Ухвала
від 17.12.2015 по справі 912/2927/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

Кіровоградської області

УХВАЛА

17 грудня 2015 року Справа № 912/2927/15

Господарський суд Кіровоградської області у складі колегії суддів Макаренко Т.В. - головуючого, судді Змеул О.А., Колодій С.Б., розглянувши матеріали справи № 912/2927/15

за позовом Селянського (фермерського) господарства ОСОБА_1

до Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_2;

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_3;

-Селянське (Фермерське) господарство "Рабочий Віктор Петрович";

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_4;

за участю третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору:

- Фермерське господарство "Сільченко Валентини Павлівни"

про визнання права власності за набувальною давністю

та позовну заяву 3-ї особи Фермерського господарства «Сільченко Валентини Павлівни»

до відповідача І - Селянське (фермерське) господарство ОСОБА_1,

відповідача ІІ - Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області

за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_2;

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_3;

-Селянське (Фермерське) господарство "Рабочий Віктор Петрович";

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_4;

про визнання права спільної часткової власності на 1/6 комплексу будівель (виробничої бази)

Представники сторін:

від позивача (відповідача 1 за заявою від 3-ї особи яка заявляє самостійні вимоги ФГ ОСОБА_2П.) - ОСОБА_5 , довіреність № б/н від 21.09.15 ;

від відповідача (відповідача 2 за заявою від 3-ї особи яка заявляє самостійні вимоги ФГ ОСОБА_2П.) - участі не брали ;

від 3-ї особи СФГ ОСОБА_4 - участі не брали ;

від 3-ї особи СФГ ОСОБА_3 - ОСОБА_3 керівник;

від 3-ї особи яка заявляє самостійні вимоги ФГ ОСОБА_6 - участі не брали ;

від 3-ї особи СФГ ОСОБА_7 - участі не брали ;

від 3-ї особи СФГ ОСОБА_2 - участі не брали ;

ВСТАНОВИВ:

Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_1 звернулося до господарського суду Кіровоградської області з позовом до Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області про визнання права власності за набувальною давністю на комплекс об'єктів нерухомості, що знаходяться за адресою: 27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, село Овсяниківка, вул. Поштова, 30 та складається з: адміністративно-виробничої будівлі, літера А, площею 474,3 кв.м; теплиці, літера а, площею 54,2 кв.м.; теплиці, літера а1, площею 49,0 кв.м.; сараю, літера а2, площею 10,6 кв.м.; складу, літера Б, площею 526,5 кв.м; огорожі, воріт, номера №-№1.

Ухвалою від 20.10.2015 розгляд справи відкладався на 12.11.2015 року об 11:40 год. та від сторін витребовувалися необхідні для розгляду спору документи.

11.11.2015 до господарського суду надійшла позовна заява 3-ї особи Фермерського господарства «Сільченко Валентини Павлівни» до відповідача І - Селянського (фермерського) господарство ОСОБА_1; відповідача ІІ - Овсяниківської сільської ради Кіровоградського району Кіровоградської області, за участю третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_2;

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_3;

-Селянське (Фермерське) господарство "Рабочий Віктор Петрович";

-Селянське (Фермерське) господарство ОСОБА_4;

з вимогою визнати за Фермерським господарством «Сільченко Валентини Павлівни» право спільної часткової власності на 1/6 комплексу будівель (виробничої бази), що знаходиться за адресою: 27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, село Овсяниківка, вул. Поштова, 30 та складаються з: адміністративно-виробничої будівлі, літера А, площею 474,3 кв.м.; теплиці, літера а, площею 54,2 кв.м.; теплиці, літера а 1, площею 49,0 кв.м.; сараю, літера а2, площею 10,6 кв.м.; складу, літера Б, площею 526,5 кв.м.; огорожі, воріт, номера №-№1;

Представником Фермерського господарства "Сільченко Валентини Павлівни" у судовому засіданні 12.11.15 було подано клопотання про витребування доказів, яке обґрунтовано неможливістю подання їх самостійно, оскільки на звернення голови фермерського господарства "ОСОБА_2П." такі докази не були надані.

Ухвалою від 12.11.15 дане клопотання було задоволено; відповідні докази витребувано. Вказаною ухвалою розгляд справи відкладено на 02.12.2015.

02.02.2015 представником фермерського господарства "Сільченко Валентини Павлівни" було подано клопотання про призначення у справі будівельно-технічної експертизи, проведення якої 3-тя особа просила доручити Кіровоградському відділенню Одеського науково-дослідного інституту.

Ухвалою від 02.02.2015 розгляд справи відкладено на 12:00 год 17.12.15.

10.12.2015 на адресу господарського суду Кіровоградської області надійшла заява голови Фермерського господарства "Сільченко Валентини Павлівни" про відмову від позову поданого 11.11.2015 у справі № 912/2927/15.

17.12.2015 селянським (фермерським) господарством ОСОБА_4 подано заперечення на клопотання про призначення будівельно-технічної експертизи. Також представником позивача було подано до канцелярії суду заяву про уточнення позовних вимог, а саме загальної площі наступних об'єктів: адміністративно-технічної будівлі, літера А, площею 427,3 кв.м.; складу, літера Б, площею 516.5 кв.м.

Голова фермерського господарства ОСОБА_3 подав у судовому засіданні клопотання про виклик у судове засідання ОСОБА_1, голову селянського (фермерського) господарства ОСОБА_1 (позивача) для надання пояснень.

Вказане клопотання відхиляється господарським судом як необґрунтоване та з огляду на те, що у справі присутній повноважний представник позивача ФГ ОСОБА_1

Реєстраційна служба Кіровоградського районного управління юстиції Кіровоградської області надала витребувану ухвалою від 12.11.15 копію реєстраційної справи Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена" код 06686211.

Копія реєстраційної справи № 1_429_000253_42 містить реєстраційну картку, в якій одним із засновників зазначено Фермерське господарство ОСОБА_8 Відповідно до установчого договору асоціації "Вербена" та її статуту засновниками АСФГ "Вербена", серед інших, є фермерське господарство ОСОБА_8 та фермерське господарство ОСОБА_9

У спеціальному витязі з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців ФГ "Гордієнко Ольги Миколаївни" зареєстровано за адресою: 27635, Кіровоградська обл., Кіровоградський район, с. Івано-Благодатне, вул. Промислова, буд. 2.

Щодо Фермерського господарства ОСОБА_9 в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців записів не знайдено.

Господарський суд вважає за необхідне на підставі ст. 26 Господарського процесуального кодексу залучити ФГ "Гордієнко Ольги Миколаївни" у якості третьої особи, яка не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача.

Враховуючи вищенаведене, необхідність залучення третьої особи та необхідність витребування нових доказів, господарський суд вважає за необхідне відкласти розгляд справи на підставі п. 3 ч. 1 статті 77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись п. 3 ст. 77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд,

УХВАЛИВ:

1. Розгляд справи відкласти на 05.01.2016 о 14:10 год.

2. Засідання провести у приміщенні господарського суду за адресою: 25022, м. Кіровоград, вул. В'ячеслава Чорновола, 29/32, кімн. № 325.

3. Залучити до розгляду справи в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на сторогні відповідача фермерське господарство ОСОБА_8

4. Відмовити в задоволенні клопотання ОСОБА_3 про виклик ОСОБА_1, голову селянського (фермерського) господарства ОСОБА_1 (позивача) в судове засідання.

5. Зобов'язати у строк до 25.12.15 подати наступні документи:

позивача (ОСОБА_1М.): докази на підтвердження участі або вибуття фермерського господарства ОСОБА_8 та фермерського господарства ОСОБА_9 в АСФГ "Вербена"; докази направлення фермерському господарству ОСОБА_8 копії позовної заяви та доданих до неї документів з описом вкладення, надати останню редакцію Статут АСФГ "Вербена".

третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору фермерське господарство ОСОБА_8 : письмові пояснення з приводу позовних вимог фермерського господарства ОСОБА_1

всіх учасників судового розгляду: письмову думку щодо заяви позивача ФГ ОСОБА_1 про уточнення позовних вимог; інформацію про фермерське господарство ОСОБА_9 та його членство в АСФГ "Вербена", останню редакцію Статуту АЧСФГ "Вербена".

6. Зобов'язати державного реєстратора відділу державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців, легалізації об'єднань громадян реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції Кіровоградської області надати суду витяг з Єдиного державного реєстру юридичних та фізичних осіб - підприємців щодо Асоціації селянських (фермерських) господарств "Вербена". Витребувану інформацію надати суду у строк до 25.12.2015.

7. До відома учасників судового процесу, у відповідності до змісту вимог статті 36 Господарського процесуального кодексу України копії матеріалів повинні бути належним чином засвідчені. Представники сторін повинні мати оригінали документів на підтвердження своїх повноважень згідно правил статті 28 Господарського процесуального кодексу України (копії документів надати суду для долучення до матеріалів справи).

8. Попередити учасників судового процесу про відповідальність передбачену пунктом 5 статті 83 Господарського процесуального кодексу України, а крім цього, позивача - про наслідки передбачені пунктом 5 статті 81 Господарського процесуального кодексу України у разі невиконання без поважних причин вимог суду щодо подання витребуваних документів.

9. Копію ухвали направити селянському (фермерському) господарству ОСОБА_1 (27633, Кіровоградська область, Кіровоградський р-н, село Овсяниківка, вул.Поштова,30); Овсяниківській сільській раді Кіровоградського району Кіровоградської області (27633, Кіровоградська область, Кіровоградський р-н, село Овсяниківка, пров. Дзержинського,9; Селянському (Фермерському) господарству ОСОБА_2 (27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, с. Овсяниківка, вул. Поштова, 30, фактична адреса: м.Кіровоград, вул. 50 років Радянської армії, 38-А;); Фермерському господарству "Сільченко Валентини Павлівни" ( 26240, Кіровоградська область, Маловисківський район, с. Мар'янівка , фактична адреса: м.Кіровоград, вул. 50 років Радянської армії,38-А); Селянському (Фермерському) господарству ОСОБА_3 (27633, Кіровоградська область, Кіровоградський район, с. Овсяниківка, фактична адреса: м.Кіровоград, вул.Єовтневої Революції,20, корп. 1. кв.170;); Селянському (Фермерському) господарству "Рабочий Віктор Петрович" (26240, Кіровоградська область, Маловисківський район, с. Мар'янівка, фактична адреса: м.Кіровоград, вул. 50 років Жовтня,5 кв.49); Селянському (Фермерському) господарству ОСОБА_4 (26240, Кіровоградська область, Маловисківський район, с. Мар'янівка, фактична адреса: АДРЕСА_1.); ОСОБА_1 за адресою: 25006, м. Кіровоград, вул. Дзержинського (ОСОБА_10), 47; відділу державної реєстрації юридичних осіб і фізичних осіб - підприємців, легалізації об'єднань громадян реєстраційної служби Кіровоградського міського управління юстиції Кіровоградської області (юридична адреса: пл. Кірова, 1, ОСОБА_11; фактична адреса: м. Кіровоград, вул. Преображенська, 2, (каб. 509, 511); Фермерському господарству ОСОБА_8 ( 27635, Кіровоградська обл., Кіровоградський район, с. Івано-Благодатне, вул. Промислова, 2).

Головуючий суддя Т. В. Макаренко

Суддя О.А. Змеул

Суддя С.Б. Колодій

СудГосподарський суд Кіровоградської області
Дата ухвалення рішення17.12.2015
Оприлюднено23.12.2015
Номер документу54398649
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —912/2927/15

Рішення від 05.01.2016

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 17.12.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 02.12.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 12.11.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 20.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 19.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 02.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 02.10.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 22.09.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

Ухвала від 11.09.2015

Господарське

Господарський суд Кіровоградської області

Макаренко Т.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні