Ухвала
від 03.11.2015 по справі 911/1651/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16 тел. 235-95-51

У Х В А Л А

про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного

балансу банкрута

"03" листопада 2015 р. Справа № 911/1651/15

за заявою Товариства з обмеженою відповідальністю В«Український сертифікаційний центрВ» ,

боржника м. Бориспіль (код ЄДРПО України 33406510)

про банкрутство

Суддя Лопатін А.В.

за участю представників згідно протоколів судових засідань.

Обставини справи:

Товариство з обмеженою відповідальністю В«Український сертифікаційний центрВ» , звернулось до господарського суду Київської області з заявою про порушення справи про банкрутство, у зв'язку з відсутністю активів у боржника для задоволення кредиторської заборгованості, у порядку статті 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

Ухвалою господарського суду Київської області від 17.04.2015 р. прийнято до розгляду заяву про банкрутство ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» та її розгляд призначено на 29.04.2015 р.

Ухвалою господарського суду Київської області від 29.04.2015 р. порушено провадження у справі про банкрутство ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» , розгляд справи призначено на 13.05.2015 р., введено мораторій на задоволення вимог кредиторів, відповідно до ст. 19 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» .

07.05.2015 р. через канцелярію господарського суду Київської області ліквідатором ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» подано для долучення до матеріалів справи витребуваних ухвалою суду від 17.04.2015 р. документів.

Постановою господарського суду Київської області від 13.05.2015 р. визнано банкрутом ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» та відкрито його ліквідаційну процедуру, ліквідатором банкрута призначено Озємбала Пьотра Філіпа, зобов'язано ліквідатора банкрута протягом двох тижнів по закінченню встановленого частиною третьою ст. 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» строку подати на затвердження до суду реєстр вимог кредиторів банкрута, а за результатами роботи звіт та ліквідаційний баланс.

18.05.2015 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено оголошення (повідомлення) про визнання ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» банкрутом та відкриття його ліквідаційної процедури за № 18080.

У зв'язку з надходженням апеляційної скарги Бориспільської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, матеріали справи № 911/1651/15 скеровано до Київського апеляційного господарського суду.

Ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 08.06.2015 р. апеляційне провадження за скаргою Бориспільської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області на ухвалу господарського суду Київської області від 29.04.2015 р. припинено.

Ухвалою Київського апеляційного господарського суду від 08.07.2015 р. апеляційне провадження за скаргою Бориспільської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області на постанову господарського суду Київської області від 13.05.2015 р. припинено.

Постановою Вищого господарського суду України від 15.09.2015 р. касаційну скаргу Бориспільської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області залишено без задоволення.

19.10.2015 р. матеріали даної справи повернуто до господарського суду Київської області, 23.10.2015 р. передано судді Лопатіну А.В. для продовження розгляду.

За час перебування матеріалів справи у апеляційній та касаційній судових інстанціях, до господарського суду Київської області надійшли наступні документи:

05.06.2015 р. від Бориспільської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області заява з грошовими вимогами до банкрута на суму 21165,67 грн.

18.06.2015 р. від ліквідатора банкрута реєстр вимог кредиторів та звіт ліквідатора, ліквідаційний баланс банкрута з пояснювальними записками до них.

Ухвалою господарського суду Київської області від розгляд кредиторських вимог Бориспільської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області, розгляд реєстру вимог кредиторів ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» , розгляд звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута призначено на 03.11.2015 р.

У судовому засіданні, розглянувши кредиторські вимоги Бориспільської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області та реєстр вимог кредиторів ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» , судом встановлено наступне.

Відповідно до частини третьої ст. 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» кредитори мають право заявити свої вимоги до боржника, який ліквідується, у місячний строк з дня офіційного оприлюднення повідомлення про визнання боржника, який ліквідується, банкрутом, на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України в мережі Інтернет. Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає. Особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу .

Як вбачається з матеріалів справи, 18.05.2015 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено оголошення (повідомлення) про визнання ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» банкрутом та відкриття його ліквідаційної процедури за № 18080.

Протягом, встановленого частиною третьою ст. 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , місячного строку до господарського суду Київської області звернулась Бориспільська ОДПІ ГУ ДФС у Київській області з грошовими вимогами до банкрута у розмірі 21165,67 грн.

Факт наявності заборгованості банкрута перед Бориспільською ОДПІ ГУ ДФС у Київській області у розмірі 21165,67 грн. підтверджується податковою декларацією з податку на прибуток підприємства від 04.11.2014 р. на суму 17321,16 грн. та податковим повідомленням-рішенням від 02.04.2015 р. № НОМЕР_1 на суму 3844,51 грн.

Відповідно до пп.14.1.39 п.14.1 ст. 14 Податкового кодексу України (надалі - ПК України) грошове зобов'язання платника податків - сума коштів, яку платник податків повинен сплатити до відповідного бюджету як податкове зобов'язання та/або штрафну (фінансову) санкцію, що справляється з платника податків у зв'язку з порушенням ним вимог податкового законодавства та іншого законодавства, контроль за дотриманням якого покладено на контролюючі органи, а також санкції за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності.

Згідно пп. 14.1.137 п.14.1 ст. 14 ПК України орган стягнення - державний орган, уповноважений здійснювати заходи щодо забезпечення погашення податкового боргу в межах повноважень, встановлених цим Кодексом та іншими законами України.

Податковий борг - сума узгодженого грошового зобов'язання (з урахуванням штрафних санкцій за їх наявності), але не сплаченого платником податків у встановлений цим кодексом строк, а також пеня, нарахована на суму такого грошового зобов'язання (пп.14.1.175 п.14.1 ст.14 ПК України).

Статтею 15 ПК України встановлено, що платниками податків визнаються фізичні особи (резиденти і нерезиденти України), юридичні особи (резиденти і нерезиденти України) та їх відокремлені підрозділи, які мають право, одержують (передають) об'єкти оподаткування або провадять діяльність (операції), що є об'єктом оподаткування згідно з цим Кодексом або податковими законами, і на яких покладено обов'язок із сплати податків та зборів згідно з цим Кодексом.

Згідно пп.16.1.4 п.16.4 ст. 16 ПК України, платник податків зобов'язаний сплачувати податки та збори в строки та у розмірах, встановлених цим кодексом та законами з питань митної справи.

Виконанням податкового обов'язку визнається сплата в повному обсязі платником відповідних сум податкових зобов'язань у встановлений податковим законодавством строк (38.1 ст. 38 ПК України).

Не підлягає оскарженню податкове зобов'язання, самостійно визначене платником податків (п. 56.11 ст. 56 ПК України).

Відповідно до п. 57.1. ст. 57 ПК України платник податків зобов'язаний самостійно сплатити суму податкового зобов'язання, зазначену у поданій ним податковій декларації, протягом 10 календарних днів, що настають за останнім днем відповідного граничного строку, передбаченого цим Кодексом для подання податкової декларації, крім випадків, встановлених цим Кодексом.

Бориспільською ОДПІ ГУ ДФС у Київській області належними та допустимими доказами доведено факт на явності у банкрута заборгованості з податку на прибуток підприємств у розмірі 21165,67 грн. Тоді як, ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» не спростовано наявність вказаної заборгованості.

Оскільки вимоги кредитора є обґрунтованими, заборгованість боржника перед заявником на час винесення ухвали не погашена, розмір вказаної заборгованості відповідає фактичним обставинам справи, суд визнає Бориспільську ОДПІ ГУ ДФС у Київській області кредитором ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» з сумою кредиторських вимог у розмірі 21165,67 грн., які підлягають задоволенню в третю чергу.

Крім того, як вбачається з реєстру вимог кредиторів ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» , поданого до суду на затвердження ліквідатором банкрута, останнім включено в реєстр вимоги ПП «СКБ Груп» на суму 372000,00 грн., яке звернулось до ліквідатора з заявою про визнання вказаних вимог.

Відповідно до приписів частини третьої ст. 95 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , грошові вимоги ТОВ «Фінансова компанія «СІАГАЛ» на суму 15000,00 грн. та вимоги ПП «СКБ Груп» на суму 372000,00 грн., які не подавалися до суду, проте, визнані ліквідатором, підлягають задоволенню у шосту чергу.

Таким чином, за результатами розгляду у судовому засіданні реєстру вимог кредиторів ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» , суд вирішив його затвердити.

Розглянувши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» , суд встановив наступне.

18.05.2015 р. на офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України оприлюднено оголошення (повідомлення) про визнання ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» банкрутом та відкриття його ліквідаційної процедури за № 18080.

Як вбачається зі звіту ліквідатора та даних ліквідаційного балансу грошові та майнові активи у банкрута - ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» відсутні.

У власності ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» нерухоме майно відсутнє, підтвердженням чого є лист Бориспільського бюро технічної інвентаризації від 11.06.2015 р. № 5793.

За ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» земельні ділянки не обліковуються, що підтверджується листом Управління держземагенства у Бориспільському районі Київської області від 11.06.2015 р. № 06-08/1623.

У власності ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» трактори, самохідні шасі, самохідні сільськогосподарські, дорожньо-будівельні і меліоративні машини, сільськогосподарська техніка та інші механізми не зареєстровані, що підтверджується листом Держсільгоспінспекції в Київській області від 11.06.2015 р. № 05-06/3936.

За ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» транспортні засоби не значаться, підтвердженням чого є лист УДАІ ГУ МВС України в Київській області від 01.06.2015 р. № 18/12391.

Відповідно до Витягу з Державного реєстру обтяжень рухомого майна від 10.06.2015 р. № 47169543 за банкрутом не значаться рухоме майно на яке накладено обтяження.

Серед власників, які володіють 10 % і більше пакетів іменних акцій емітентів ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» відсутнє, що підтверджується листом Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку від 09.06.2015 р. № 09/04/11771/НК.

Рахунок банкрута відкритий останнім у АТ «ОТП Банк» у порядку встановленому частиною сьомою ст. 41 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» ліквідатором банкрута закрито, що підтверджується банківською довідкою від 06.05.2015 р. № 007-3/227.

До звіту ліквідатора долучено довідку від 17.06.2015 р., якою ліквідатор банкрута повідомляє про відсутність документів у ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» , які підлягають довгостроковому терміну зберігання.

Відповідно частини першої ст. 46 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об'єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії договорів купівлі-продажу та акти приймання-передачі майна; реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, які підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - копія розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів цінних паперів - копія звіту про наслідки погашення цінних паперів, засвідчена Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку. Звіт ліквідатора має бути схвалений комітетом кредиторів, власником майна (органом, уповноваженим управляти майном) боржника (для державних підприємств або підприємств, у статутному капіталі яких частка державної власності перевищує 50 відсотків).

Дослідивши звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс банкрута, судом встановлено, що у ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» відсутні активи за допомогою яких останнє могло б погасити заборгованість перед кредитором у розмірі 393165,67 грн.

Відповідно частини другої ст. 46 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» якщо за результатами ліквідаційної процедури після задоволення вимог кредиторів не залишилося майна, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи - банкрута. Копія цієї ухвали надсилається органу, який здійснив державну реєстрацію юридичної особи - банкрута, та органам державної статистики для виключення юридичної особи з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, а також власнику майна та органам доходів і зборів за місцезнаходженням банкрута.

Господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, як це передбачено п. 6 частини першої статті 83 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» , якщо затверджено звіт ліквідатора відповідно до статті 32 вищезгаданого Закону.

За таких обставин, звіт ліквідатора банкрута та ліквідаційний баланс ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» підлягає затвердженню, а провадження у справі № 911/1651/15 про банкрутство останнього підлягає припиненню.

Згідно з частиною четвертою ст. 83 Закону України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» у випадку затвердження звіту ліквідатора господарський суд в ухвалі про припинення провадження у справі зазначає, що вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст. ст. 46, 83 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» та ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

ухвалив:

1. Визнати кредитором з грошовими вимогами до банкрута Бориспільську ОДПІ ГУ ДФС у Київській області на суму 21165,67 грн.

2. Затвердити реєстр вимог кредиторів ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» в сумі 393165,67 грн., до якого включити:

- Бориспільську ОДПІ ГУ ДФС у Київській області з грошовими вимогами у розмірі 21165,67 грн., які підлягають задоволенню в третю чергу;

- ПП «СКБ Груп» з грошовими вимогами у розмірі 372000,00 грн., які підлягають погашенню в шосту чергу.

3. Затвердити звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс Товариства з обмеженою відповідальністю В«Український сертифікаційний центрВ» (08302, Київська область, м. Бориспіль, вул. Січнева, 1, оф. 8; код ЄДРПО України 33406510).

4. Ліквідувати юридичну особу - Товариство з обмеженою відповідальністю В«Український сертифікаційний центрВ» (08302, Київська область, м. Бориспіль, вул. Січнева, 1, оф. 8; код ЄДРПО України 33406510).

5. Провадження у справі № 911/1651/15 про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю В«Український сертифікаційний центрВ» припинити.

6. Вимоги ПП «СКБ Груп» на суму 372000,00 грн., Бориспільської ОДПІ ГУ ДФС у Київській області на суму 21165,67 грн. та вимоги, які не були заявлені в установлений Законом України «Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом» строк, вважати погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнати такими, що не підлягають виконанню.

7. Зобов'язати ліквідатора банкрута внести зміни до реєстру вимог кредиторів ТОВ В«Український сертифікаційний центрВ» у відповідності з реєстром, який затверджено судом та примірник доопрацьованого реєстру подати до суду для долучення до матеріалів справи.

8. Зобов'язати реєстратора Реєстраційної служби Бориспільського міськрайонного управління юстиції (08300, Київська область, місто Бориспіль, вулиця Київський шлях, будинок 74), внести до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців запис про проведення державної реєстрації припинення Товариства з обмеженою відповідальністю В«Український сертифікаційний центрВ» (08302, Київська область, м. Бориспіль, вул. Січнева, 1, оф. 8; код ЄДРПО України 33406510).

Копію ухвали надіслати банкруту, ПП В«СКБ ГрупВ» (03057, м. Київ, вул. Довженка, 18), Бориспільській ОДПІ ГУ ДФС у Київській області (08300, Київська обл., м. Бориспіль, вул. Котляревського, 2), державному реєстратору Реєстраційній службі Бориспільського міськрайонного управління юстиції (08300, Київська область, місто Бориспіль, вулиця Київський шлях, будинок 74), ВДВС Бориспільського міськрайонного управління юстиції (08300, м. Бориспіль, вул. Київський шлях, 63), органу державної статистики та Головному територіальному управлінню юстиції у Київській області.

Суддя А.В. Лопатін

СудГосподарський суд Київської області
Дата ухвалення рішення03.11.2015
Оприлюднено17.11.2015
Номер документу53409710
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —911/1651/15

Ухвала від 03.11.2015

Господарське

Господарський суд Київської області

Лопатін А.В.

Ухвала від 08.10.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Верховець А.А.

Постанова від 15.09.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Жукова Л.B.

Постанова від 15.09.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Жукова Л.B.

Ухвала від 02.09.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Жукова Л.B.

Ухвала від 31.08.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Жукова Л.B.

Ухвала від 08.07.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 08.06.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 10.06.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

Ухвала від 28.05.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Доманська М.Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні