Рішення
від 09.12.2011 по справі 2-5554/11
ОБОЛОНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

09.12.2011 Справа № 2-5554/11

Справа № 2-5554/2011

РIШЕННЯ

IМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 грудня 2011 року Оболонський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Маринченко М.М.,

при секретарі Князік І.Д.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Дочірнього підприємства по експлуатації та ремонту житлового фонду та об’єктів соціально-побутового призначення В«ЕкосВ»Холдингової компанії В«КиївміськбудВ» , треті особи - Оболонське РУ ГУ МВС України в м.Києві, Оболонська районна в м.Києві державна адміністрація, Акціонерне товариство холдингова компанія В«КиївміськбудВ» , про визнання права користування жилим приміщенням та проведення реєстрації,

встановив:

У вересні 2011 року позивачка звернувся до суду з позовом до ДП В«ЕкосВ»ХК В«КиївміськбудВ» , треті особи - Оболонське РУ ГУ МВС України в м.Києві, Оболонська районна в м.Києві державна адміністрація, про визнання права користування жилим приміщенням та проведення реєстрації. Ухвалою суду від 07 листопада 2011 року до участі у справі в якості 3-ї особи залучено Акціонерне товариство холдингова компанія В«КиївміськбудВ» .

Позовні вимоги обґрунтовуються тим, що з червня 2004 року позивач та її неповнолітня донька ОСОБА_2 на підставі ордеру були поселені та фактично проживають по теперішній час в будинку по вул. З.Гайдай, 2-А, блок №117, в м.Києві. На час поселення будинок носив статус гуртожитку. Поселення в дане житлове приміщення було здійснено у зв’язку з перебуванням позивачки у трудових відносинах з ХК В«КиївміськбудВ» , у якого будинок перебував у господарчому віданні. На її ім’я відкрито особовий рахунок та нею здійснюються комунальні платежі.

Пізніше будинок був переданий у господарче відання відповідача та згодом гуртожиток змінив статус на житловий будинок для малосімейних. В зв’язку зі зміненням статусу будинку блок №117 змінив нумерацію на кімнати №№13 та 14, комунальної квартири №45.

Позивачка зазначила, що вона та її неповнолітня донька не мають реєстрації у кімнатах №№13 та 14, а лише загальну по гуртожитку. Реєстрацію позивачки та її неповнолітньої доньки відповідач не проводить, посилаючись на те, що для цього потрібно рішення суду.

Враховуючи наведене, позивачка просить визнати за нею та її неповнолітньою донькою право користування жилим приміщенням - кімнатою №13 та кімнатою №14, комунальної квартири АДРЕСА_1, зареєструвавши їх за цією адресою.

У судовому засіданні позивачка підтримала позов, просила задовольнити його в повному обсязі.

Представник відповідача позовні вимоги визнав.

Представники третіх осіб в судове засідання не з’явились, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. Надіслали листи про розгляд справи без їхньої участі. Заперечень проти позову не висловлювали.

Суд, заслухавши пояснення позивача та представника відповідача, дослідивши матеріали справи, приходить до висновку, що позов підлягає задоволенню з таких підстав.

Судом встановлено, що з 1988 року позивачка працювала в системі підприємств ХК В«КиївміськбудВ» . Вказані обставини підтверджуються записами у трудовій книжці.

16 червня 2004 року Житловим управлінням В«ЗахіднеВ»позивачці разом з неповнолітньою дочкою був виданий ордер №374 на право зайняття жилої площі у гуртожитку по вул. З.Гайдай, 2-А, в м.Києві.

Рішенням Київської міської ради від 15.05.1995 року №142 будинок №2-А по вул. З.Гайдай в м. Києві переданий в повне господарське відання Державній комунальній будівельній корпорації В«КиївсьміськбудВ» , правонаступником якої є АТХК В«КиївсьміськбудВ» та визначено статус цього будинку, як гуртожиток для одиноких. На підставі рішення від 11.03.1996 року №5 АТХК В«КиївсьміськбудВ» було передано вищевказаний будинок в господарче відання Дочірньому підприємству по експлуатації та ремонту житлового фонду та об’єктів соціально-побутового призначення В«ЕКОСВ» . Обов’язки з експлуатації, утримання та обслуговування будинку №2-А по вул. З.Гайдай в м. Києві покладено на Дочірнє підприємство по експлуатації та ремонту житлового фонду та об’єктів соціально-побутового призначення В«ЕКОСВ» .

За змістом ст.ст. 127, 128, 129 ЖК України та пп. 9, 10 Примірного положення про гуртожитки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Української РСР від 03.06.1986 року, гуртожитки призначаються для проживання робітників, службовців, студентів, учнів, а також інших громадян у період роботи або навчання.

Жила площа в гуртожитку надається за спільним рішенням адміністрації підприємства, установи, організації чи органу кооперативної або іншої громадської організації та відповідного профспілкового комітету.

На підставі рішення про надання жилої площі в гуртожитку адміністрація підприємства, установи, організації видає громадянинові спеціальний ордер, який є єдиною підставою для вселення на надану жилу площу.

Як працівнику системи підприємств АТХК В«КиївміськбудВ»позивачу за спільним рішенням профспілкового комітету та ЖУ В«ЗахіднеВ»від 16 червня 2004 року був виданий ордер на зайняття сім’єю з двох чоловік жилої площі в гуртожитку по вул. З.Гайдай, 2-А в м.Києві. З моменту поселення і на даний час позивач та її неповнолітня дочка мешкають в гуртожитку та за цією адресою було зареєстроване їхнє місце проживання, що підтверджується довідкою форми №3.

Розпорядженнями Київської міської державної адміністрації від 20.10.2004 року №1915 та від 10.12.2004 року №2240 статус гуртожитку за адресою: м.Київ, вул. З.Гайдай, 2-А, було змінено на житловий будинок для малосімейних. Пунктом 3 розпорядження №1915 адміністрації та профспілкові комітети АТХК В«КиївміськбудВ»зобов’язано надати житлові приміщення сім’ям, які постійно проживають, зареєстровані та перебувають на квартирному обліку у житлових будинках, зазначених у п.1 (в тому числі будинку №2-А по вул. З.Гайдай) цього розпорядження та видати ордери у встановленому порядку. Пунктом 4 цього ж розпорядження, враховуючи зміни здійснені розпорядженням №2240 від 10.12.2004 року, зобов’язано Оболонську районну у м.Києві державну адміністрацію затвердити спільні рішення адміністрації та профспілкового комітету АТХК В«КиївміськбудВ»про надання житлових приміщень мешканцям будинків, зазначених у п.1 цього розпорядження, які в них постійно проживають, зареєстровані та перебувають на черзі квартирного обліку, та видати ордери у встановленому порядку протягом 2005 року.

Після зміни статусу будинку, на підставі рішення №1915 від 20.10.2004 року відбулись зміни поверхових планів будинку.

В лютому 2011 року позивач та її донька звернулися до Оболонського РУ ГУ МВС України в м.Києві з метою зареєструвати своє місце проживання за адресою- м.Київ, вул. З.Гайдай, 2-А, у кімнатах 13 та 14 квартири №45, у яких вони постійно проживали, проте отримали відмову з посиланням на те, що у зв’язку зі зміною статусу будинку заселення в нього та реєстрація здійснюється на підставі ордерів, виданих Оболонською районною у м.Києві державною адміністрацією.

З огляду на те, що позивач та її неповнолітня донька у встановленому порядку поселилися до гуртожитку за адресою: м. Київ, вул. З.Гайдай, 2-А, та постійно проживають за цією адресою, суд вважає, що зміна статусу гуртожитку на житловий будинок не припиняє право позивача та її доньки на користування житловим приміщенням, а тому слід визнати за ними право користування кімнатою №13 та кімнатою №14, комунальної квартири АДРЕСА_1, зареєструвавши їх за цією адресою.

Зважаючи на вищенаведене, відповідно до ст.ст.64, 65, 127-129 Житлового кодексу України, пп.9, 10 Примірного положення про гуртожитки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів Української РСР від 03.06.1986 року, керуючись ст.ст. 4, 60, 174, 209, 212-215 Цивільного процесуального кодексу України, суд

вирішив:

Позовні вимоги задовольнити.

Визнати за ОСОБА_1 та її неповнолітньою донькою ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1, право користування жилим приміщенням - кімнатою №13 та кімнатою №14 комунальної квартири АДРЕСА_1, зареєструвавши ОСОБА_1 та її неповнолітню доньку ОСОБА_2 в кімнаті №13 та кімнаті №14 комунальної квартири АДРЕСА_1.

Апеляційну скаргу на рішення суду може бути подано до Апеляційного суду м. Києва через Оболонський районний суд м. Києва протягом 10 днів з дня проголошення рішення. Особи, які брали участь у справі, але не були присутні у судовому засіданні під час проголошення судового рішення, можуть подати апеляційну скаргу протягом десяти днів з дня отримання копії цього рішення.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку для подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після розгляду справи апеляційним судом.

Суддя М.М.Маринченко

СудОболонський районний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення09.12.2011
Оприлюднено03.12.2015
Номер документу53867521
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-5554/11

Рішення від 29.12.2011

Цивільне

Краматорський міський суд Донецької області

Гапонов А. В.

Ухвала від 28.11.2011

Цивільне

Кіровський районний суд м.Кіровограда

Панфілова А. В.

Ухвала від 18.02.2011

Цивільне

Приморський районний суд м.Одеси

Домусчі Л. В.

Ухвала від 20.02.2012

Цивільне

Київський районний суд м. Одеси

Чванкін С. А.

Ухвала від 19.09.2011

Цивільне

Солом'янський районний суд міста Києва

Букіна О. М.

Ухвала від 05.08.2011

Цивільне

Луцький міськрайонний суд Волинської області

Савицька Н. В.

Рішення від 09.12.2011

Цивільне

Оболонський районний суд міста Києва

Маринченко М. М.

Ухвала від 08.11.2011

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Чмель О. Л.

Ухвала від 28.10.2011

Цивільне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Чмель О. Л.

Рішення від 25.11.2011

Цивільне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Алтунін О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні