Ухвала
від 22.12.2017 по справі 2а-75/11/1270
ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

10.2.1

ЛУГАНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

про залишення заяви без руху

22 грудня 2017 року СєвєродонецькСправа № 2а-75/11/1270

Суддя Луганського окружного адміністративного суду Кисельова Є.О., перевіривши матеріали заяви Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства "Первомайськвантажтранс" про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн,-

ВСТАНОВИВ:

19 грудня 2017 року до Луганського окружного адміністративного суду надійшла заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства "Первомайськвантажтранс" про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн.

Відповідно до частини 1 статті 379 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина друга стаття 379 Кодексу адміністративного судочинства України).

Згідно з частиною 6 статті 7 КАС України у разі відсутності закону, що регулює відповідні правовідносини, суд застосовує закон, що регулює подібні правовідносини (аналогія закону), а за відсутності такого закону суд виходить із конституційних принципів і загальних засад права (аналогія права).

Статтею 379 КАС України не врегульовані вимоги щодо форми та змісту заяви про заміну сторони виконавчого провадження. Відтак, виходячи із приписів частиною 6 статті 7 КАС України щодо застосування судом закону за аналогією, вимоги до вказаної заяви визначаються загальними нормами, зокрема, статтею 161 КАС України.

Перевіривши матеріали заяви про заміну сторони виконавчого провадження, судом встановлено, що вказана заява не відповідає встановленим вимогам та містить такі недоліки.

За приписами частини 2 статті 161 КАС України суб'єкт владних повноважень при поданні адміністративного позову зобов'язаний додати до позовної заяви доказ надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення іншим учасникам справи, які не мають офіційної електронної адреси, копії позовної заяви та доданих до неї документів.

З матеріалів слідує, що до заяви не додано доказів надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії заяви та доданих до неї документів.

Відповідно до частини першої статті 169 КАС України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, встановлених статтями 160, 161 цього Кодексу, протягом п'яти днів з дня подання позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху, зазначаються недоліки позовної заяви, спосіб і строк їх усунення, який не може перевищувати десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху.

Оскільки вищевказані обставини перешкоджають відкриттю провадження у справі, заява Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства "Первомайськвантажтранс" про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн. підлягає залишенню без руху з встановленням заявнику строку для усунення вказаних недоліків протягом 10 (десяти) календарних днів з дня отримання копії даної ухвали суду.

Керуючись статтями 7, 161, 379, 241, 255 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,-

УХВАЛИВ:

Заяву Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області про заміну сторони виконавчого провадження в адміністративній справі № 2а-75/11/1270 за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в м. Первомайську Луганської області до Державного підприємства "Первомайськвантажтранс" про стягнення заборгованості в сумі 14 934,88 грн - залишити без руху.

Встановити Управлінню виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Луганській області в особі Попаснянського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Луганській області строк для усунення недоліків протягом 10 (десяти) календарних днів з дня отримання копії даної ухвали шляхом надання доказів надіслання рекомендованим листом з повідомленням про вручення відповідачу копії заяви про заміну сторони виконавчого провадження з доданими документами.

У разі ненадання вищевказаних документів, позовна заява буде вважатися неподаною і підлягатиме поверненню.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

Суддя Є.О. Кисельова

СудЛуганський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.12.2017
Оприлюднено26.12.2017
Номер документу71211386
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2а-75/11/1270

Ухвала від 28.03.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 19.03.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Т.В. Смішлива

Ухвала від 26.01.2018

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 22.12.2017

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Є.О. Кисельова

Ухвала від 08.06.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 02.06.2016

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

С.В. Борзаниця

Ухвала від 10.11.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 02.10.2015

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

І.В. Тихонов

Ухвала від 11.10.2012

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Л.С. Качуріна

Постанова від 03.02.2011

Адміністративне

Луганський окружний адміністративний суд

Л.С. Качуріна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні