Ухвала
від 12.11.2015 по справі 912/2927/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

12 листопада 2015 року Справа № 912/2927/15

Господарський суд Кіровоградської області у складі колегії суддів Макаренко Т.В. - головуючого, судді Змеул О.А., Колодій С.Б., розглянувши матеріали справи № 912/2927/15

за позовом Селянського (фермерського) господарства ОСОБА_1

до Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області

за участю третіх осіб, які не заявляють самостыйних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_2;

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_3;

-Селянське (Фермерське) господарство "Рабочий Віктор Петрович";

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_4;

за участю третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору:

- Фермерське господарство "Сільченко Валентини Павлівни"

про визнання права власності за набувальною давністю

та позовну заяву 3-ї особи Фермерського господарства «Сільченко Валентини Павлівни»

до відповідача І - Селянське (фермерське) господарство ОСОБА_1,

відповідача ІІ - Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_2;

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_3;

-Селянське (Фермерське) господарство "Рабочий Віктор Петрович";

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_4;

про визнання права спільної часткової власності на 1/6 комплексу будівель (виробничої бази)

Представники сторін:

від позивача - участі не брали ;

від відповідача - участі не брали ;

від 3-ї особи - ОСОБА_5 керівник;

від 3-ї особи - ОСОБА_3 керівник;

від 3-ї особи - ОСОБА_6 , довіреність № б/н від 23.10.15 ;

від 3-ї особи - участі не брали ;

від 3-ї особи - участі не брали ;

ВСТАНОВИВ:

Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_1 звернулося до господарського суду Кіровоградської області з позовом до Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області про визнання права власності за набувальною давністю на комплекс об'єктів нерухомості, що знаходяться за адресою: 27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, село Овсяниківка, вул. Поштова, 30 та складається з: адміністративно-виробничої будівлі, літера А, площею 474,3 кв.м; теплиці, літера а, площею 54,2 кв.м.; теплиці, літера а1, площею 49,0 кв.м.; сараю, літера а2, площею 10,6 кв.м.; складу, літера Б, площею 526,5 кв.м; огорожі, воріт, номера №-№1.

Ухвалою від 20.10.2015 розгляд справи відкладався на 12.11.2015 року об 11:40 год. та від сторін витребовувалися необхідні для розгляду спору документи.

11.11.2015 до господарського суду надійшла позовна заява 3-ї особи Фермерського господарства «Сільченко Валентини Павлівни» до відповідача І - Селянського (фермерського) господарство ОСОБА_1; відповідача ІІ - Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_2;

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_3;

-Селянське (Фермерське) господарство "Рабочий Віктор Петрович";

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_4;

яка містить наступні позовні вимоги:

- ввести третю особу Фермерське господарство «Сільченко Валентини Павлівни», яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, у справу № 912/2927/15 та прийняти позовну заяву до розгляду;

- визнати за Фермерським господарством «Сільченко Валентини Павлівни» право спільної часткової власності на 1/6 комплексу будівель (виробничої бази), що знаходиться за адресою: 27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, село Овсяниківка, вул. Поштова, 30 та складаються з: адміністративно-виробничої будівлі, літера А, площею 474,3 кв.м.; теплиці, літера а, площею 54,2 кв.м.; теплиці, літера а 1, площею 49,0 кв.м.; сараю, літера а2, площею 10,6 кв.м.; складу, літера Б, площею 526,5 кв.м.; огорожі, воріт, номера №-№1;

- стягнути з Селянського (фермерського) господарства ОСОБА_1 судові витрати у сумі 1218,00 грн.

Відповідно до норм статті 26 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які заявляють самостійні вимоги на предмет спору можуть вступити у справу до прийняття рішення господарським судом, подавши позов до однієї або двох сторін.

Дослідивши матеріали позовної заяви поданої Фермерським господарством «Сільченко Валентини Павлівни», господарський суд дійшов висновку, що вона подана в порядку, визначеному положеннями Господарського процесуального кодексу, а тому приймається господарським судом до розгляду разом з позовом Селянського (фермерського) господарства ОСОБА_1 до Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області про визнання права власності за набувальною давністю.

Представником Фермерського господарства "Сільченко Валентини Павлівни" у судовому засіданні було подано клопотання про витребування доказів, яке обгрунтовано неможливістю подання їх самостійно, оскільки на звернення голови фермеського господарства "ОСОБА_2П." такі докази не були надані.

Зокрема, 3-тя особа СФГ "ОСОБА_2П." просить витребувати у:

- Реєстраційної служби Кіровоградського районного управління юстиції Кіровоградської області, що знаходиться за адресою: м. Кіровоград, вул. Преображенська, 2:

1. Копію реєстраційної справи Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена" код 06686211;

- Кіровоградської районної державної адміністрації Кіровоградської області, що знаходиться за адресою: 25014, м. Кіровоград, вул. Дарвіна, 25:

1. Копію розпоряджання Кіровоградської районної державної адміністрації

Кіровоградської області № 332-р від 28 березня 1997 року;

2. Інформацію про те, чи звертався до Кіровоградської районної державної

адміністрації Кіровоградської області голова Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена" код 06686211 ОСОБА_1 з заявою вих. № 8 від 26 жовтня 2002 р.;

3. Інформацію про те, чи приймалося рішення щодо вилучення земельної ділянки (чи припинення права землекористування або ін.) загальної площею 1,5 га (або 1 га) наданої Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена" код 06686211 для будівництва виробничої бази згідно Державного акту на право постійного користування землею серії ІІ-КР № 001266 від 01 серпня 1997 року, що зареєстрований в книзі записів державних актів на право постійного користування землею за № 176.

- Управління Держгеокадастру у Кіровоградському районі Кіровоградської області, що знаходиться за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Тимірязєва, 84:

1. Копію Договору тимчасового користування земельною ділянкою б/н від 24 березня 2005 року про надання у тимчасове користування із земель запасу Овсяниківської сільської ради земельної ділянки площею 4 га, що був укладений між Овсяниківською сільською радою Кіровоградського району Кіровоградської області та Селянським (фермерським) господарством ОСОБА_1 код 06686228;

2. Інформацію про те чи зареєстроване, згідно законодавства, за Селянським (фермерським) господарством ОСОБА_1 код 06686228 право оренди або користування (постійного або тимчасового) на земельну ділянку площею 4 га та/або 1 га на території Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області;

3. У разі наявності відомостей щодо права оренди або користування (постійного або

тимчасового) земельної ділянки площею 4 га та/або 1 га на території Овсяниківської сільської ради за Селянським (фермерським) господарством ОСОБА_1 код 06686228, надати відповідні докази, як-то кадастровий план земельної ділянки з відображенням обмежень (обтяжень) у її використанні та встановлених земельних сервітутів, та/ або інші.

- ОСОБА_1, що знаходиться за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Дзержинського (ОСОБА_7), 47:

1. Копії усіх документів, що стосуються організаційно-розпорядчого управління діяльністю Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена" код 06686211 (установчі документи (установчий акт, засновницький договір, статут, положення та/або інше ) та усі зміни до них, протоколи (рішення) загальних зборів, накази, заяви, розпоряджання та ін.) за увесь період її існування, а також оригінали для огляду у судовому засіданні.

Крім цього ФГ "Сільченко Валентини Павлівни" просить суд зобов'язати позивача СФГ ОСОБА_1 надати для огляду у судовому засіданні оригінали, долучених до матеріалів справи, письмових доказів.

Відповідно до вимог статті 38 Господарського процесуального кодексу України, сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

Враховуючи, що до вказаного клопотання 3-ю особою ФГ "ОСОБА_2П." додано копії запитів, які направлялись до державних установ та СФГ ОСОБА_8,проте відповіді на них не отримала, господарський суд дійшов висновку, що вказана 3-я особа дійсно позбавлена можливості подати докази до справи самостійно. З огляду на вказане, господарський суд задовольняє клопотання Фермерського господарства "Сільченко Валентини Павлівни" про витребування доказів.

Представник позивача в судовому засіданні участі не брав та витребуваних судом документів не надав, явку представника не забезпечив, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення судового розгляду, що підтверджується рекомендованим повідомленням про вручення поштового відправлення № 2502202201302 від 22.10.2015.

Відповідач явку свого представника в судове засідання не забезпечив, витребуваних судом документів не надав, хоча був належним чином повідомлений про дату, час та місце проведення судового розгляду, що підтверджується рекомендованим повідомленням відділення зв'язку № 2502202201299 від 22.10.2015.

З огляду на надходження позовної заяви третьої особи - Фермерським господарством «Сільченко Валентини Павлівни», та у зв'язку з поданням клопотання Фермерського господарства "Сільченко Валентини Павлівни" господарський суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи на підставі статті 77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись статтями 26, 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву Фермерського господарства «Сільченко Валентини Павлівни» про визнання за Фермерським господарством «Сільченко Валентини Павлівни» право спільної часткової власності на 1/6 комплексу будівель (виробничої бази), що знаходиться за адресою: 27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, село Овсяниківка, вул.. Поштова, 30 та складаються з: адміністративно-виробничої будівлі, літера А, площею 474,3 кв.м.; теплиці, літера а, площею 54,2 кв.м.; теплиці, літера а 1, площею 49,0 кв.м.; сараю, літера а2, площею 10,6 кв.м.; складу, літера Б, площею 526,5 кв.м.; огорожі, воріт, номера №-№1 до розгляду разом із заявою Селянського (Фермерського) господарства ОСОБА_1 про визнання права власності за набувальною давністю.

2. Розгляд справи відкласти на 02.12.2015 о 14:10 год.

3. Засідання провести у приміщенні господарського суду за адресою: 25022, м. Кіровоград, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, кімн. № 325.

4. В порядку статті 38 Господарського процесуального кодексу України витребувати наступні документи від:

- Реєстраційної служби Кіровоградського районного управління юстиції Кіровоградської області, що знаходиться за адресою: м. Кіровоград, вул. Преображенська, 2:

1. Копію реєстраційної справи Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена" код 06686211

- Кіровоградської районної державної адміністрації Кіровоградської області, що знаходиться за адресою: 25014, м. Кіровоград, вул. Дарвіна, 25:

1. Копію розпоряджання Кіровоградської районної державної адміністрації

Кіровоградської області № 332-р від 28 березня 1997 року;

2. Інформацію про те, чи звертався до Кіровоградської районної державної

адміністрації Кіровоградської області голова Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена" код 06686211 ОСОБА_1 з заявою вих. № 8 від 26 жовтня 2002 р.;

3. Інформацію про те, чи приймалося рішення щодо вилучення земельної ділянки (чи припинення права землекористування або ін.) загальної площею 1,5 га (або 1га) наданої Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена" код 06686211 для будівництва виробничої бази згідно Державного акту на право постійного користування землею серії ІІ-КР № 001266 від 01 серпня 1997 року, що зареєстрований в книзі записів державних актів на право постійного користування землею за № 176.

- Управління Держгеокадастру у Кіровоградському районі Кіровоградської області, що знаходиться за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Тимірязєва, 84:

1. Копію Договору тимчасового користування земельною ділянкою б/н від 24 березня 2005 року про надання у тимчасове користування із земель запасу Овсяниківської сільської ради земельної ділянки площею 4 га, що був укладений між Овсяниківською сільською радою Кіровоградського району Кіровоградської області та Селянським (фермерським) господарством ОСОБА_1 код 06686228;

2. Інформацію про те чи зареєстроване, згідно законодавства, за Селянським (фермерським) господарством ОСОБА_1 код 06686228 право оренди або користування (постійного або тимчасового) на земельну ділянку площею 4 га та/або 1 га на території Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області;

3. У разі наявності відомостей щодо права оренди або користування (постійного або

тимчасового) земельної ділянки площею 4 га та/або 1 га на території Овсяниківської сільської ради за Селянським (фермерським) господарством ОСОБА_1 код 06686228, надати відповідні докази, як-то кадастровий план земельної ділянки з відображенням обмежень (обтяжень) у її використанні та встановлених земельних сервітутів, та/ або інші.

- ОСОБА_1, що знаходиться за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Дзержинського (ОСОБА_7), 47:

1. Копії усіх документів, що стосуються організаційно-розпорядчого управління діяльністю Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена" код 06686211 (установчі документи (установчий акт, засновницький договір, статут, положення та/або інше ) та усі зміни до них, протоколи (рішення) загальних зборів, накази, заяви, розпоряджання та ін.) за увесь період її існування, а також оригінали для огляду у судовому засіданні.

5. Зобов'язати учасників судового процесу у строк до 25.11.2015р. надати суду належні та в повному обсязі докази в обґрунтування своїх доводів, в тому числі:

позивача (Селянське (фермерське) господарство ОСОБА_1): направити копії позовної заяви на адреси 3-х осіб, докази направлення надати до суду; надати додаткові обгрунтування в чому полягає порушення прав та інтересів позивача з боку відповідача; надати для огляду у судовому засіданні оригінали, долучених до матеріалів справи, письмових доказів; відзив на позов Фермерським господарством «Сільченко Валентини Павлівни» та докази його направлення третім особам; надати письмові пояснення причин невключення вказаного майна до ліквідаційної маси АСФГ "Вербена";

відповідача (Овсяниківська сільська рада Кіровоградського району Кіровоградської області): відзив на позов Фермерським господарством «Сільченко Валентини Павлівни» та докази його направлення третій особі;

третю особу, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору (Фермерське господарство «Сільченко Валентини Павлівни»): довідку УДК у Кіровоградській області про зарахування судового збору згідно квитанції № 0.0.459468039.1 від 11.11.15 на суму 1218,00 до Державного бюджету; копії установчих документів (копію статуту та свідоцтва про державну реєстрацію); копії документів на підтвердження понесених витрат на будівництво комплексу будівель (виробничої бази), що знаходиться за адресою: 27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, село Овсяниківка, вул. Поштова, 30 та складаються з: адміністративно-виробничої будівлі, літера А, площею 474,3 кв.м.; теплиці, літера а, площею 54,2 кв.м.; теплиці, літера а 1, площею 49,0 кв.м.; сараю, літера а2, площею 10,6 кв.м.; складу, літера Б, площею 526,5 кв.м.; огорожі, воріт, номера №-№1; докази введення в експлуатацію вказаної виробничої бази та ким саме; надати додаткові обгрунтування в чому полягає порушення прав та інтересів з боку кожного з відповідачів; надати письмові пояснення причин невключення вказаного майна до ліквідаційної маси АСФГ "Вербена";

третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору: викласти письмову позицію стосовно поданої позовної заяви Фермерським господарством "Сільченко Валентини Павлівни"; надати письмові пояснення причин невключення вказаного майна до ліквідаційної маси АСФГ "Вербена"; надати копії установчих документів (копію статуту та свідоцтва про державну реєстрацію).

6. До відома учасників судового процесу, у відповідності до змісту вимог статті 36 Господарського процесуального кодексу України копії матеріалів повинні бути належним чином засвідчені. Представники сторін повинні мати оригінали документів на підтвердження своїх повноважень згідно правил статті 28 Господарського процесуального кодексу України (копії документів надати суду для долучення до матеріалів справи).

7. Попередити учасників судового процесу про відповідальність передбачену пунктом 5 статті 83 Господарського процесуального кодексу України, а крім цього, позивача - про наслідки передбачені пунктом 5 статті 81 Господарського процесуального кодексу України у разі невиконання без поважних причин вимог суду щодо подання витребуваних документів.

8. Копію ухвали направити селянському (фермерському) господарству ОСОБА_1 (27633, Кіровоградська область, Кіровоградський р-н, село Овсяниківка, вул.Поштова,30); Овсяниківській сільській раді Кіровоградського району Кіровоградської області (27633, Кіровоградська область, Кіровоградський р-н, село Овсяниківка, пров. Дзержинського,9; Селянському (Фермерському) господарству ОСОБА_2 (27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, с. Овсяниківка, вул. Поштова, 30, фактична адреса: м.Кіровоград, вул. 50 років Радянської армії, 38-А;); Фермерському господарству "Сільченко Валентини Павлівни" ( 26240, Кіровоградська область, Маловисківський район, с. Мар'янівка , фактична адреса: м.Кіровоград, вул. 50 років Радянської армії,38-А); Селянському (Фермерському) господарству ОСОБА_3 (27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, с. Овсяниківка, фактична адреса: м.Кіровоград, вул.Єовтневої Революції,20, корп. 1. кв.170;); Селянському (Фермерському) господарству "Рабочий Віктор Петрович" (26240, Кіровоградська область, Маловисківський район, с. Мар'янівка, фактична адреса: м.Кіровоград, вул. 50 років Жовтня,5 кв.49); Селянському (Фермерському) господарству ОСОБА_4 (26240, Кіровоградська область, Маловисківський район, с. Мар'янівка, фактична адреса: АДРЕСА_1.); Реєстраційній службі Кіровоградського районного управління юстиції Кіровоградської області за адресою: м. Кіровоград, вул. Преображенська, 2; Кіровоградській районній державній адміністрації Кіровоградської області за адресою: 25014, м. Кіровоград, вул. Дарвіна, 25; Управлінню Держгеокадастру у Кіровоградському районі Кіровоградської області, за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Тимірязєва, 84; ОСОБА_1 за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Дзержинського (ОСОБА_7), 47.

Головуючий суддя Т. В. Макаренко

Суддя О.А. Змеул

Суддя С.Б. Колодій

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення12.11.2015
Оприлюднено17.11.2015
Номер документу53409679
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/2927/15

Рішення від 05.01.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 17.12.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 02.12.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 12.11.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 19.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 02.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 02.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 11.09.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні