Ухвала
від 13.06.2017 по справі 909/522/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

13 червня 2017 р. Справа № 909/522/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

судді Рочняк О.В.

при секретарі судового засідання Павлюк У.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою : Долинської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління Державної Фіскальної служби в Івано-Франківській області

вул.Грушевського, 18, м.Долина, Івано-Франківська область, 77500

до боржника: товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати"

вул.Б.Хмельницького, 13, м.Долина, Івано-Франківська область, 77500

про банкрутство

учасники у справі про банкрутство:

від ініціюючого кредитора - Долинської оДПІ: ОСОБА_1 - головний державний інспектор відділу супроводження судових спорів, (довіреність №7 від 30.02.2017);

від боржника: представник не з'явився;

ВСТАНОВИВ: в провадженні господарського суду Івано-Франківської області знаходиться справа за заявою Долинської об'єднаної державної податкової інспекції ГУ ДФС в Івано-Франківській області про банкрутство ТОВ "МСУ-Карпати".

Ухвалою від 23.05.2017 усунено арбітражного керуючого ОСОБА_2 від виконання повноважень ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати"; розгляд справи відкладено на 13.06.2017.

Господарським судом Івано-Франківської області, у порядку встановленому розділом 4 Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справах про банкрутство здійснено відповідний запит, щодо визначення кандидатури арбітражного керуючого для виконання повноважень ліквідатора товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати".

Автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення розпорядника майна на запит суду у порядку, визначеному п.4.17 Положення про автоматизовану систему з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого у справі про банкрутство, для участі у справі про банкрутство товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" визначено кандидатуру арбітражного керуючого ОСОБА_3 (свідоцтво арбітражного керуючого № 768 від 18.04.2013), про що свідчить довідка щодо кандидатури арбітражного керуючого від 23.05.2017.

26.05.2017 від арбітражного керуючого ОСОБА_3 електронною поштою до суду надійшла заява про участь у даній справі (вх. № 5698/17).

25.05.2017 від арбітражного керуючого ОСОБА_4 електронною поштою до суду надійшла заява про участь у даній справі (вх. № 5637/17). Оригінал цієї заяви надійшов до суду 26.05.2017 (вх. № 8483).

Процедуру призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справі про банкрутство регулює стаття 114 Закону про банкрутство, в абз. 5 ч.1 якої зазначено, що кандидатура арбітражного керуючого для виконання повноважень керуючого санацією або ліквідатора визначається судом за клопотанням комітету кредиторів, а у разі відсутності такого клопотання - за ініціативою суду, крім випадків, передбачених цим Законом.

При наявності кількох кандидатур право вибору кандидатури арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) належить виключно господарському суду, який розглядає справу про банкрутство. При цьому, згідно з нормами Закону про банкрутство, жодна із запропонованих суду кандидатур арбітражного керуючого не має заздалегідь встановленого пріоритету перед іншими. При призначенні ліквідатора боржника суд, перевіривши відповідність запропонованих кандидатур вимогам ст. 97 Закону про банкрутство, повинен враховувати професійні якості кандидатів на цю посаду, відсутність зацікавленості особи стосовно боржника та кредиторів та враховуючи освіту, досвід та показники роботи у попередніх справах, кількість справ, у яких бере участь арбітражний керуючий, наявність у нього організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора у конкретній справі, страхування відповідальності арбітражного керуючого та інші обставини, які свідчать про здатність арбітражного керуючого належним чином виконувати передбачені Законом обов'язки керуючого санацією. Реалізуючи це право, господарський суд відповідно до ст.43 ГПК України оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об'єктивному розгляді в судовому процесі всіх обставин справи в їх сукупності, керуючись законом.

Розглянувши заяви наявних кандидатур арбітражних керуючих на посаду ліквідатора боржника, а саме ОСОБА_3 та ОСОБА_4, судом встановлено таке.

При визначенні кандидатури арбітражного керуючого для здійснення повноважень ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" судом враховано, що арбітражний керуючий ОСОБА_3 проживає в іншій області (м.Київ), натомість арбітражний керуючий ОСОБА_4 проживає (с. Новичка, Долинський район, Івано-Франківська область) ближче до місцезнаходження боржника, (м. Долина, Івано-Франківська область), що не призведе до збільшення витрат, пов'язаних з процедурою банкрутства (витрати на проїзд та проживання).

Враховуючи досвід та показники роботи у попередніх справах, наявність у арбітражного керуючого ОСОБА_4 організаційних та технічних можливостей виконувати обов'язки ліквідатора боржника у конкретній справі та те, що кандидатура арбітражного керуючого ОСОБА_4 відповідає вимогам Закону про банкрутство, слід призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" арбітражного керуючого ОСОБА_4 (свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого №224 від 12.03.2013).

При цьому, слід зобов'язати арбітражного керуючого ОСОБА_2 передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" арбітражному керуючому ОСОБА_4 протягом п'ятнадцяти днів з дня винесення даної ухвали.

У відповідності до ст. ст. 40, 46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" слід продовжити строк ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" до завершення ліквідаційної процедури.

Керуючись ст. 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, ст. 97, 114, 115 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" суд

УХВАЛИВ:

призначити ліквідатором товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" (код 36092398) арбітражного керуючого ОСОБА_4 (вул. Шубинця,29, с. Новичка, Долинський район, Івано-Франківська область) свідоцтво про право здійснення діяльності арбітражного керуючого №224 від 12.03.2013.

Арбітражному керуючому ОСОБА_2 протягом п'ятнадцяти днів з дня винесення даної ухвали передати бухгалтерську та іншу документацію банкрута, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності ліквідатору товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" арбітражному керуючому ОСОБА_4

Продовжити строк ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" до завершення ліквідаційної процедури в порядку, встановленому Законом України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Ліквідатору товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати":

- щомісяця надавати суду та комітету кредиторів документально підтверджені проміжні звіти про хід ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" та використання його коштів;

- після завершення ліквідаційної процедури товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" , надати до суду належно оформлений ліквідаційний баланс та звіт про виконану роботу в ході ліквідаційної процедури боржника, з додатками, визначеними ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Суддя Рочняк О. В.

Дану ухвалу направити: заявнику, боржнику, арбітражному керуючому ОСОБА_2 (вул.Тракт Глинянський,161-б, м.Львів Україна, 79067), арбітражному керуючому ОСОБА_3 (вул. Велика Васильківська, 23-Б, оф. 23, м. Київ, 01004), ліквідатору товариства з обмеженою відповідальністю "МСУ-Карпати" - арбітражному керуючому ОСОБА_4 (вул. Шубинця,29, с. Новичка, Долинський район, Івано-Франківська область.

Дата ухвалення рішення13.06.2017
Оприлюднено20.06.2017
Номер документу67194664
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/522/15

Ухвала від 24.07.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 07.05.2019

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 13.06.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О.В.

Ухвала від 23.05.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 25.04.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 02.03.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 09.02.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 11.01.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 19.12.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Постанова від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні