Ухвала
від 09.11.2015 по справі 802/921/15-а
ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

ВИЩИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

09 листопада 2015 року м. Київ К/800/47280/15

Суддя Вищого адміністративного суду України Чумаченко Т.А., перевіривши касаційну скаргу фермерського господарства ОСОБА_1 на постанову Вінницького окружного адміністративного суду від 28 серпня 2015 року та ухвалу Вінницького апеляційного адміністративного суду від 15 жовтня 2015 року у справі за позовом управління Пенсійного фонду України у Теплицькому районі Вінницької області до фермерського господарства ОСОБА_1 про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, -

в с т а н о в и в:

Управління Пенсійного фонду України у Теплицькому районі Вінницької області звернулось до суду з позовом до фермерського господарства ОСОБА_1 про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Постановою Вінницького окружного адміністративного суду від 28 серпня 2015 року позов задоволено.

Стягнуто з фермерського господарства ОСОБА_1 на користь управління Пенсійного фонду України у Теплицькому районі Вінницької області заборгованість із витрат на виплату та доставку пільгових пенсій у сумі 9251 грн. 82 коп. (дев'ять тисяч двісті п'ятдесят одна гривня вісімдесят дві копійки).

Ухвалою Вінницького апеляційного адміністративного суду від 15 жовтня 2015 року постанову Вінницького окружного адміністративного суду від 28 серпня 2015 року залишено без змін.

У касаційній скарзі фермерське господарство ОСОБА_1 просить скасувати рішення судів першої та апеляційної інстанцій, посилаючись на неправильне застосування судами норм матеріального і процесуального права.

У відкритті провадження за вищезазначеною касаційною скаргою необхідно відмовити з наступних підстав.

Відповідно до пункту 5 частини 5 статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України суддя-доповідач відмовляє у відкритті касаційного провадження у справі, якщо касаційна скарга

є необґрунтованою і викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи.

За змістом цієї норми касаційна скарга повинна містити посилання на помилкове та/або неправильне застосування норм матеріального права при вирішенні справи та/або порушення судами норм процесуального права (у разі оскарження судового рішення по суті - пояснення, яким чином такі порушення вплинули на правильність вирішення справи).

Виходячи зі змісту касаційної скарги та оскаржуваних судових рішень, які відповідають усталеній практиці Вищого адміністративного суду України у цій категорії справ, касаційна скарга є необґрунтованою, оскільки наведені обґрунтування позбавлені правового забезпечення відповідними правовими нормами, які відповідно до Кодексу адміністративного судочинства України є підставою для зміни чи скасування судового рішення, а викладені в ній доводи не викликають необхідності перевірки матеріалів справи, оскільки заявник не наводить підстав, які б дозволили вважати, що суди неправильно застосували норми матеріального або процесуального права.

Відповідно до частини 6 статті 214 Кодексу адміністративного судочинства України копія ухвали про повернення касаційної скарги або про відмову у відкритті касаційного провадження разом з доданими до скарги матеріалами направляються особі, яка подавала касаційну скаргу,

а касаційна скарга залишається у суді касаційної інстанції.

За таких обставин та відповідно до приписів процесуального закону у відкритті касаційного провадження за даною касаційною скаргою - слід відмовити, а додані до скарги матеріали повернути скаржнику.

Керуючись статтями 13, 211, 214 Кодексу адміністративного судочинства України, -

у х в а л и в:

Відмовити у відкритті касаційного провадження за касаційною скаргою фермерського господарства ОСОБА_1 на постанову Вінницького окружного адміністративного суду від 28 серпня 2015 року та ухвалу Вінницького апеляційного адміністративного суду від 15 жовтня 2015 року у справі за позовом управління Пенсійного фонду України у Теплицькому районі Вінницької області до фермерського господарства ОСОБА_1 про відшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій.

Додані до касаційної скарги матеріали повернути заявнику.

Ухвала оскарженню не підлягає, але може бути переглянута Верховним Судом

України з підстав, у строки та в порядку, передбачених статтями 237 - 239-1 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Т.А. Чумаченко

Дата ухвалення рішення09.11.2015
Оприлюднено16.11.2015
Номер документу53408587
СудочинствоАдміністративне
Сутьвідшкодування фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій

Судовий реєстр по справі —802/921/15-а

Ухвала від 09.11.2015

Адміністративне

Вищий адміністративний суд України

Чумаченко Т.А.

Ухвала від 15.10.2015

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 21.09.2015

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Ухвала від 21.09.2015

Адміністративне

Вінницький апеляційний адміністративний суд

Полотнянко Ю.П.

Постанова від 28.08.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Ухвала від 10.08.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Ухвала від 29.04.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

Ухвала від 06.04.2015

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Богоніс Михайло Богданович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні