Вирок
від 19.07.2007 по справі 1-27/2007
ВІЙСЬКОВИЙ МІСЦЕВИЙ СУД ЛЬВІВСЬКОГО ГАРНІЗОНУ

Справа 1-27/2007р.

ВИРОК

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

19 липня 2007 року військовий м ісцевий суд Львівського гарн ізону у складі:

головуючого - капітана юст иції СТРЕЛЬБИЦЬКОГО В.В.,

при секретарі: МЕДВЕДЄВІЙ Л .І.,

за участю: державного обви нувача - старшого помічника в ійськового прокурора Львівс ького гарнізону капітана юст иції ЗБАРАЩУКА Д.В., потерпіло го ОСОБА_2, підсудного ОС ОБА_1, захисника підсудного - адвоката ОСОБА_5"

у відкритому судовому зас іданні в м. Львові,

розглянув кримінальну спр аву по обвинуваченню військо вослужбовця військової част ини А 4514 старшого лейтенанта

ОСОБА_1, який народився І НФОРМАЦІЯ_1 в с. Гречани Воло чиського району Хмельницько ї області, українця, громадян ина України, з вищою освітою, о друженого, раніше не судимог о, на військовій службі з липн я 2000 року, командира взводу охо рони роти охорони, у вчиненні злочину, передбаченого ст. 424 ч .2 КК України.

Судовим слідством військо вий місцевий суд

ВСТАНОВИВ:

16 червня 2007 року близько 3 год ини в спальному приміщенні № 2 розташування роти охорони в ійськової частини А 4514, яка дис локується в м.Львові, ОСОБА _1, являючись військовою слу жбовою особою та начальником за посадою і військовим зван ням для солдата ОСОБА_2, пе ребуваючи в нетверезому стан і, будучи невдоволеним тим, що останній спав в цей час у спал ьному приміщенні роти охорон и, застосував фізичне насиль ство до останнього, а саме: роз будив ОСОБА_2та наніс йому два удари лівою рукою в голов у, від чого той відчув фізични й біль та моральне приниженн я.

Допитаний в судовому засід анні підсудній ОСОБА_1 вин ним себе в пред'явленому звин уваченні визнав повністю та дав покази аналогічні

2

викладеному в описовій ча стині вироку. При цьому він по яснив, що 16 червня 2007 року близь ко 3 години ночі він та прапорщ ик ОСОБА_3 прибули у розта шування військової частини А 4514 в стані алкогольного сп'яні ння. В спальному приміщенні № 2 він помітив, що крім солдат й ого взводу, також ночують сол дати ОСОБА_6 та ОСОБА_2. Він (ОСОБА_1) вважаючи, що в казані військовослужбовці н е належать до особового скла ду взводу охорони, а тому вони не повинні спати в спальному приміщенні № 2, підійшов до О СОБА_2 та розбудив його і виг нав останнього зі спального приміщення, після чого одраз у направився до ОСОБА_6 та розбудив його. Коли ОСОБА_6 проснувся то він (ОСОБА_1) наніс йому два удари долонею лівої руки по потиличній час тині голови. У скоєному розка юється.

Крім особистого визнання в ина підсудного ОСОБА_1 у с коєнні даного злочину підтве рджується також слідуючими, дослідженими в судовому засі данні, доказами.

Потерпілий ОСОБА_2 в суд овому засіданні показав, що 16 червня 2007 року близько 3 години ночі він проснувся від того, щ о відчув, як хтось з нього зірв ав ковдру та при цьому кричав нецензурною лайкою, щоб він в став. Спросоння він помітив, щ о ковдру з нього зірвав незна йомий йому чоловік в цивільн ому одязі, як він пізніше дізн ався це був ОСОБА_1. Він (О СОБА_2) запитав цього чолові ка хто він, та що він хоче і при цьому встав з ліжка. Після цьо го цей чоловік наніс йому два удари лівою рукою в голову. Ві д вказаних ударів він відчув фізичний біль та моральне пр иниження.

Допитаний в судовому засід анні свідок ОСОБА_3, колиш ній співслужбовець ОСОБА_1 , показав, що 16 червня 2007 року б лизько З години ночі він та ОСОБА_1 прийшли у військову частину А 4514, щоб переночувати , оскільки було вже пізно та во ни двоє перебували в нетвере зому стані. ОСОБА_1 підняв ся в розташування роти охоро ни, а він залишився на вулиці, оскільки спілкувався по мобі льному телефону. Він піднявс я на другий поверх через 5 хвил ин після того, як туди піднявс я ОСОБА_1 та почув, що із спа льного приміщення № 2 лунали к рики та нецензурна лайка з бо ку ОСОБА_1, який виганяв со лдат із спального приміщення . Він (ОСОБА_3) одразу зайшов в спальне приміщення та поба чив, що ОСОБА_1 двічи вдари в ОСОБА_2 долонею лівої ру ки по потиличній частині гол ови. Він (ОСОБА_3) одразу нап равився до ОСОБА_1 та виві в його із спального приміщен ня в коридор.

Свідок ОСОБА_7, військов ослужбовець строкової служб и військової частини А 4514, в суд овому засіданні показав, що 15 червня 2007 року він заступив в д обовий наряд по роті охорони черговим роти. Приблизно о др угій годині ночі він направи вся відпочивати в спальне пр иміщення № 2. Близько третьої г одини ночі в спальне приміще ння зайшов ОСОБА_1 по зовн ішньому виду якого було видн о, що він знаходиться в стані а лкогольного сп'яніння. ОСОБ А_1 підійшов до ліжка на яком у спав ОСОБА_2, нецензурно лаючись, розбудив останньог о і вигнав його із спального п риміщення в коридор. Після ць ого ОСОБА_1 направився до ліжка на якому спав ОСОБА_2 , нецензурно лаючись розбуди в його та наказав вийти із спа льного приміщення, на що оста нній запитав ОСОБА_1 хто в ін такий та що він хоче, а той у відповідь одразу наніс йому (ОСОБА_2) два удари лівою ру кою в голову. В цей момент в сп альне приміщення зайшов ОС ОБА_3, який вивів ОСОБА_1 і з спального приміщення в кор идор

Протоколами відтворення о бстановки та обставин події, проведених з потерпілим ОС ОБА_2, свідками ОСОБА_3 та ОСОБА_4, кожним окремо, в хо ді яких вони про дії ОСОБА_1 дали покази аналогічні дани м в судовому засіданні, також підтверджується вина підсуд ного у вчиненні злочину.

Відповідно до наказу Коман дувача Сухопутними військам и ЗСУ № 123 від 14 березня 2007 року ОСОБА_1 призначений на поса ду командира взводу охорони роти охорони військової част ини А 4514.

Згідно наказу командира ві йськової частини А 4514 № 72 від 11 к вітня 2007 року солдат ОСОБА_2 тимчасово прикомандировани и до роти охорони військової частини А4514.

Таким чином, дослідженими в судовому засіданні доказами встановлено, що ОСОБА_1, яв ляючись військовою службово ю особою та начальником для с олдата ОСОБА_2 застосував насильство щодо останнього, як до підлеглого, а тому ці йо го дії суд кваліфікує за ст. 424 ч .2 КК України.

Оскільки ОСОБА_1 скоїв д аний злочин в стані алкоголь ного сп'яніння, то суд визнає ц е обставиною, що обтяжує його покарання.

Разом з тим, призначаючи під судному ОСОБА_1 вид і розм ір покарання, суд враховує, що він до кримінальної відпові дальності притягується впер ше, у вчиненому щиро розкаявс я та активно сприяв розкритт ю злочину, за час проходження військової служби так і до не ї характеризується позитивн о, жодних тяжких наслідків ві д вчинених ним дій не наступи ло, вибачився перед потерпіл им, який не має до нього жодних претензій та просить суд йог о суворо не карати.

Суд приймає до уваги і сімей ний стан підсудного, який має на утриманні вагітну дружин у.

Враховуючи конкретні обст авини вчиненого ОСОБА_1 зл очину, а також ті обставини, що пом'якшують покарання підсу дного, з врахуванням позитив них даних про його особу, суд в изнає їх такими, що істотно зн ижують ступінь тяжкості вчин еного ним злочину, а тому знах одить можливим відповідно до ст. 69 КК України призначити ОСОБА_1 покарання нижче від найнижчої межі, передбачено ї санкцією статті 424 ч. 2 ЮС Укра їни. Крім того, враховуючи обс тавини справи та особу підсу дного, суд вважає за можливе з астосувати до ОСОБА_1 стат тю 58 КК України, відповідно до якої замість позбавлення во лі призначити йому покарання , у вигляді службового обмеже ння на той самий строк.

На підставі викладеного, ке руючись ст.ст. 323, 324 КПК України, військовий місцевий суд

ЗАСУДИВ:

4

ОСОБА_1 визнати винним у в чиненні злочину, передбачено го ст. 424 ч.2 КК України, на підста ві якої, із застосуванням ст.69 КК України, позбавити його во лі строком на 1(один) рік.

Застосувати до ОСОБА_1 ст. 58 КК України, відповідно до якої замість позбавлення во лі призначити йому покарання у вигляді службового обмеже ння на той самий строк - 1(один) р ік.

Із суми грошового забезпеч ення засудженого ОСОБА_1 п роводити відрахування в дохі д держави у розмірі десяти ві дсотків грошового забезпече ння протягом одного року. Під час відбування цього покара ння ОСОБА_1 не може бути пі двищений за посадою, у військ овому званні, а строк покаран ня не зараховується йому в ст рок вислуги років для присво єння чергового військового з вання.

До вступу вироку в законну с илу запобіжний захід відносн о ОСОБА_1 - підписку про нев иїзд - залишити без змін.

Вирок може бути оскаржений в апеляційному порядку до ві йськового апеляційного суду Центрального регіону через військовий місцевий суд Льві вського гарнізону протягом п 'ятнадцяти діб з моменту його проголошення.

Дата ухвалення рішення19.07.2007
Оприлюднено08.12.2009
Номер документу5404222
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —1-27/2007

Постанова від 18.05.2016

Кримінальне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шклярук В. М.

Ухвала від 21.03.2016

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Шешеня М. О.

Ухвала від 12.01.2016

Кримінальне

Перечинський районний суд Закарпатської області

Шешеня М. О.

Постанова від 29.12.2014

Кримінальне

Апеляційний суд Миколаївської області

Пісной І. М.

Постанова від 06.05.2008

Кримінальне

Старосинявський районний суд Хмельницької області

Віговський В. О.

Вирок від 19.07.2007

Кримінальне

Військовий місцевий суд Львівського гарнізону

Стрельбицький В.В.

Вирок від 06.06.2007

Кримінальне

Рівненський районний суд Рівненської області

Красовський О.О.

Постанова від 24.10.2007

Кримінальне

Талалаївський районний суд Чернігівської області

Василенко Ю.Л.

Вирок від 28.04.2007

Кримінальне

Самарський районний суд м.Дніпропетровська

Сухоруков А.О.

Постанова від 26.07.2007

Кримінальне

Теплодарський міський суд Одеської області

Шумейко М.Т.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні