Ухвала
від 12.01.2017 по справі 909/545/15
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

12 січня 2017 р. Справа № 909/545/15

Господарський суд Івано-Франківської області у складі ОСОБА_1, секретар судового засідання Бабенецька А.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

за заявою: Державної податкова інспекція у місті Івано-Франківську Головного управління

Державної фіскальної служби в Івано-Франківській області,

(вул. Незалежності, 20, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області, 76000),

до боржника: Товариства з обмеженою відповідальністю

Науково-виробнича компанія "Магма технологія",

(вул. Незалежності, 103/29, м. Івано-Франківськ, Івано-Франківської області,

76018),

про банкрутство,

учасники у справі про банкрутство:

від ініціюючого кредитора: ОСОБА_2 - представник довіреність №2014/10/09-15-23-150/880 від 17.02.16;

розпорядник майна: ОСОБА_3 свідоцтво арбітражного керуючого №1335 від 19.07.13,

встановив: в провадженні господарського суду Івано-Франківської області знаходиться справа про банкрутство Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія".

Ліквідатор боржника ОСОБА_3 надав суду клопотання б/н від 11.01.17 (вх.№489/17 від 12.01.17), в якому просить суд відкласти розгляд справи. Вказуючи при цьому на те, що на загальних зборах Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія", які відбулися 15.09.16 не прийнято остаточного рішення щодо виділу частки ТзОВ "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" у статутному фонді товариства. На даний час ведуться переговори щодо порядку та способу виділу частки товариства у статутному фонді ТзОВ "Науково-виробнича компанія "Магма технологія". 09.12.16 проведено збори комітету кредиторів товариства, однак на даний час ТзОВ "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" не провела виплату товариства компенсації вартості частки в статутному капіталі ТзОВ "Науково-виробнича компанія "Магма технологія", а тому відсутня можливість сформувати та подати на затвердження суду ліквідаційний баланс.

Крім того, ліквідатор в засіданні суду надав клопотання (вх.№497/17 від 12.01.17) про продовження строку ліквідаційної процедури ТзОВ "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" на 2 місяці.

Представник ініціюючого кредитора проти клопотання не заперечив.

Розглянувши матеріали справи та заслухавши присутніх в засіданні суду учасників у справі про банкрутство суд зазначає наступне.

Основною метою Закону України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (далі - Закон про банкрутство) є повне або часткове задоволення вимог кредиторів шляхом застосування судових процедур (розпорядження майном боржника, мирова угода, санація, ліквідація банкрута).

Відповідно до абз.3 ч.1 ст.37 Закону про банкрутство під ліквідацією розуміється припинення суб'єкта підприємницької діяльності, визнаного господарським судом банкрутом, з метою здійснення заходів щодо задоволення в порядку цього Закону вимог кредиторів шляхом продажу його майна. Відповідно до приписів ч.1 ст.37 Закону строк ліквідаційної процедури визначається у 12 місяців. Суд, детально проаналізувавши приписи Закону про банкрутство, приходить до висновку, що встановлений строк ліквідаційної процедури у 12 місяців є імперативною нормою, яку останній (суд) застосовує при винесенні постанови про визнання боржника банкрутом при цьому зазначаючи про нього в постанові. Однак, в той же час Закон не містить ніяких приписів для інших учасників провадження й ліквідатора щодо обмеження строків, а так само ч.1 ст.37 Закону не містить заборон для господарського суду щодо можливості скорочення або продовження строків процедури. На переконання суду це строк судової процедури ліквідації банкрута (ст.7 Закону) та є нормою процесуального права, яка має процедурний характер та є засобом реалізації норм матеріального права.

Відповідно до ч.1 ст.2 Закону про банкрутство провадження у справах про банкрутство регулюється цим Законом, Господарським процесуальним кодексом, іншими законодавчими актами України.

Згідно з ч.4 ст.53 Господарського процесуального кодексу України призначені господарським судом строки можуть бути ним продовжені за заявою сторони, прокурора чи з своєї ініціативи.

Законом покладено на ліквідатора великий обсяг обов'язків (ст.ст.41 - 44 Закону), які останній зобов'язаний виконати і тільки після цього подати на затвердження суду звіт та ліквідаційний баланс. В той час як невиконання ліквідатором цих дій у граничні строки, визначені Законом, не є підставою для припинення провадження у справі.

Як вбачається з матеріалів справи, строк ліквідаційної процедури завершується 12.01.16 (згідно постанови суду від 12.01.16). Враховуючи вищевикладене, суд приходить до висновку, що строк у 12 місяців ліквідації відповідно до буквального змісту закону є таким, що встановлюється судом, а тому відповідно до норм ГПК він може бути як скорочений судом якщо ліквідацію здійснено раніше, так і продовжений судом залежно від фактичних обставин справи. Вказане клопотання про продовження строку ліквідаційної процедури підтримано в судовому засіданні представником ініціюючого кредитора. З огляду на те, що з об'єктивних причин у ліквідатора відсутня можливість сформувати та подати на затвердження суду ліквідаційний баланс, з метою недопущення порушення майнових прав та інтересів учасників провадження у справі про банкрутство та належного завершення ліквідаційної процедури у даній справі, суд приходить до висновку про необхідність задоволення клопотання ліквідатора про продовження строку ліквідаційної процедури на 2 місяці.

В той же час, суд звертає увагу ліквідатора на дотримання вказаного строку та завершення усіх дій, визначених Законом про банкрутство та подання на затвердження звіту боржника та ліквідаційного балансу.

Враховуючи, що ліквідація банкрута не завершена і для її завершення потрібен додатковий час, враховуючи об'єктивні причини, за яких не завершено ліквідаційну процедуру, суд вважає за доцільне відкласти розгляд справи в порядку ст.77 ГПК України, зобов'язавши, при цьому, ліквідатора надати суду звіт за результатами проведеної ним роботи в ході ліквідаційної процедури боржника.

Керуючись ст. 2 , 37, ст.41-44 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", ст.53,77, ст. 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Строк ліквідаційної процедури Товариства з обмеженою відповідальністю "Науково-виробнича компанія "Магма технологія" та повноваження арбітражного керуючого (ліквідатора) ОСОБА_3 по справі №909/545/15 продовжити на два місяці (до 12.03.17).

2. Відкласти розгляд справи в засіданні суду на 24.01.17 о 11:30 год.

Засідання відбудеться в приміщенні Господарського суду Івано-Франківської області за адресою: м.Івано-Франківськ, вул.Шевченка,16, поверх 1, зал № 2.

3. Ліквідатору Товариства з обмеженою відповідальністю Науково-виробничої компанії "Магма технологія" ОСОБА_3 надати суду - належним чином сформований звіт ліквідатора та всі додатки до звіту, які передбачені ст.46 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом" та подати суду до 23.01.17.

Суддя Булка В.І.

Дану ухвалу направити :

1. Заявнику.

2. Боржнику.

3. Ліквідатору ОСОБА_3 (вул.Щорса,7, с.Камінь, Рожнятівський р-н., Івано-Франківська обл., 77633).

СудГосподарський суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення12.01.2017
Оприлюднено19.01.2017
Номер документу64058419
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —909/545/15

Ухвала від 07.02.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 24.01.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 12.01.2017

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 26.12.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 06.12.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 06.09.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Постанова від 12.01.2016

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 08.12.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 17.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

Ухвала від 10.11.2015

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Булка В. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні