Постанова
від 03.11.2015 по справі 909/522/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

П О С Т А Н О В А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

про визнання боржника банкрутом

03 листопада 2015 р. Справа № 909/522/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі

судді Рочняк Олександри Вікторівни,

секретар судового засідання Павлюк У. В.,

розглянувши у попередньому судовому засіданні справу

за заявою: Долинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління

Державної Фіскальної служби в Івано-Франківській області

вул.Грушевського, 16, м.Долина, Івано-Франківська область, 77500

до боржника: товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати"

вул.Б.Хмельницького, 13, м.Долина, Івано-Франківська область, 77500

про банкрутство.

учасники у справі про банкрутство:

від заявника - Долинської о ДПІ: ОСОБА_1 - головний державний інспектор з питань юридичної роботи, (довіреність б/н від 05.05.15);

від боржника: представник не з'явився;

розпорядник майном ТОВ "МСУ-Карпати" арбітражний керуючий ОСОБА_2 : не з'явився.

ВСТАНОВИВ: в провадженні господарського суду Івано-Франківської області знаходиться справа за заявою Долинської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС в Івано-Франківській області про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати".

Ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 15.07.15 порушено провадження у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати", введено процедуру розпорядження майном боржника, призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_3.

Ухвалою від 01.10.15 затверджено реєстр вимог кредиторів боржника - ТОВ "МСУ-Карпати" та призначено підсумкове засідання на 03.11.15.

02.11.15 розпорядник майна боржника ОСОБА_2 подав до суду звіт про виконану роботу в ході процедури розпорядження майном ТОВ "МСУ-Карпати" №01-29/10-2015 від 29.10.15 за вх.№16927/15.

На виконання рішення комітету кредиторів ТОВ "МСУ-Карпати" від 29.10.15 в судовому засіданні 03.11.15 представником заявника - головою комітету кредиторів ТОВ "МСУ-Карпати" подано клопотання про визнання ТОВ "МСУ-Карпати" банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури щодо боржника на шість місяців і призначити ліквідатором ТОВ "МСУ-Карпати" арбітражного керуючого ОСОБА_2 та додано оригінали протоколів зборів кредиторів ТОВ "МСУ-Карпати" і засідання комітету кредиторів ТОВ "МСУ-Карпати" від 29.10.15 для їх долучення до матеріалів справи.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши представника заявника, з'ясувавши фактичні обставини справи, докази на їх підтвердження, надавши правову кваліфікацію доказам у справі і виходячи з фактів, встановлених у процесі розгляду справи про банкрутство та правової норми, яка підлягає застосуванню, суд встановив наступне.

Рішенням зборів кредиторів ТОВ "МСУ-Карпати" від 29.10.15 вирішено обрати комітет кредиторів боржника у складі єдиного кредитора, а саме: Долинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління державної фіскальної служби в Івано-Франківській області, а рішенням зборів комітету кредиторів ТОВ "МСУ-Карпати" від 29.10.15 за результатами звіту розпорядника майна ОСОБА_2 прийнято рішення доручити голові комітету кредиторів ТОВ "МСУ-Карпати" подати до господарського суду клопотанням про відкриття ліквідаційної процедури щодо ТОВ "МСУ-Карпати" і погодити кандидатуру ліквідатора ТОВ "МСУ-Карпати" ОСОБА_3.

Відповідно до ч.8 ст.26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" (далі - Закон про банкрутство) до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про звернення до господарського суду з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури; про призначення арбітражного керуючого (керуючого санацією, ліквідатора).

За приписами ч.1 ст.37 Закону про банкрутство у випадках, передбачених цим Законом, господарський суд у судовому засіданні за участю сторін приймає постанову про визнання боржника банкрутом і відкриває ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

Водночас, положеннями ч.4 ст.205 Господарського кодексу України передбачено, що суб’єкт господарювання може бути оголошений банкрутом за рішенням суду, у разі неспроможності суб'єкта господарювання через недостатність його майна задовольнити вимоги кредиторів .

У силу абз.4 ст.1 Закону про банкрутство суб’єкт господарської діяльності може бути визнаний банкрутом тільки в разі встановлення господарським судом його неспроможності відновити свою платоспроможність та задовольнити визнані судом вимоги кредиторів не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Отже, визнаючи боржника банкрутом, суд має встановити його неоплатність, тобто недостатність майна для задоволення вимог кредиторів.

Як вбачається з поданих розпорядником майна ТОВ "МСУ-Карпати" матеріалів, під час здійснення арбітражним керуючим ОСОБА_2 процедури розпорядження майном боржника, ним направлялися запити до державних органів та керівника боржника №01-23/07-2015 від 23.07.15, №02-23/07-2015 від 23.07.15, №03/23/07-2015 від 23.07.15, №04-23/07-2015 від 23.07.15, №05-23/07-2015 від 23.07.15, №06-23/07-2015 від 23.07.15, №07-23/07-2015 від 23.07.15, №08-23/07-2015 від 23.07.15, №09-23/07-2015 від 23.07.15, №10-23/07-2015 від 23.07.15 про надання інформації та документів, які б підтверджували наявність матеріальних цінностей ТОВ "МСУ-Карпати", на які отримав листи-відповіді від Державної інспекції сільського господарства №05/1593 від 30.07.15 про відсутність за ТОВ "МСУ-Карпати" зареєстрованої техніки станом на 29.07.15, від територіального управляння Держгірпромнагляду в Івано-Франківській області з інформацією про відсутність зареєстрованих технологічних транспортних засобів, від відділу Держземагенства у Долинському районі Івано-Франківської області №702/08/14 про відсутність зареєстрованих земельних ділянок на праві власності та користування, від Івано-Франківської митниці ДФС з інформацією, що боржник не здійснював митного оформлення товарів, від ВДАІ УМВС України в Івано-Франківській області від 31.07.15 за №16/2422 про відсутність зареєстрованих транспорних засобів, від державної авіаційної служби України від 04.08.15 за №21.1.17-13495 про відсутність зареєстрованих повітряних суден.

Крім того, розпорядником майна проведено перевірку наявності товарно-матеріальних цінностей та інших активів боржника за результатами якої встановлено, що будь-які цінності та активи, які б належали на праві власності ТОВ "МСУ-Карпати" за місцем його реєстрації відсутні та не виявлено жодної бухгалтерської, виробничої та іншої документації боржника, а також не надходило жодних пропозицій від потенційних осіб, що бажають виступити санаторами ТОВ "МСУ-Карпати". Керівник або особи, уповноважені представляти інтереси ТОВ "МСУ-Карпати" також не виявлені, крім того розпоряднику майна повернувся лист-вимога надісланий на адресу ТОВ "МСУ-Карпати" із поміткою "за закінчення терміну зберігання".

Таким чином, досліджуючи обставини, що підтверджують факт неоплатності боржника, суд дійшов висновку про відсутність майна боржника, за рахунок якого можливо задовольнити вимоги конкурсних кредиторів згідно з затвердженим судом реєстром вимог кредиторів. При цьому, як вбачається з матеріалів справи, пропозиції зі сторони можливих інвесторів та пропозиції щодо санації боржника до суду не надходили, а внутрішня фінансово-господарська можливість відновити платоспроможність боржника відсутня. Вищенаведене в сукупності свідчить про те, що боржник не має можливостей погасити заборгованість перед кредиторами та має місце його неоплатність.

Наявність грошових вимог кредиторів та відсутність реальних можливостей щодо проведення процедури санації і пропозицій щодо укладання мирової угоди у справі є підставою для визнання неспроможності боржника відновити свою платоспроможність не інакше як через застосування ліквідаційної процедури.

Отже, у даному випадку є всі визначені чинним законодавством ознаки, необхідні для визнання боржника банкрутом.

За таких обставин суд вважає за необхідне задовольнити клопотання представника заявника - голови комітету кредиторів ТОВ "МСУ-Карпати", яке подане в судовому засіданні на виконання рішення комітету кредиторів від 29.10.15 та визнати ТОВ "МСУ-Карпати" банкрутом і відкрити стосовно нього ліквідаційну процедуру строком на дванадцять місяців.

З дня прийняття господарським судом постанови про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури настають наслідки, передбачені ст.38 Закону про банкрутство.

У відповідності до ст.114 Закону про банкрутство кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом. До призначенням арбітражним керуючим (розпорядником майна, керуючим санацією, ліквідатором) особа повинна подати до господарського суду заяву, в якій зазначається, що вона не належить до жодної категорії осіб, зазначених у ч.2 цієї статті.

Зважаючи на рішення комітету кредиторів ТОВ "МСУ-Карпати" від 29.10.15 про призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2 та враховуючи відсутність інших заяв щодо призначення ліквідатором боржника, у відповідності до вищенаведених норм Закону про банкрутство, суд призначає ліквідатором ТОВ "МСУ-Карпати" арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво арбітражного керуючого №510 від 15.03.13).

Розмір та порядок оплати грошової винагороди арбітражного керуючого за виконання повноважень ліквідатора врегульовують положення ст.115 Закону про банкрутство.

З метою виявлення кредиторів з вимогами за зобов'язаннями боржника, визнаного банкрутом, що виникли під час проведення процедур банкрутства, з врахуванням положень ч.3 ст.38 Закону про банкрутство, слід здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання ТОВ "МСУ-Карпати", вул.Б.Хмельницького,13, м.Долина, Івано-Франківська область, (код 36092398) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Строк для пред'явлення кредиторських вимог до боржника становить два місяці з дня оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом.

Керуючись ст.ст. 2, 4, 26-27, 37-38, 40, 45, 114,115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст. 4-1 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

затвердити звіт розпорядника майна ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" арбітражного керуючого ОСОБА_2

Припинити процедуру розпорядження майном ТОВ "МСУ-Карпати", (код 36092398) та повноваження розпорядника майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_2

Боржника - ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати", вул.Б.Хмельницького,13, м.Долина, Івано-Франківська область, (код 36092398) визнати банкрутом.

Відкрити ліквідаційну процедуру щодо ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати", вул.Б.Хмельницького,13, м.Долина, Івано-Франківська область, (код 36092398) строком на дванадцять місяців.

Призначити ліквідатором ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати", вул.Б.Хмельницького,13, м.Долина, Івано-Франківська область, (код 36092398) арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво арбітражного керуючого №510 від 13.03.13, адреса: вул.Тракт Глинянський,161-б, м.Львіва, Україна, 79067).

Здійснити офіційне оприлюднення повідомлення про визнання ТОВ "МСУ-Карпати", вул.Б.Хмельницького,13, м.Долина, Івано-Франківська область, (код 36092398) банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет.

Строк для пред'явлення кредиторських вимог до боржника становить два місяці з дня оприлюднення повідомлення про визнання боржника банкрутом.

Ліквідатору ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" арбітражному керуючому ОСОБА_2, щомісяця надавати до суду та комітету кредиторів ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" документально підтверджені проміжні звіти про хід ліквідаційної процедури з інформацією про фінансове становище і майно ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" та використання його коштів.

Після завершення ліквідаційної процедури ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати", (код 36092398), але не пізніше 20.10.16, надати до суду належно оформлений ліквідаційний баланс та звіт про виконану роботу в ході ліквідаційної процедури боржника.

Реєстраційній службі Долинського районного управління юстиції внести до державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців відповідні відомості про заміну керівника ОСОБА_4 з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати", вул.Б.Хмельницького,13, м.Долина, Івано-Франківська область, (код 36092398) на ліквідатора - арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво арбітражного керуючого №510 від 13.03.13, адреса: вул.Тракт Глинянський,161-б, м.Львіва, Україна, 79067), за заявою ліквідатора.

Суддя Рочняк О. В.

Копію постанови направити: заявнику, боржнику, ліквідатору ОСОБА_2 (вул.Тракт Глинянський,161-б, м.Львів Україна, 79067); ВДВС Долинського районного управління юстиції (7500, м.Долина, вул.Незалежності,3); відділу з питань банкрутства Головного управління юстиції в Івано-Франківській обл. (вул.Грюнвальдська,11, м.Івано-Франківськ, 76000); Реєстраційній службі Долинського райнного управління юстиції в Івано-Франківській області (77500 Івано-Франківська обл., Долинський р-н., м.Долина, вул.Б.Хмельницького, буд.2А) та Долинському районному суду (77500, Івано-Франківська область, м.Долина, вул.Обліски,115).

Виготовлено в КП "Діловодство спеціалізованого суду"


ОСОБА_5 09.11.15

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення03.11.2015
Оприлюднено17.11.2015
Номер документу53395601
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/522/15

Ухвала від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 23.05.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 09.02.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 11.01.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 19.12.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Постанова від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні