Ухвала
від 17.11.2015 по справі 904/6728/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

за результатами попереднього засідання

17.11.15р. Справа № 904/6728/15

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши справу

Кредитор: Державна податкова інспекція у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області

Боржник: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Транс Оіл Ресурс" (49019, м. Дніпропетровськ, вул. Ударників, 27; ЄДРПОУ 32721477)

про визнання банкрутом

Відомості про сторін та учасників судового процесу:

від ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС Дніпропетровської області: ОСОБА_2, дов. № 51/10/04-66-10-36 від 05.01.15р.

від боржника: не з'явився

розпорядник майна: ОСОБА_3 не з'явився

ВСТАНОВИВ:

ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області подано заяву щодо банкрутства ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Транс Оіл Ресурс" (49019, м. Дніпропетровськ, вул. Ударників, 27; ЄДРПОУ 32721477).

Ухвалою господарського суду Дніпропетровської області від 30.07.15р. прийнято заяву про порушення справи про банкрутство до розгляду. Підготовче засідання суду призначено на 05.08.15 р. о 12:00р.

Ухвалою суду від 05.08.2015р. порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Транс Оіл Ресурс" (49019, м. Дніпропетровськ, вул. Ударників, 27; ЄДРПОУ 32721477). Визнано грошові вимоги Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області в загальній сумі 369 491,00 грн. Грошові вимоги Державної податкової інспекції у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області у сумі 51 401,00 грн. (штрафні (фінансові) санкції) - відхилено. Введено мораторій на задоволення вимог кредиторів. Введено процедуру розпорядження майном боржника строком на сто п'ятнадцять календарних днів. Розпорядником майна призначено ОСОБА_3 (свідоцтво № 1231 від 24.07.2013р.; адреса для листування: 52591, Дніпропетровська область, Синельниківський район, с. Воронове, вул. Комсомольська, 42). Призначено попереднє засідання суду на 07.10.15 р. о 10:00.

01.10.2015р. до суду від розпорядника майна ОСОБА_3 надійшло клопотання про розгляд кредиторських вимог № 2с ТОР від 06.10.2015р. До клопотання розпорядника майна додано реєстр вимог кредиторів по справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Транс Оіл Ресурс".

Ухвалою суду від 07.10.2015р. відкладено судове засідання по справі про визнання банкрутом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Транс Оіл Ресурс" на 27.10.15р. о 12:40 хв.

Ухвалою суду від 27.10.15р. відкладено судове засідання по справі про визнання банкрутом ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Транс Оіл Ресурс" на 17.11.2015р. о 11:30.

17.11.15р. у судове засідання боржник та розпорядник майна не з'явилися. Про час та місце судового засідання повідомлені своєчасно та належним чином. Причини неявки суду не відомі.

Дослідивши матеріали справи, заслухавши в судовому засіданні присутніх учасників провадження у справі про банкрутство, судом встановлено наступне.

Відповідно до п. 1 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", конкурсні кредитори за вимогами, які виникли до дня порушення провадження у справі про банкрутство, зобов’язані подати до господарського суду письмові заяви з вимогами до боржника, а також документи, що їх підтверджують, протягом тридцяти днів від дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Відлік строку на заявлення грошових вимог кредиторів до боржника починається з дня офіційного оприлюднення оголошення про порушення провадження у справі про банкрутство.

Зазначений строк є граничним і поновленню не підлягає.

В межах встановленого Законом України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» строку заяви з грошовими вимогами до суду подали:

1.ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області з додатковими грошовими вимогами у розмірі 317 643,44 грн.

Згідно з п. 4 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", особи, вимоги яких заявлені після закінчення строку, встановленого для їх подання, або не заявлені взагалі, не є конкурсними кредиторами, а їх вимоги погашаються в шосту чергу в ліквідаційній процедурі.

Відповідне правило не поширюється на вимоги кредиторів щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також на вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров’ю громадян, сплати страхових внесків на загальнообов’язкове державне пенсійне та інше соціальне страхування.

Згідно п. 5 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", розпорядник майна боржника не пізніше ніж на десятий день з дня, наступного після закінчення встановленого частиною першою цієї статті строку, з урахуванням результатів розгляду вимог кредиторів боржником повністю або частково визнає їх або відхиляє з обґрунтуванням підстав визнання чи відхилення, про що письмово повідомляє заявників і господарський суд, а також подає до суду письмовий звіт про надіслані всім кредиторам боржника повідомлення про результати розгляду грошових вимог та їх отримання кредиторами разом з копіями повідомлень про вручення поштового відправлення та описів вкладення в поштове відправлення або інших документів, що підтверджують надсилання повідомлення кредиторами.

Згідно з ч. 2, 3 п. 6 ст. 23 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", заяви з вимогами конкурсних кредиторів або забезпечених кредиторів, у тому числі щодо яких є заперечення боржника чи інших кредиторів, розглядаються господарським судом у попередньому засіданні суду.

За наслідками розгляду зазначених заяв господарський суд ухвалою визнає чи відхиляє (повністю або частково) вимоги таких кредиторів.

12.11.15р. до суду від розпорядника майна надійшло повідомлення № 1-1 РВК ТОР від 02.11.15р. про результати розгляду грошових вимог ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області з якого вбачається, що розпорядником майна частково визнані грошові вимоги ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області у сумі 170 334,00 грн. (3 черга задоволення); 136 569,00 грн. (6 черга задоволення), грошові вимоги ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області у розмірі 10 740,44 грн. розпорядником майна відхилені.

17.11.15р. представником ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області надано суду клопотання в якому останній зазначив, що не заперечує проти повідомлення розпорядника майна № 1-1 РВК ТОР від 02.11.15р. про розгляд грошових вимог ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області та погоджується із невизнанням пені у розмірі 10 740,44 грн.

Згідно з наданим розпорядником майна реєстром вимог кредиторів, до реєстру включені вимоги наступного кредитора:

1.ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області у розмірі 539 825,00 грн. (3 черга задоволення); 136 569,00 грн. (6 черга задоволення).

Вимоги інших кредиторів у встановлений строк до господарського суду не надходили.

Таким чином, господарський суд вважає за необхідне затвердити реєстр вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Транс Оіл Ресурс" з вимогами кредитора:

1.ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області у розмірі 539 825,00 грн. (3 черга задоволення); 136 569,00 грн. (6 черга задоволення) з урахуванням клопотання від 17.11.15р.

Відповідно до п. 8 ст. 23 Закону, вимоги конкурсних кредиторів, визнані боржником або господарським судом, вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів.

Розпорядник майна зобов’язаний окремо внести до реєстру вимоги кредиторів, які забезпечені заставою майна боржника, згідно з їхніми заявами, а за їх відсутності - згідно з даними обліку боржника, а також внести окремо до реєстру відомості про майно боржника, яке є предметом застави згідно з державним реєстром застав.

Розпорядник майна зобов’язаний окремо внести до реєстру відомості про вимоги щодо виплати заробітної плати, авторської винагороди, аліментів, а також про вимоги щодо відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров’ю громадян, згідно із заявами таких кредиторів та/або даними обліку боржника.

Згідно з п. 2 ст. 25 Закону, у попередньому засіданні господарський суд розглядає всі вимоги кредиторів, у тому числі щодо яких були заперечення боржника і які не були внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, а також ті, що визнані боржником та внесені розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів, і вирішує питання про його затвердження.

За результатами розгляду вимог кредиторів господарський суд виносить ухвалу, в якій зазначаються: розмір та перелік усіх визнаних судом вимог кредиторів, які вносяться розпорядником майна до реєстру вимог кредиторів; розмір та перелік не визнаних судом вимог кредиторів; дата проведення зборів кредиторів та комітету кредиторів; дата підсумкового засідання суду, на якому буде винесено ухвалу про санацію боржника чи постанову про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи ухвалу про припинення провадження у справі про банкрутство або ухвалу про продовження строку процедури розпорядження майном та відкладення підсумкового засідання суду, яке має відбутися у строки, встановлені частиною другою статті 22 цього Закону.

Відповідно до ч. 1 п. 1 ст. 26 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", протягом десяти днів після винесення ухвали за результатами попереднього засідання господарського суду розпорядник майна письмово повідомляє кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів, уповноважену особу працівників боржника та уповноважену особу засновників (учасників, акціонерів) боржника про місце і час проведення зборів кредиторів та організовує їх проведення.

Рішення про створення та склад комітету кредиторів слід направити господарському суду у 10-ти денний строк.

У судовому засіданні 17.11.15р. встановлено дату проведення зборів кредиторів до 01.12.2015р. та дату підсумкового засідання суду яке відбудеться 08.12.2015р. о 11:30 хв.

Враховуючи викладене, керуючись ст.86 Господарського процесуального кодексу України, ст.ст.16, 22, 23, 25, 26, 45 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", господарський суд -

УХВАЛИВ:

Затвердити реєстр вимог кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Транс Оіл Ресурс" з вимогами кредитора:

1.ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська Головного управління Державної фіскальної служби Дніпропетровської області у розмірі 539 825,00 грн. (3 черга задоволення); 136 569,00 грн. (6 черга задоволення) з урахуванням клопотання від 17.11.15р..

Зобов’язати розпорядника майна арбітражного керуючого ОСОБА_3, у 10-ти денний строк після проведення попереднього засідання відповідно до ст. 26 Закону України В«Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутомВ» повідомити кредиторів згідно з реєстром вимог кредиторів про місце і час проведення зборів кредиторів та організувати їх проведення.

Встановити дату проведення зборів кредиторів: до 01.12.15р. Рішення зборів кредиторів та комітету кредиторів направити господарському суду до початку підсумкового засідання.

Підсумкове засідання суду , на якому буде вирішено питання про санацію боржника, чи про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури, чи припинення провадження у справі про банкрутство призначити на 08.12.2015р. о 11:30 хв.

Копію ухвали направити: кредитору, боржнику, розпоряднику майна.

Суддя ОСОБА_4

Дата ухвалення рішення17.11.2015
Оприлюднено20.11.2015
Номер документу53525324
СудочинствоГосподарське
Сутьсторін та учасників судового процесу: від ДПІ у Красногвардійському районі м. Дніпропетровська ГУ ДФС Дніпропетровської області: ОСОБА_2, дов. № 51/10/04-66-10-36 від 05.01.15р. від боржника: не з'явився розпорядник майна: ОСОБА_3 не з'явився

Судовий реєстр по справі —904/6728/15

Постанова від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 27.10.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 07.10.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 21.08.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 05.08.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 30.07.2015

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні