Ухвала
від 07.12.2015 по справі п/811/3384/15
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Україна КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

УХВАЛА

про відкриття провадження в адміністративній справі

07 грудня 2015 року Справа № П/811/3384/15

Суддя Кіровоградського окружного адміністративного суду Дегтярьова С.В., розглянувши матеріали позовної заяви у справі

за позовом: ОСОБА_1, 27100, м. Новоукраїнка, Кіровоградської обл., вул. Дзержинського, буд.318

до відповідача: Державного реєстратора Реєстраційної служби Маловисківського районного управляння юстиції ОСОБА_2, 26200, м. Мала Виска, вул. Жовтнева, буд.79

третьої особи, що не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю «СТОВ «Авангард», 25006, АДРЕСА_1

про визнання протиправним та скасування рішення,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася з позовом до Державного реєстратора Реєстраційної служби Маловисківського районного управляння юстиції ОСОБА_2 про визнання протиправним та скасування рішення державного реєстратора Реєстраційної служби Маловисківського районного управляння юстиції ОСОБА_2 №23131310 від 24.07.2015 р. про державну реєстрацію за номером запису іншого речового права №10543374.

Зазначений спір згідно зі ст.17 Кодексу адміністративного судочинства України належить до юрисдикції адміністративних судів та має розглядатися в порядку адміністративного судочинства.

Адміністративний позов подано з додержанням вимог статей 104-106 КАС України. Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Відповідно до ч.2 ст.53 КАС України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача у будь-який час до закінчення судового розгляду, якщо рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов'язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням осіб, які беруть участь у справі. Якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З поданої до суду позовної заяви вбачається, що рішення державного реєстратора, яке позивач просить скасувати винесене на підставі заяви ТОВ «СТОВ «Авангард». З огляду на необхідність встановлення всіх обставин справи, а також те, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки ТОВ «СТОВ «Авангард», що не є стороною у справі, суд вважає за необхідне залучити ТОВ «СТОВ «Авангард» до участі в справі як третьої особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

В порядку підготовки справи до судового розгляду суд вважає за необхідне витребувати деякі документи та вважає за недоцільне проводити попереднє засідання по даній справі.

Керуючись ст. ст. 104, 107 Кодексу адміністративного судочинства України, суддя,

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду і відкрити провадження в адміністративній справі.

2. Залучити ТОВ «СТОВ «Авангард» до участі в справі як третьої особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

3. Справу призначити до розгляду в судовому засіданні на 22 грудня 2015 року о 11:45 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м.Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх в залі судового засідання № 6.

4. До 21 грудня 2015 року надати:

Позивачу:

- придатну для читання копію договору оренди земельної ділянки (за наявності);

- документальні докази направлення та отримання ТОВ «СТОВ «Авангард» копії позову та доданих до нього документів;

- копію листа-звернення ОСОБА_1 до Маловисківського районного управління юстиції, на яке є посилання в позові;

- копію листа-відповіді Маловисківського районного управляння юстиції на лист-звернення ОСОБА_1, на яке є посилання в позові;

- в письмовій формі вказання в чому саме полягають протиправні дії реєстратора;

- докази того, що на момент реєстрації договору оренди Державний реєстратор Реєстраційної служби Маловисківського районного управляння юстиції ОСОБА_2 була обізнана про обставини, з якими позивач пов'язує нікчемність договору;

- документальні докази визнання недійсним договору оренди.

Відповідачу :

- копію рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень №23131310 від 24.07.2015 року ;

- копію усіх документів, поданих для проведення державної реєстрації права.

Третій особі :

- придатну для читання копію договору оренди земельної ділянки укладеного між ОСОБА_1 та ТОВ «СТОВ «Авангард»;

- в письмовій формі пояснення щодо позовних вимог.

Оригінали документів, доданих до позовної заяви та витребуваних даною ухвалою надати в судове засідання для огляду.

5. Запропонувати відповідачу, у разі невизнання адміністративного позову, надати письмове заперечення з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються, у п’ятиденний строк з дня отримання копії зазначеної ухвали суду.

6. Справа розглядатиметься суддею Кіровоградського окружного адміністративного суду Дегтярьовою С.В. одноособово.

7. Копію позовної заяви і доданих до неї документів надіслати учасникам судового процесу і зобов’язати, у разі невизнання адміністративного позову, надати письмові заперечення з посиланням на докази, якими вони обґрунтовуються, а також усі матеріали, що були або мали бути взяті до уваги при прийнятті рішення, у триденний строк з дня отримання копії зазначеної ухвали суду.

8. Сторони, учасники та треті особи або їх представники допускаються до участі у судовому засіданні при наявності документа, що посвідчує особу кожного та документа, що засвідчує повноваження їх представників.

9. Викликати в судове засідання осіб, які беруть участь у справі. Копію ухвали направити сторонам разом з витяг щодо їх процесуальних прав та обов’язків, передбачених КАСУ.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Кіровоградського окружного

адміністративного суду ОСОБА_3

СудКіровоградський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення07.12.2015
Оприлюднено11.12.2015
Номер документу54081387
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —п/811/3384/15

Постанова від 18.04.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Гімон М.М.

Ухвала від 18.04.2017

Адміністративне

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд

Гімон М.М.

Ухвала від 22.12.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 07.12.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

Ухвала від 26.11.2015

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

С.В. Дегтярьова

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні