Рішення
від 23.04.2009 по справі к39/25-09
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

РІШЕННЯ

23.04.09р. Справа № К39/25-09

За позовом ОСОБА_1 ( АДРЕСА_1, ідентифікаційни й код НОМЕР_1)

до ОСОБА_2 (АДРЕСА_2 )

Третя особа-1, без самостійн их вимог на предмет спору: Тов ариство з обмеженою відповід альністю "Симетрія Ко", (49130, м. Дн іпропетровськ, Донецьке шосе , 131/32, код ЄДРПОУ33275710)

Третя особа-2, без самостійн их вимог на предмет спору: Упр авління з питань державної р еєстрації юридичних та фізич них осіб-підприємців Дніпроп етровської міської ради, (49000, м .Дніпропетровськ, пр. ім. газет и "Правда", 42)

про заборону вчинення д ій

Суддя Ліпинський О.В.

Представники:

від позивача: не з' явивс я

від відповідача: не з'явив ся від третьої особи-1: Чорн ий В.А., дов. від 04.04.2008р.

від третьої особи-2: не з'яв ився

СУТЬ СПОРУ:

Гр. ОСОБА_1 (надалі Пози вач) звернувся з позовом до ОСОБА_2 (надалі Відповідач) в якому просить суд заборонит и відповідачеві здійснювати дії направлені на відчуженн я належної йому частки в стат утному капіталі ТОВ „Симетрі я Ко” (надалі Третя особа-1) в по рушення процедури реалізаці ї переважного права щодо куп івлі такої частки з боку інши х учасників ТОВ „Симетрія Ко ”, зобов' язати Відповідача привести дії по відчуженню н алежної йому частки в статут ному капіталі ТОВ „Симетрія Ко” у відповідність до вимог чинного законодавства, та пе ревести права і обов' язки п окупця по договору з відчуже ння частки в статутному капі талі ТОВ „Симетрія Ко” з трет ьої особи на Позивача.

Позовні вимоги, обґрунтова ні тим, що Позивачеві як учасн ику ТОВ „Симетрія Ко” стало в ідомо про відчуження Відпові дачем своєї частки в статутн ому капіталі ТОВ „Симетрія К о” на користь третьої особи, я ка не є учасником зазначеног о товариства, без дотримання вимог ст. 53 Закону України „Пр о господарські товариства”.

Відповідач у заяві від 18.03.2009р . заперечує проти наміру відч уження частки в статутному к апіталі ТОВ „Симетрія Ко”.

Третя особа-1 у письмових по ясненнях на позов, просить у з адоволенні позову ОСОБА_1 - відмовити.

Позивач, Відповідач та Трет я особа-2 явку повноважних пре дставників у судове засіданн я не забезпечити, витребуван их судом доказів не надали.

Згідно ст. 75 ГПК України суд в важає можливим розглянути сп раву за наявними в ній матері алами.

За згодою представника Тре тьої особи-1, в судовому засіда нні 23.04.2009року оголошено вступн у та резолютивну частини суд ового рішення згідно зі ст. 85 Г ПК України.

Розглянувши матеріали спр ави, заслухавши представника Третьої особи-1, дослідивши по дані докази, господарський с уд, -

В С Т А Н О В И В:

Як убачається зі змісту Статуту Третьої особи-1 ОСО БА_1 є учасником Товариство з обмеженою відповідальніст ю "Симетрія Ко", з часткою у ста тутному капіталі зазначеног о товариства, яка дорівнює - 30 % вартістю - 7 110,00грн.

Крім Позивача учасниками Т овариства з обмеженою відпов ідальністю "Симетрія Ко" є так ож: Відповідач, якому належит ь частка в статутному фонді т овариства в розмірі - 64% вартіс тю - 15 168,00грн. та ОСОБА_4 якому належить частка в статутном у фонді товариства в розмірі 6% вартістю - 1 422,00грн.

Обґрунтовуючи свої позовн і вимоги, Позивач посилаєтьс я на те, що йому стало відомо, щ о Відповідач здійснив відчуж ення своєї частки в статутно му капіталі товариства треті й особі, яка не є учасником тов ариства, та здійснює відпові дні дії по реєстрації вищеза значеного відчуження.

Статтею 53 Закону України "Пр о господарські товариства" п ередбачено, що учасники това риства користуються переваж ним правом купівлі частки (її частини) учасника пропорцій но до розмірів своїх часток, я кщо статутом товариства чи д омовленістю між учасниками н е встановлений інший порядок здійснення цього права. Купі вля здійснюється за ціною та на інших умовах, на яких частк а (її частина) пропонувалася д ля продажу третім особам. Якщ о учасники товариства не ско ристаються своїм переважним правом протягом місяця з дня повідомлення про намір учас ника продати частку (її части ну) або протягом іншого строк у, встановленого статутом то вариства чи домовленістю між його учасниками, частка (її ча стина) учасника може бути від чужена третій особі. Що також передбачено ст. 10 статуту Тов ариства з обмеженою відповід альністю "Симетрія Ко".

Позивач не отримував пропо зиції стосовно придбання час тки в статутному фонді Товар иства з обмеженою відповідал ьністю "Симетрія Ко" з боку від повідача.

До матеріалів справи № К39/25-09 д олучено нотаріально посвідч ену заяву ОСОБА_2 від 18.03.2009р, в якій Відповідач зазначає, щ о будь-яких дій щодо відчужен ня належної йому частки у ста тутному капіталі ТОВ "Симетр ія Ко" (повністю або частково) станом на 18.03.2009р. не здійснював та не має намірів щодо відчуж ення належної йому частки. В п одальшому, у разі виникнення наміру щодо продажу належно ї йому частки у статутному ка піталі ТОВ "Симетрія Ко" Відпо відач зобов'язується здійсню вати вказаний продаж у відпо відності з чинним законодавс твом України та з урахування м переважного права інших уч асників ТОВ "Симетрія Ко".

Також необхідно зауважити , що ухвалами господарського суду Дніпропетровської обла сті від 19.03.2009р. та від 31.03.2009р. Позив ача зобов'язано надати суду д окази в підтвердження здійсн ення Відповідачем відчуженн я неналежної йому частки в ст атутному капіталі ТОВ "Симет рія Ко". Позивачем вищезазнач ені докази суду не надано.

Відповідно вимог 33 ГПК Укра їни передбачено, що кожна сто рона повинна довести ті обст авини, на які вона посилаєтьс я як на підставу своїх вимог і заперечень. Докази подаютьс я сторонами та іншими учасни ками судового процесу.

За змістом ст. 34 ГПК України о бставини справи, які відпові дно до законодавства повинні підтверджуватися певними за собами доказування, на можут ь підтверджуватися іншими за собами доказування.

На підставі викладеного, з у рахуванням встановлених обс тавин, позовні вимоги належн им чином не доведені, не обґру нтовані і задоволенню не під лягають.

Згідно зі ст. 49 ГПК України, с удові витрати у справі покла даються на позивача.

Враховуючи вищевикладене, керуючись ст.ст. 4, 32, 33, 34, 35, 43, 44, 49, 82-85 Г ПК України, господарський су д, -

В И Р І Ш И В:

В задоволенні позову ві дмовити.

Суддя О.В. Ліпинський

Рішення підписано

СудГосподарський суд Дніпропетровської області
Дата ухвалення рішення23.04.2009
Оприлюднено04.02.2011
Номер документу5395323
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —к39/25-09

Ухвала від 23.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Рішення від 23.04.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Ухвала від 10.03.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Ухвала від 10.03.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

Ухвала від 19.03.2009

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Ліпинський О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні