Ухвала
від 05.11.2015 по справі 826/10711/15
КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КИЇВСЬКИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 826/10711/15

У Х В А Л А

          "05" листопада 2015 р. м. Київ

Суддя Київського апеляційного адміністративного суду Шурко О.І., перевіривши матеріали апеляційної скарги Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного Управління дердавної фіскальної служби у місті Києві на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 вересня 2015 р. у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства "ДВД-Транс" до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного Управління дердавної фіскальної служби у місті Києві про визнання ротиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, -

В С Т А Н О В И В :

Постановою Окружного адміністративного суду міста Києва від "07" вересня 2015 р. позовні вимоги задоволено частково.

На зазначену постанову суду відповідачем подано апеляційну скаргу.

Апеляційна скарга подана з додержанням ст. 185-186 КАС України та строків апеляційного оскарження.

Апеляційна скарга подана особою, яка має право на апеляційне оскарження, за формою та змістом відповідає вимогам ст. 187 КАС України.

Разом з апеляційною скаргою, Державна податкова інспекція у Голосіївському районі Головного Управління дердавної фіскальної служби у місті Києві подало клопотання про звільнення від сплати судового збору.

Вказане клопотання вмотивовано тим що бюджетом Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного Управління дердавної фіскальної служби у місті Києві на 2015 рік не передбачені кошти на сплату судового збору.

Так, відповідно до ч. 1 ст. 88 КАС України суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою зменшити розмір належних до оплати судових витрат чи звільнити від їх оплати повністю або частково, чи відстрочити або розстрочити сплату судових витрат на визначений строк.

Однак, заявлене клопотання про звільнення від сплати судового збору не містить доказів скрутного майнового стану особи та неможливості забезпечити сплату судового збору у встановленому Законом розмірі.

З огляду на ч. 1 ст. 88 КАС України та враховуючи те, що недостатність/відсутність фінансування державного органу не є поважною причиною від звільнення скаржника від сплати судового збору, суд вважає за можливе подане клопотання задовольнити частково, а саме відстрочити Державній податковій інспекції у Голосіївському районі Головного Управління дердавної фіскальної служби у місті Києві сплату судового збору до закінчення перегляду справи в апеляційному порядку.

Керуючись ст.ст. 88, 189 КАС України, суд,

У Х В А Л И В :

Клопотання Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного Управління дердавної фіскальної служби у місті Києві задовольнити частково.

Відстрочити Державній податковій інспекції у Голосіївському районі Головного Управління дердавної фіскальної служби у місті Києві сплату судового збору до ухвалення рішення у справі.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного Управління дердавної фіскальної служби у місті Києві на постанову Окружного адміністративного суду міста Києва від 07 вересня 2015 р. у справі за адміністративним позовом Приватного підприємства "ДВД-Транс" до Державної податкової інспекції у Голосіївському районі Головного Управління дердавної фіскальної служби у місті Києві про визнання ротиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

Встановити строк до 16 листопада 2015 року, протягом якого можуть бути подані заперечення на апеляційну скаргу.

Провести підготовку справи до апеляційного розгляду у відповідності з вимогами ст. 190 КАС України.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя                                                                                 Шурко О.І.

Дата ухвалення рішення05.11.2015
Оприлюднено11.11.2015
Номер документу53242401
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання ротиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —826/10711/15

Ухвала від 14.01.2016

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 21.12.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Острович С.Е.

Ухвала від 19.11.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шурко О.І.

Ухвала від 05.11.2015

Адміністративне

Київський апеляційний адміністративний суд

Шурко О.І.

Постанова від 07.09.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

Ухвала від 09.06.2015

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Бояринцева М.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні