Ухвала
від 08.12.2015 по справі 909/545/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

08 грудня 2015 р. Справа № 909/545/15 Господарський суд Івано-Франківської області у складі судді Булки В.І., секретар судового засідання Бабенецька А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Державної податкова інспекція у місті Івано-Франківську Головного управління

Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області,

(вул. Незалежності, 20, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області, 76000),

до боржника: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю

Науково-виробнича компанія "Магма технологія",

(вул. Незалежності, 103/29, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області,

76018),

про банкрутство,

учасники у справі про банкрутство:

від ініціюючого кредитора: ОСОБА_2 - начальник юридичного відділу, (паспорт серії СС № 016884 виданий 08 лютого 1996 року Галицьким РВ УМВС України в Івано-Франківській області, довіреність № 7450/10/09-15-10-039/577 від 03.04.2015 );

розпорядник майна ОСОБА_3 (свідоцтво арбітражного керуючого №1335 від 19.07.13);

від боржника: не з'явились,

встановив: до господарського суду Івано-Франківської області надійшла заява Державної податкової інспекції у місті Івано-Франківську Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області (вх.№5478/15 від 19.05.15) про порушення провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" .

Ухвалою суду від 30.06.15 порушено провадження у справі про банкрутство ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича компанія "Магма технологія"; введено мораторій на задоволення вимог кредиторів до закінчення провадження у справі; введено процедуру розпорядження майном боржника строком 115 календарних днів; призначено розпорядником майна боржника арбітражного керуючого ОСОБА_4

Ухвалою суду від 22.09.15 звільнено від виконання повноважень розпорядника майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича компанія "Магма технологія" арбітражного керуючого ОСОБА_4 за заявою; призначено розпорядником майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича компанія "Магма технологія" арбітражного керуючого ОСОБА_3

Ухвалою суду від 20.10.15: затверджено реєстр вимог кредиторів боржника ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія"; зобов'язано розпорядника майна боржника провести: збори кредиторів та комітет кредиторів у строк до 29.10.2015; спільно з боржником інвентаризацію майна боржника та надати суду інформацію за результатами її проведення до 09.11.15; продовжено строк процедури розпорядження майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" та строк повноважень розпорядника майна арбітражного керуючого ОСОБА_3І на 2 місяці (до 23.12.15); підсумкове засідання суду призначено на 10.11.15.

Ухвалою суду від 10.11.15 відкладено підсумкове засідання суду на 08.12.15.

Розпорядник майна ОСОБА_3 надав суду клопотання про долучення до матеріалів справи документів (вх.№13311/15 від 08.12.15), а саме: клопотання про продовження строку процедури розпорядження майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" на 1 місяць та звіт по проведеній роботі в процедурі розпорядження майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія". Крім того, розпорядник майна просить суд відкласти підсумкове засідання суду в зв'язку з необхідністю скликання зборів кредиторів та проведення інших заходів згідно ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

Представник ініціюючого кредитора підтримує позицію розпорядника майна та не заперечує проти продовження строку процедури розпорядження майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" на 1 місяць та відкладення підсумкового засідання суду.

Заслухавши присутніх в засіданні суду учасників у справі про банкрутство, розглянувши матеріали справи суд зазначає наступне.

Судом встановлено, що під час процедури розпорядження майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" розпорядником майна ОСОБА_3 проведено наступі роботи: на підставі отриманих від кредиторів заяв сформований реєстр вимог кредиторів, який затверджений ухвалою господарського суду Івано-Франківської області від 20.10.15. За адресою ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича компанія "Магма технологія" проведено обстеження згідно якого встановлено, що за адресою вул. Незалежності, 103/29, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області, 76018 ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича компанія "Магма технологія" - відсутнє. Будь-яких працівників ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича компанія "Магма технологія" не виявлено. 29.10.2015р. відбулися загальні збори кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю Науково-виробнича компанія "Магма технологія" на яких обрано кількісний та персональний склад комітету кредиторів та відкладено вирішення питання про звернення до господарського суду Івано-Франківської області з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури або відкриття процедури санації до отримання відповідей від реєстраційних органів про наявність майнових активів за боржником. В процедурі розпорядження майном проведено інвентаризацію майнових активів боржника.

З метою проведення аналізу фінансового стану підприємства розпорядником майна направлено запити до: БТІ з метою одержання інформації про наявність нерухомого майна банкрута, МРЕВ ДАІ з метою одержання інформації про наявність автотранспортних засобів банкрута, Державній інспекції України з безпеки на морському та річковому транспорті про наявність суден, Державній інспекції сільського господарства про наявність транспортних засобів (техніка), Головне управління держземагенство про наявність земельних ділянок, Відділ статистики про надання копії балансів боржника, ДПІ про наявність рахунків в установах банку банкрута, Директору боржника про вжиття заходів для збереження майна та надання копій бухгалтерських документів.

На підставі отриманої інформації проведено аналіз фінансового стану підприємства боржника з використанням бухгалтерської та статистичної звітності. На протязі всієї стадії розпорядження майном, виявлення кредиторів, пропозицій щодо укладання мирової угоди або санації боржника, в тому числі заяв від інвесторів та інших осіб бажаючих прийняти участь у санації боржника з метою поліпшення фінансового стану боржника в передбачений законом строк до суду та розпорядника майном не надходило; будь-які пропозиції від засновників боржника щодо виходу боржника з стану неплатоспроможності також не подано, нерухомого майна та рухомого майна, яке б задовольнило вимоги кредиторів розпорядником майна не виявлено, даний факт підтверджується актам обстеження, довідками установ які реєструють рухоме та нерухоме майно та постановами відділу державної виконавчої служби про повернення виконавчих документів стягувачеві у зв'язку з відсутністю боржника та його майна, таким чином жодних можливостей для оздоровлення фінансово-господарського становища боржника не має.

З огляду на викладене, судом звіт розпорядника майна ОСОБА_3 по проведеній роботі в процедурі розпорядження майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" взято до відома.

Згідно п.1 ст.2 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом України, іншими законодавчими актами України.

Відповідно до п.2 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" - процедура розпорядження майном боржника вводиться строком на сто п'ятнадцять календарних днів і може бути продовжена господарським судом за вмотивованим клопотанням розпорядника майна, комітету кредиторів або боржника не більше ніж на два місяці.

Судом встановлено, що строк передбачений п.2 ст.22 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" сплине 23.12.15, разом з тим на даний час не вирішені всі питання в процедурі розпорядження майном, не прийнято рішення про звернення до господарського суду Івано-Франківської області з клопотанням про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури або відкриття процедури санації, більше того представник ініціюючого кредитора підтримує дане клопотання, а тому суд вважає за доцільне:

- задоволити клопотання розпорядника майна ОСОБА_3 про продовження строку процедури розпорядження майном та строк повноважень розпорядника майна арбітражного керуючого ОСОБА_3 на один місяць до 23.01.16;

- відкласти підсумкове засідання суду відповідно до ч.1 ст.77 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. ст. 2 ,22,27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ч.1 ст.77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1.Продовжити строк процедури розпорядження майном ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" та строк повноважень розпорядника майна арбітражного керуючого ОСОБА_3І на 1 місяць (до 23.01.16).

2. Відкласти підсумкове засідання суду на 12.01.16 о 11:00 год.

Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Івано-Франківської області за адресою: вул. Шевченка, 16, м. Івано-Франківськ, 76000; зал №2.

3. Зборам комітету кредиторів ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" прийняти рішення відповідно до ст.27 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом".

4.Розпоряднику майна ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" ОСОБА_3 до закінчення процедури розпорядження майном організувати проведення зборів кредиторів для прийняти рішення щодо подальшої судової процедури, надавши суду належним чином оформлене протокольне рішення зборів кредиторів щодо подальшої судової процедури в строкдо 05.01.16 .

Суддя Булка В.І.

Дану ухвалу направити:

1. Ініціюючому кредитору: Державній податковій інспекції у місті Івано-Франківську Головного управління Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області (вул. Незалежності, 20, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області, 76000);

2. Боржнику: ОСОБА_1 з обмеженою відповідальністю "Науково-виробничій компанії "Магма технологія" (вул. Незалежності, 103/ 29, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області, 76018);

3. Розпоряднику майна ОСОБА_3 (вул.Щорса,7, с.Камінь, Рожнятівський р-н., Івано-Франківська обл., 77633).

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення08.12.2015
Оприлюднено14.12.2015
Номер документу54123107
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/545/15

Ухвала від 07.02.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 24.01.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 12.01.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 26.12.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 06.12.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 06.09.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Постанова від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні