Ухвала
від 10.11.2015 по справі 2а-75/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

10 листопада 2015 року СєвєродонецькСправа № 2а-75/11/1270

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Тихонов І.В., розглянувши у порядку письмового провадження заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області про відновлення втраченого провадження у справі №2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства «Первомайськвантажтранс» про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн., -

ВСТАНОВИВ:

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області про відновлення втраченого провадження у справі №2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства «Первомайськвантажтранс» про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн.

Ухвалою Луганського окружного адміністративного суду від 02 жовтня 2015 року відкрито провадження по заяві Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області про відновлення втраченого провадження у справі №2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства «Первомайськвантажтранс» про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн.

Представник заявника у судове засідання не прибув, повідомлявся належним чином, на адресу суду надав клопотання про розгляд справи без участі представника.

Представник відповідача у судове засідання не прибув, повідомлявся належним чином, на адресу суду надав пояснення в яких зазначив, що усі архівні матеріали Державного підприємства «Первомайськвантажтранс» зберігались в адміністративній будівлі Державного підприємства В«ПервомайськвугілляВ» , яка розташована за адресою Луганська область, м.Первомайськ, вул.Тельмана,9, з 22 липня 2014 і до цього дня місто контролюють незаконні збройні формування, внаслідок чого відсутня можливість доступу до архівів, а також просив розглядати справу без участі представника.

Відповідно до ч.6 статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи положення статті 128 КАС України, суд вважає за можливе розглянути дану справу в порядку письмового провадження за наявними матеріалами у справі.

За приписами ч.1 ст.273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Розглянувши питання про відновлення втраченого провадження, суд встановив наступне.

У зв’язку з проведенням антитерористичної операції в деяких районах Луганської та Донецької областей головою Луганського окружного адміністративного суду видано наказ № 26/С-од від 15 липня 2014 року про призупинення роботи суду, дію якого в подальшому було пролонговано до 15.11.2014.

На момент призупинення роботи суду всі адміністративні справи перебували за місцем розташування суду за адресою: вул. Поштова, 1, м. Луганськ.

Орієнтовно у період з 17 липня 2014 року по 30 липня 2014 року відбулося захоплення адміністративної будівлі Луганського окружного адміністративного суду невідомими озброєними людьми, внаслідок чого з володіння суду вибули всі адміністративні справи, у тому числі й справа за №2а-75/11/1270.

Відповідно, на даний час адміністративна справа №2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства «Первомайськвантажтранс» про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн., втрачена.

Представником заявника при подачі заяви надано документи.

Для відновлення повністю втраченого провадження у справі №2а-75/11/1270 судом використано електронні копії процесуальних документів, постановлених Луганським окружним адміністративним судом у цій справі та наявних у програмному забезпеченні В«Діловодство спеціалізованого судуВ» .

Дослідивши матеріали й відомості, наявні у комп’ютерній програмі В«Діловодство спеціалізованого судуВ» та в Єдиному державному реєстрі судових рішень, суд дійшов наступного.

За приписами ч. 1 ст. 273 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - КАС України) відновлення повністю або частково втраченого судового провадження в адміністративній справі, закінченій ухваленням судового рішення або в якій провадження закрите, проводиться в порядку, встановленому цим Кодексом.

Згідно з ч. 1 ст. 274 КАС України втрачене судове провадження в адміністративній справі може бути відновлене за заявою осіб, які беруть участь у справі, або за ініціативою суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 275 КАС України заява про відновлення втраченого судового провадження подається до суду, який ухвалив рішення по суті справи або постановив ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно з положеннями ч. 1 ст. 278 КАС України під час розгляду справи суд використовує ту частину провадження, що збереглася, документи, видані із справи фізичним чи юридичним особам до втрати провадження, копії цих документів, інші довідки, папери, відомості, що стосуються справи, виконавчого провадження.

Частиною 1 ст. 279 КАС України передбачено, що на підставі зібраних і перевірених матеріалів суд ухвалює рішення про відновлення втраченого провадження повністю або в частині, яку, на його думку, необхідно відновити.

Відповідно до ч. 2 ст. 279 КАС України у рішенні суду про відновлення повністю втраченого судового провадження зазначається, на підставі яких конкретно даних, поданих до суду і досліджених у судовому засіданні за участю всіх учасників адміністративного процесу з втраченого провадження, суд вважає установленим зміст відновленого судового рішення, наводяться висновки суду про доведеність того, які докази досліджувалися судом і які процесуальні дії вчинялися з втраченого провадження.

Зміст відновлених процесуальних документів, постановлених у справі, встановлений судом на підставі їх електронних копій, наявних в програмному забезпеченні В«Діловодство спеціалізованого судуВ» , Єдиному державному реєстрі судових рішень України.

Зважаючи на те, що інші документи, які було використано в ході судового розгляду справи, у суду відсутні, відновити втрачене провадження в адміністративній справі №2а-75/11/1270 в повному обсязі не можливо.

Враховуючи викладене, беручи до уваги приписи ст. ст. 274-275, 278-279 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для часткового відновлення втраченого судового провадження в адміністративній справі №2а-75/11/1270.

Керуючись ст. ст. 160, 165, 278, 279 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Попаснянському районі Луганської області про відновлення втраченого провадження у справі №2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства «Первомайськвантажтранс» про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн. - задовольнити.

Відновити втрачене провадження в адміністративній справі №2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства «Первомайськвантажтранс» про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн., в частині: постанови Луганського окружного адміністративного суду від 03.02.2011, ухвали Луганського окружного адміністративного суду від 11.10.2012 про заміну сторони виконавчого провадження, ухвали Луганського окружного адміністративного суду від 06.01.2011 про відкриття провадження в адміністративній справі.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Суддя ОСОБА_1

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення10.11.2015
Оприлюднено17.11.2015
Номер документу53404089
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-75/11/1270

Ухвала від 28.03.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 19.03.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 26.01.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 22.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 08.06.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 02.06.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 02.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 11.10.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Л.С. Качуріна

Постанова від 03.02.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Л.С. Качуріна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні