Ухвала
від 18.11.2015 по справі 910/14721/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

РІШЕННЯ

(додаткове)

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

18.11.2015Справа № 910/14721/15

За позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Еліта»

до Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання»

про визнання недійсними рішень загальних зборів, оформлених протоколом від 02.04.2015 р.

Суддя Ломака В.С.

За участю представників учасників судового процесу:

від позивача: Чаніщі В.Л. за довіреністю № 3 від 14.07.2015 р.;

від відповідача: не з'явився;

від Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району: не з'явився.

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Рішенням господарського суду міста Києва від 11.08.2014 р. у справі № 910/14721/15 позовні вимоги задоволено, вирішено визнати недійсними оформлені протоколом від 02.04.2015 р. рішення загальних зборів учасників Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» (01011, місто Київ, вулиця Панаса Мирного, будинок 28; код ЄДРПОУ 00699780) та стягнути з Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» (01011, місто Київ, вулиця Панаса Мирного, будинок 28; код ЄДРПОУ 00699780) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Еліта» (09133, Київська область, Білоцерківський район, селище міського типу Терезине, вулиця Першотравнева, будинок 2; код ЄДРПОУ 13730964) 1 218 (одну тисячу двісті вісімнадцять) грн. 00 коп. витрат по сплаті судового збору.

23.10.2015 р. через відділ діловодства господарського суду міста Києва від Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району Управління державної реєстрації Головного управління юстиції у місті Києві надійшла заява, якою державний реєстратор повідомляє про те, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців містяться відомості про реєстраційну дію, проведену після реєстраційної дії, стосовно якої господарським судом прийнято рішення у даній справі, а саме: реєстраційна дія про державну реєстрацію зміни до складу комісії з припинення за № 10701420028025300 від 26.06.2015 р.

Ухвалою господарського суду міста Києва від 26.10.2015 р. було призначено судове засідання для вирішення питання про прийняття додаткового рішення у справі № 910/14721/15 на 18.11.2015 р.

18.11.2015 р. через відділ діловодства господарського суду міста Києва від позивача надійшли додаткові документи у справі та письмові пояснення, відповідно до яких він підтримує заяву ВДРЮОФОП про прийняття додаткового рішення.

У судове засідання 18.11.2015 р. представники відповідача та Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району Управління державної реєстрації Головного управління юстиції у місті Києві не з'явились, про дату, час та місце розгляду справи повідомлені належним чином.

Оскільки неявка представників вказаних учасників судового процесу не перешкоджає вирішенню питання про прийняття додаткового рішення у справі, суд вважає за можливе розглянути вказане питання у їх відсутність.

Розглянувши заяву Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району Управління державної реєстрації Головного управління юстиції у місті Києві, заслухавши думку представника позивача, господарський суд міста Києва, -

ВСТАНОВИВ:

02.04.2015 р. відбулись Загальні збори учасників Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання», на порядок денний яких були винесені наступні питання:

1. Про стан виконання вимог Статуту учасниками «Укрплемоб'єднання».

2. Про виключення учасників зі складу Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» та виключення їх з реєстру учасників Об'єднання.

3. Про припинення Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» внаслідок перетворення у товариство з обмеженою відповідальністю.

4. Про обрання голови та членів комісії з припинення Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» та перетворення у товариство з обмеженою відповідальністю.

5. Про визначення повноважень голови та членів комісії з припинення та перетворення у товариство з обмеженою відповідальністю, та внесення змін, реєстрація відповідних статутних змін.

6. Про припинення повноважень голови та членів ради «Укрплемоб'єднання».

7. Про припинення повноважень ревізійної комісії «Укрплемоб'єднання».

8. Про визначення порядку, умов та строків перетворення Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» у товариство з обмеженою відповідальністю.

9. Про припинення повноважень тимчасово виконуючого обов'язки виконавчого директора «Укрплемоб'єднання».

За результатами проведення Загальних зборів прийнято наступні рішення:

- по питанню першому: прийняти до уваги про стан виконання вимог Статуту учасникам «Укрплемоб'єднання»;

- по питанню другому: припинити членство у Об'єднанні учасників Об'єднання підприємств та організацій згідно реєстру - Додаток № 1, у зв'язку з заборгованістю учасників Об'єднання підприємств по сплаті внесків та не виконанні статутних цілей Об'єднання;

- по питанню третьому: припинити діяльність Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» внаслідок перетворення у товариство з обмеженою відповідальністю шляхом відкритого голосування учасників Об'єднання на позачергових загальних зборах;

- по питанню четвертому: обрати Голову та членів Комісії з припинення у наступному складі: Голова - Гуменюк Ярослав Валерійович, члени: ОСОБА_3, ОСОБА_4;

- по питанню п'ятому: вирішено, що з моменту призначення комісії з припинення до неї переходять повноваження щодо управління справами товариства з обмеженою відповідальністю. Голова комісії з припинення з моменту його призначення керівником товариства з обмеженою відповідальністю уповноважений представляти його інтереси у правовідносинах з третіми особами, має право вчиняти будь-які дії від імені товариства без довіреності, підписувати від його імені будь-які документи, в тому числі, але не виключно, договори. У випадку неможливості виконувати повноваження Голови комісії з реорганізації, припинення та перетворення, або відсутності Голови комісії з реорганізації, перетворення та припинення з будь-яких причин всі повноваження Голови комісії з реорганізації, припинення та перетворення переходять до заступника Голови Комісії, який обирається з членів Комісії, або обирається новий Голова Комісії з комісії з реорганізації, припинення та перетворення на відповідних Зборах. Комісія з припинення: виконує повноваження органів управління «Укрплемоб'єднання»; здійснює дії необхідні для розміщення у друкованих засобах масової інформації, в яких публікуються відомості про державну реєстрацію юридичної особи, повідомлення про припинення та перетворення юридичної особи, та інше відповідно до вимог чинного законодавства та в установленому порядку; вживає інших заходів передбачених чинним законодавством України, пов'язаних з перетворенням Об'єднання у ТОВ;

- по питанню шостому: припинити повноваження з 02.04.2015 р. Голови та членів Ради Об'єднання «Укрплемоб'єднання»;

- по питанню сьомому: припинити повноваження з 02.04.2015 р. Голови та членів Ревізійної комісії «Укрплемоб'єднання»;

- по питанню восьмому: вирішили, що вище обговорені питання порядку денного зборів систематизують роботу в організації, дадуть можливість для своєчасних виконань, поставлених завдань та цілей, тому відповідно порядку, умов та строків перетворення Об'єднання у товариство, буде проведено відповідно до Закону;

- по питанню дев'ятому: припинити повноваження з 02.04.2015 р. тимчасового виконуючого обов'язки виконавчого директора «Укрплемоб'єднання» Гуменюка Ярослава Валерійовича, відповідно до порядку денного Зборів, умов та строків перетворення Об'єднання у товариство, згідно Закону. Згідно прийнятого рішення Зборами Об'єднання Гуменюк Ярослав Валерійович - обраний Головою комісії з реорганізації, перетворення та припинення.

Рішенням господарського суду міста Києва від 11.08.2014 р. у справі № 910/14721/15 позовні вимоги задоволено, вирішено визнати недійсними оформлені протоколом від 02.04.2015 р. рішення загальних зборів учасників Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» (01011, місто Київ, вулиця Панаса Мирного, будинок 28; код ЄДРПОУ 00699780) та стягнути з Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» (01011, місто Київ, вулиця Панаса Мирного, будинок 28; код ЄДРПОУ 00699780) на користь Товариства з обмеженою відповідальністю «Еліта» (09133, Київська область, Білоцерківський район, селище міського типу Терезине, вулиця Першотравнева, будинок 2; код ЄДРПОУ 13730964) 1 218 (одну тисячу двісті вісімнадцять) грн. 00 коп. витрат по сплаті судового збору.

Вказане рішення набрало законної сили.

Як зазначалось вище, 23.10.2015 р. через відділ діловодства господарського суду міста Києва від Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району Управління державної реєстрації Головного управління юстиції у місті Києві надійшла заява, якою державний реєстратор повідомляє про те, що в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців містяться відомості про реєстраційну дію, проведену після реєстраційної дії, стосовно якої господарським судом прийнято рішення у даній справі, а саме: реєстраційна дія про державну реєстрацію зміни до складу комісії з припинення за № 10701420028025300 від 26.06.2015 р.

До заяви Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району Управління державної реєстрації Головного управління юстиції у місті Києві додано Витяг з Єдиного державного реєстру від 20.10.2015 р. № 21333780, яким підтверджено викладені в заяві обставини.

Крім того, наявність на момент розгляду по суті заяви про прийняття додаткового рішення у справі не скасованої реєстраційної дії за № 10701420028025300 від 26.06.2015 р. підтверджено й Витягом з Єдиного державного реєстру від 18.11.2015 р. № 1000414572.

Відповідно до частини 1 статті 31 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», у разі постановлення судового рішення щодо скасування рішення засновників (учасників) юридичної особи або уповноваженого ними органу про внесення змін до установчих документів юридичної особи або про визнання повністю або частково недійсними змін до установчих документів юридичної особи суд у день набрання законної сили судовим рішенням надсилає його юридичній особі - відповідачу для вжиття заходів до приведення установчих документів у відповідність із прийнятим судовим рішенням, а також державному реєстратору для внесення запису про судове рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи.

Дата надходження відповідного судового рішення вноситься до журналу обліку реєстраційних дій.

У разі якщо під час внесення запису про судове рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи державний реєстратор встановлює, що в Єдиному державному реєстрі містяться відомості про реєстраційні дії, проведені після реєстраційної дії, стосовно якої прийнято судове рішення щодо скасування її державної реєстрації, державний реєстратор зобов'язаний повідомити про це суд, який прийняв таке судове рішення.

На підставі повідомлення державного реєстратора суд, який прийняв судове рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи, приймає додаткове рішення про скасування також реєстраційних дій, проведених після реєстраційної дії, стосовно якої прийнято судове рішення щодо скасування державної реєстрації змін до установчих документів юридичної особи.

Відповідно до статті 88 ГПК України господарський суд має право прийняти додаткове рішення.

Згідно з п. п. 13 - 15 Постанови Пленуму Вищого господарського суду України № 6 від 23.03.2012 р. «Про судове рішення» прийняття додаткового рішення (стаття 88 ГПК) за заявою сторони, прокурора, який брав участь у процесі, або за ініціативою суду здійснюється, як правило, тим же суддею (складом суду), що приймав первісне рішення, за винятком випадків, коли це неможливо з об'єктивних причин (звільнення судді, відсутність його у зв'язку з відпусткою, захворюванням тощо).

ГПК не встановлює будь-яких обмежень строків подання заяв про прийняття додаткового рішення, виправлення чи роз'яснення його. Тому при розгляді цих заяв господарським судам слід керуватись тими статтями ГПК, які регламентують відповідні строки щодо основного рішення.

Вирішуючи питання щодо розгляду заяв про прийняття додаткового рішення, господарські суди повинні враховувати, в якому порядку розглядалася справа, зокрема, за участю однієї чи обох сторін або за їх відсутності, а також з обставин справи, доводів, наведених у заяві, тощо. При цьому додаткові докази судом не приймаються і оцінка їх не здійснюється.

Враховуючи зазначене, керуючись статтею 31 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців», ст. ст. 86, 88 Господарського процесуального кодексу України, суд -

ВИРІШИВ:

1. Скасувати реєстраційну дію про державну реєстрацію зміни до складу комісії з припинення Національного об'єднання по племінній справі у тваринництві «Укрплемоб'єднання» (01011, місто Київ, вулиця Панаса Мирного, будинок 28; код ЄДРПОУ 00699780) за № 10701420028025300 від 26.06.2015 р., вчинену державним реєстратором Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району Управління державної реєстрації Головного управління юстиції у місті Києві ОСОБА_5.

2. Копію додаткового рішення направити сторонам та до Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців Печерського району Управління державної реєстрації Головного управління юстиції у місті Києві.

Суддя В.С. Ломака

Дата ухвалення рішення18.11.2015
Оприлюднено26.11.2015
Номер документу53685605
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними рішень загальних зборів, оформлених протоколом від 02.04.2015 р

Судовий реєстр по справі —910/14721/15

Ухвала від 20.09.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 06.07.2016

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Зубець Л.П.

Ухвала від 18.11.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 26.10.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 10.09.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Рішення від 11.08.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 29.07.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 29.07.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

Ухвала від 14.07.2015

Господарське

Господарський суд міста Києва

Ломака В.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні