Ухвала
від 03.11.2015 по справі 913/865/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022, м. Харків, проспект Леніна, б.5, inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

03 листопада 2015 року Справа № 913/865/15

Провадження №33/913/865/15

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю В«Вектор РичВ» , м.Лисичанськ, Луганська область

до Публічного акціонерного товариства В«Алчевський металургійний комбінатВ» , м.Алчевськ, Луганська область

про стягнення 1827329 грн 95 коп.

Суддя Драгнєвіч О.В.

Секретар судового засідання Дмітрієва К.С.

У засіданні брали участь:

від позивача: ОСОБА_1, ОСОБА_2, представники за довіреністю б/н від 02.11.2015;

від відповідача: ОСОБА_3, представник за довіреністю №01-026-1824 від 25.12.2014.

В С Т А Н О В И В:

Товариство з обмеженою відповідальністю В«Вектор РичВ» звернулося до господарського суду Луганської області з позовом до Публічного акціонерного товариства В«Алчевський металургійний комбінатВ» про стягнення грошових коштів у розмірі 1827329 грн 95 коп., з яких:

- 976448 грн 54 коп. - сума основного боргу;

- 32980 грн 00 коп. - добові видатки робітників;

- 78286 грн 60 коп. - 3% річних;

- 739614 грн 81 коп. - інфляційні нарахування.

Вказана сума заборгованості виникла в результаті неналежного виконання зобов'язань Публічним акціонерним товариством В«Алчевський металургійний комбінатВ» в частині здійснення своєчасної та повної оплати виконаних робіт за договором про виконання будівельно-монтажних робіт № 027/1-901 від 26.07.2011 року.

Ухвалою господарського суду Луганської області від 29.09.2015 порушено провадження у справі та її розгляд призначений на 03.11.2015.

В судове засідання 03.11.2015 з'явилися повноважні представники сторін.

Представником відповідача через відділ документального забезпечення суду було подано відзив на позовну заяву №026-28/1 від 02.11.2015 року та додаткові документи. Суд розглянув надані документи та долучив їх до матеріалів справи.

Суд перейшов до розгляду справи по суті.

В судовому засіданні представники позивача підтримали заявлені раніше позовні вимоги та просили задововольнити їх в повному обсязі. На підтвердження своєї правової позиції було зазначено, що відповідно до вимог умов договору щомісячні проплати мали здійснюватися на підставі актів приймання виконаних робіт за формою КБ-З з жовтня 2012 року по березень 2013 року. Зокрема за жовтень 2012 року відповідачем було сплачено лише частину грошових коштів у розмірі 102 785 грн 73 коп., що засвідчує наявність заборгованості відповідача перед позивачем.

У відзиві відповідач заперечив проти позовних вимог, посилаючись на те, що акти приймання виконаних робіт підписані особою, яка не має належних повноважень (головним інженером). Також, за твердженням відповідача, в цих актах відсутня конкретна дата їх підписання, що позбавляє можливості визначити початок перебігу строку прострочки з оплати за договором.

В судовому засіданні представник позивача вручив представнику відповідача для ознайомлення підготований ним акт звірки розрахунків для підписання його відповідачем.

В судовому засіданні представники сторін звернулися до суду з проханням надати їм додатковий час час для врегулювання спору мирним шляхом .

Враховуючи зазначене, суд вважає за можливе розгляд справи відкласти.

В зв'язку з ненаданням сторонами всіх документів необхідних для встановлення фактичних обставин справи та надання сторонам часу для врегулювання спору, у відповідності до ст.77 Господарського процесуального кодексу України суд відкладає розгляд справи.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

У Х В А Л И В:

1. Розгляд справи відкласти на 17 листопада 2015 року о 14 год. 00 хв.

2. Засідання відбудеться в приміщенні господарського суду за адресою: м.Харків, проспект Леніна, 5, в залі судових засідань №109 .

3. Зобов'язати сторін:

направити в судове засідання своїх повноважних представників (ст. 28 Господарського процесуального кодексу України), повноваження яких мають бути підтверджені довіреністю, оформленою в установленому порядку (засвідченою нотаріально або, якщо довіреність видає юридична особа - за підписом її керівника, скріпленим печаткою цього підприємства). В разі представництва інтересів сторони безпосередньо її керівником - подати копію наказу, рішення, розпорядження, протоколу, тощо або засвідчені належним чином витяги з них про призначення на відповідну посаду.

4. Зобов'язати позивача надати:

- письмові пояснення на відзив відповідача, документальне підтвердження пояснень;

- оригінали документів доданих до позовної заяви (для огляду);

- письмові пояснення , в яких чітко зазначити дату підписання представниками сторін кожного акту виконаних робіт форми КБ-3 за жовтень 2012 - березень 2013;

- правильно визначити дату з якої відбулося прострочення виконання зобов'язань;

- надати нормативне обґрунтування розрахунку та підстав стягнення добових видатків;

- провести за своєю ініціативою звірку розрахунків з відповідачем на день розгляду справи, за результатами звірки скласти акт, в якому вказати суму боргу, підписати повноважними представниками сторін (керівником та бухгалтером), акт звірки розрахунку в належній формі подати господарському суду.

5. Зобов'язати відповідача надати:

- письмові пояснення , в яких чітко зазначити дату підписання представниками сторін кожного акту виконаних робіт форми КБ-3 за жовтень 2012 - березень 2013;

- письмові пояснення в яких зазначити чи виконані позивачем види робіт повністю, були прийняті, перелік яких був обумовлений договором додатковими угодами до нього, актами виконаних робіт;

- оригінали (для огляду) та належним чином засвідчені копії документів (для залучення до матеріалів справи) на підтвердження правового статусу;

- прийняти участь у звірці розрахунків з позивачем , направити повноважного представника, за результатами проведеної звірки розрахунків - надати відповідний акт. У разі незгоди із заявленою до стягнення заборгованістю - подати контррозрахунок;

- у разі часткової/повної оплати заявленої до стягнення заборгованості - надати оригінали відповідних платіжних документів для огляду, та належним чином засвідчені копії (для залучення до матеріалів справи).

Звернути увагу учасників судового процесу, що відповідно до ч. 2 ст. 36 Господарського процесуального кодексу України письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії. Пунктом 5.27 Національного стандарту України В«Уніфікована система організаційно-розпорядчої документаціїВ» (ДСТУ 4163-2003) передбачено, що відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів В«Згідно з оригіналомВ» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії; підпис такої особи засвідчується відбитком печатки підприємства, установи, організації (за наявності); засвідчуватись має кожна сторінка документу.

Зобов'язати сторін надати витребувані судом матеріали до канцелярії суду за три дні до дати судового засідання.

У разі ненадання витребуваних судом документів, зобов'язати сторін надати обґрунтовані письмові пояснення із зазначенням поважних причин їх ненадання.

Явка повноважних представників сторін у судове засідання на їх розсуд.

Ухвала набирає законної сили з моменту її винесення.

Суддя О.В. Драгнєвіч

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення03.11.2015
Оприлюднено11.11.2015
Номер документу53229573
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —913/865/15

Рішення від 02.12.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

Ухвала від 29.09.2015

Господарське

Господарський суд Луганської області

Драгнєвіч О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні