Рішення
від 25.09.2015 по справі 631/1254/15-ц
НОВОВОДОЛАЗЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Стр. 49

Номер провадження 2/631/541/15

Номер справи 631/1254/15-ц

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ОСОБА_1 25 вересня 2015р.

Нововодолазький районний суд Харківської області в складі:

головуючого судді Покальчука Ю.М.

при секретарі Євсюковій О.В.

за участю сторін по справі

розглянувши у відкритому судовому засіданні селища ОСОБА_1 цивільну справу за позовом:

ОСОБА_2 до ОСОБА_3 про стягнення аліментів на утримання дитини.

В С Т А Н О В И В

Позивачка звернулася до Нововодолазького районного суду Харківської області з позовною заявою про стягнення аліментів на утримання дитини.

Позивачка, ОСОБА_2 у судовому засіданні наполягає на стягненні аліментів з відповідача в розмірі 1/4 частини всіх видів його доходу, згідно з Законом, мотивуючи тим, що відносини між сторонами цілком припинені і відповідач не цікавляться проблемами родини не надає допомогу на доньку у добровільному порядку. В даний час ведеться цивільний процес про стягнення аліментів, а допомоги на дитину немає і стягнення аліментів доцільно вирішити негайно. Одночасно позивачка просить суд, щоб при винесенні рішення витрати були покладені на відповідача. Крім того позивачка у судовому засіданні не змінила свої позовні вимоги і просить стягнути з відповідача 1/ 4 частину всіх видів доходів відповідача на утримання доньки, але не менше тридцяти відсотків від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до її повноліття.

Відповідач, ОСОБА_3, позов визнав та просить суд задовольняючи позов стягнути з нього ? частину всіх видів його доходу, що на його думку буде законним. Крім визнання позовних вимог з боку відповідача не надано до суду жодних заперечень які б не давали можливість суду прийняти відповідне рішення.

Відповідна правова позиція з боку позивача та відповідача не позбавляє суд можливості прийняти процесуальне рішення, задовольнивши таким чином вимоги позивачки в частині розгляду справи по суті з винесенням відповідного рішення про стягнення аліментів в тій частині в якій позивачка обґрунтувала позовні вимоги.

Суд повно і всебічно дослідивши свідчення позивача, відповідача по справі, дослідивши та проаналізувавши матеріали справи в сукупності з другими дослідженими доказами, вважає за необхідне позов задовольнити в повному обсязі.

Відповідно до вимог ст.ст. 8,10,11 ЦПК України, приймаючи в увагу принцип змагальності, надання доказів, а також доведеності їх з боку позивача, суд вирішує позов в межах заявлених вимог, проаналізувавши свідчення позивача та відповідача у справі окремо, а також в сукупності з іншими доказами, та вважає за необхідне позов задовольнити.

У відповідності до ст.11, ст.60 ЦПК України суд розглядає справу не інакше, як за зверненням фізичних осіб, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі. Кожна сторона зобов'язана довести ті обставини, на які вона посилається як на підставу своїх вимог і докази подаються сторонами і іншими особами, які беруть участь у справі.

Приймаючи до уваги принцип цивільного судочинства який базується на позиції вини сторони по справі, суд при розгляді даного цивільного позову встановив об’єктивні обставини які вказують на винну поведінку та винні дії відповідача по справі, пов’язані з його ухиленням по наданню матеріальної допомоги на утримання дитини, які в свою чергу не були в повній мірі спростовані і самим відповідачем по справі.

Суд вислухавши сторони по справі, перевіривши матеріали самої справи вважає за необхідне задовольнити позовні вимоги позивачки в повному обсязі по наступних підставах: Позивачка наполягає на стягненні аліментів, а відповідач визнає позов в ? частині всіх видів його доходу, не подавши обґрунтованих заперечення до позову і не надавши до суду інформації яка б унеможливлювала задоволення позову позивачки в повному обсязі, подружні відносини чоловік і жінка не підтримують і проживають в різних місцях та створили умови нетерпимості один до одного. Згідно матеріального становища сторін встановлено, що позивачка дійсно має на своєму утриманні спільну з відповідачем дитину і має потребу в додаткових коштах на її утримання, а відповідач є працездатний, що дає можливість суду застосувати до нього стягнення аліментів в відсотках, що також передбачено Законом. Згідно дослідженого в судовому засіданні свідоцтва про народження ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 встановлено, що позивачка і відповідач є батьками дитини у відношенні якого необхідно грошове утримання - аліменти.

Відповідно до ст.180 СК України батьки зобов’язані утримувати усіх своїх дітей.

Заслухавши пояснення сторін, вивчивши матеріали справи, суд вирішує позов в межах заявлених вимог, на підставі наявних в матеріалах доказів і вважає, що позовна заява підлягає задоволенню в повному обсязі.

Суд вважає за необхідне витрати по стягненню аліментів покласти на відповідача.

З огляду на вище викладене і керуючись ст.ст.3,8,22,24,51,55,57,64,68 Конституції України, норми якої є нормами прямої дії, ст.ст.3-14,15,57-61,208,209,213-215,218 ЦПК України, ст.ст. 180,183,191 СК України суд

В И Р І Ш И В

ПОЗОВ ЗАДОВОЛЬНИТИ.

Стягнути із ОСОБА_3 ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженця ІНФОРМАЦІЯ_3, на користь ОСОБА_2 ІНФОРМАЦІЯ_4 аліменти на утримання доньки ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 в розмірі 1/4 частини усіх видів доходу щомісяця, починаючи з 17.07.2015 року, але не менше тридцяти відсотків від прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку до повноліття доньки, ОСОБА_4 ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Стягнути із ОСОБА_3 судовий збір у сумі 487 гривень 20 копійок, прописом (чотириста вісімдесят сім гривень двадцять копійок).

Рішення в частині стягнення аліментів підлягає негайному виконанню.

Рішення суду може бути оскаржене в апеляційному порядку до апеляційного суду Харківської області, через суд першої інстанції, який ухвалив судове рішення, шляхом подачі в 10-денний строк з дня його проголошення, апеляційної скарги.

Суддя Покальчук Ю.М.

Дата ухвалення рішення25.09.2015
Оприлюднено12.11.2015
Номер документу53303417
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення аліментів на утримання дитини

Судовий реєстр по справі —631/1254/15-ц

Постанова від 24.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Постанова від 24.01.2024

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 04.12.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 21.11.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 16.10.2023

Цивільне

Харківський апеляційний суд

Пилипчук Н. П.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 23.12.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Ухвала від 29.11.2021

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Мащенко С. В.

Рішення від 25.09.2015

Цивільне

Нововодолазький районний суд Харківської області

Покальчук Ю. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні