Ухвала
від 07.12.2015 по справі 820/7996/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд

61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua, код за ЄДРПОУ 34390710

УХВАЛА

                                                  про закриття провадження у справі          

                                                  

07.12.2015 р.                                                                                Справа № 820/7996/15

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого - судді Нуруллаєва І.С.,

при секретарі судового засідання – Мараєвій О.В.,

за участю:

прокурора - Комісара О.О.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні у приміщенні Харківського окружного адміністративного суду питання про вирішення заяви про відмову від позову у справі за адміністративним позовом Заступника прокурора Харківської області, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації до Благодійної організації "Зебрьонок", Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції про припинення діяльності, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, Заступник прокурора Харківської області, в інтересах держави в особі Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовом до Благодійної організації "Зебрьонок", Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції, в якому просить суд припинити діяльність благодійної організації "Зебрьонок" (ЄДРПОУ 37999853), пов'язану із наданням освітніх послуг у сфері дошкільної освіти шляхом її ліквідації; зобов'язати Відділ державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції внести до Єдиного державного реєстру запис про державну реєстрацію припинення юридичної особи Благодійна організація «Зебрьонок" (ЄДРПОУ 37999853).

Прокурор у судовому засіданні надану через канцелярію суду заяву про відмову від адміністративного позову підтримав та зазначив, що підставою для її подання стало вжиття Благодійною організацією заходів щодо припинення юридичної особи шляхом ліквідації.

Представник позивача, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином, через канцелярію суду надав заяву про розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача, Благодійної організації "Зебрьонок", в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином, разом із поданими через канцелярію суду документами заявив клопотання про розгляд справи за його відсутності.

Представник відповідача, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації, в судове засідання не прибув, про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином, причини неявки суду не повідомив.

          Дослідивши заяву прокурора прокуратури Харківської області про відмову від позову, суд дійшов наступних висновків.

Відповідно до приписів ч.1 ст.112 та ч.1 ст.136 Кодексу адміністративного судочинства України, позивач може відмовитись від адміністративного позову повністю або частково, а відповідач - визнати адміністративний позов повністю або частково.

Згідно ч.1 ст.51 КАС України позивач має право в будь-який час до закінчення судового розгляду збільшити або зменшити розмір позовних вимог або відмовитися від адміністративного позову.

Беручи до уваги повноваження позивача на звернення з даною заявою, суд вважає, що відмова від позову не суперечить вимогам закону та не порушує чиїх-небудь прав, свобод та інтересів, у зв'язку з чим приймає відмову позивача від позову.

Згідно п.2 ч.1 ст.157 Кодексу адміністративного судочинства України суд закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від адміністративного позову і відмову прийнято судом.

Підстав для неприйняття відмови від позовних вимог суд не вбачає, так як дії позивача не суперечать закону та не порушують чиї-небудь права, свободи або інтереси.

Відповідно до ч.3 ст.157 Кодексу адміністративного судочинства України, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу. Повторне звернення з тією самою позовною заявою не допускається.

На підставі викладеного, керуючись п. 3 ч. 1 ст. 157, ст. 160, ст. 165, ст. 186, ст. 254 КАС України, суд,-

У Х В А Л И В:

Заяву прокурора про відмову від адміністративного позову у справі за адміністративним позовом Заступника прокурора Харківської області, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації до Благодійної організації "Зебрьонок", Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції про припинення діяльності - задовольнити.

Закрити провадження у справі за адміністративним позовом Заступника прокурора Харківської області, Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації до Благодійної організації "Зебрьонок", Відділу державної реєстрації юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції про припинення діяльності.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Харківського апеляційного адміністративного суду через Харківський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в п'ятиденний строк з дня її проголошення та з дня отримання копії ухвали, у разі постановлення ухвали у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строків для подачі апеляційної скарги. У разі подання апеляційної скарги ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Повний текст ухвали виготовлено 09 грудня 2015 року.

          Суддя                                                                                 Нуруллаєв І.С.

Дата ухвалення рішення07.12.2015
Оприлюднено14.12.2015
Номер документу54168294
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —820/7996/15

Ухвала від 07.12.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

Ухвала від 07.12.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

Ухвала від 11.11.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Нуруллаєв І.С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні