Ухвала
від 17.12.2015 по справі 821/253/13-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

17 грудня 2015 р. м. ХерсонСправа № 821/253/13-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючого судді: Василяки Д.К. , розглянувши у порядку письмового провадження адміністративної справи за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Херсоні до Державного закладу "Білозерська районна санітарно-епідеміологічна станція" про стягнення коштів,

встановив:

Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України у м. Херсоні звернулось до суду з адміністративним позовом до Державного закладу "Білозерська районна санітарно-епідеміологічна станція", про стягнення коштів.

27 березня 2013 року у справі винесено постанову, якою адміністративний позов задоволено в повному обсязі та стягнуто з Державного закладу "Білозерська районна санітарно - епідеміологічна станція" (код ЄДРПОУ 02009943) на користь відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні (р/р 37173401900002 ГУДКУ в Херсонській області, МФО 852010, код ЄДРПОУ 25900302) капіталізовані платежі у сумі 193259 (сто дев'яносто три тисячі двісті п'ятдесят дев'ять) грн. 09 коп.

07 грудня 2015 року відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області звернулось до суду із заявою, в якій просить замінити сторону виконавчого провадження, а саме: державний заклад "Білозерська районна санітарно-епідеміологічна станція" (код ЄДРПОУ 02009943) на державну установу "Херсонській обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" (код ЄДРПОУ 38481146).

Заява мотивована тим, що боржник - Білозерська районна санітарно-епідеміологічна станція в управлінні Державної казначейської служби України у Білозерському районі Херсонської області не обслуговується. Боржника реорганізовано, обов'язок боржника щодо проведення розрахунків покладено на державну установу "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України", яке є правонаступником Білозерської районної санітарно-епідеміологічної станції.

Від представника заявника до суду надійшло клопотання про розгляд заяви про заміну боржника без його участі, в порядку письмового провадження.

Від представника державної установи "Херсонській обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" надійшла заява про проведення судового засідання у порядку письмового провадження без його участі. Проти задоволення заяви не заперечує.

Відповідно до ч. 2 ст. 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Дослідивши матеріали справи суд приходить до наступного: 07 червня 2013 р. за заявою позивача судом видано виконавчий лист.

29.07.2015 р. державним виконавцем ВДВС Білозерського РУЮ Херсонської області на підставі заяви відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Білозерському районі Херсонської області відкрито виконавче провадження з примусового виконання виконавчого листа № 821/253/13-а виданого 07.06.2013 р.

Згідно із ч.1 ст.264 КАС України у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Кабінетом Міністрів України 14.11.2012 р. винесено постанову № 1050 "Деякі питання Державної санітарно-епідеміологічної служби", якою зобов'язано Міністерство охорони здоров'я разом з Державною санітарно-епідеміологічною службою вирішити питання щодо утворення в установленому порядку, зокрема, державних установ Державної санітарно-епідеміологічної служби для проведення лабораторних випробувань та інструментальних досліджень із загальною чисельністю працівників не більш як 22098 осіб.

Відповідно до наказу Міністерства охорони здоров'я України від 21.09.2012 р. № 176-о ліквідовано бюджетні заклади, установи і організації, що належать до сфери управління Міністерства охорони здоров'я України, серед яких державний заклад "Білозерському районна санітарно-епідеміологічна станція".

Обов'язок боржника щодо проведення розрахунків, пов'язаних із завершенням ліквідації державного закладу "Бериславська районна санітарно - епідеміологічна станція" покладено на державну установу "Херсонський обласний лабораторний центр держсанепідемслужби України", а саме, пунктом 3 постанови КМУ від 11.11.2013 р. № 681 "Деякі питання діяльності Міністерства охорони здоров'я та Державної санітарно - епідеміологічної служби" дозволено Міністерству охорони здоров'я використання залишків бюджетних коштів спеціального фонду, які утворилися станом на 01 січня 2013 р. за бюджетною програмою 2301250 "Державний санітарно - епідеміологічний нагляд, дезінфекційні заходи та заходи по боротьбі з епідеміями" на спеціальних реєстрових рахунків закладів та установ санітарно - епідеміологічної служби, що належать до сфери управління Міністерства та ліквідуються, та коштів, які надійшли після 01 січня 2013 року на спеціальні закладів та установ, для проведення державними установами, що належать до сфери управління Державної санітарно - епідеміологічної служби і проводять лабораторні випробування та інструментальні дослідження, яким частково передані функції закладів та установ, розрахунків, пов'язаних із завершенням ліквідації закладів та установ.

28.11.2012 р. Державною СЕС України винесено наказ № 120 "Про утворення державної установи "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України".

У відповідності до Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців" до Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців 04.12.2012 р. внесено запис про реєстрацію державної установи "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України".

Таким чином, оскільки державний заклад "Бериславська районна санітарно-епідеміологічна станція" ліквідовано, а її правонаступником є державна установа "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України", суд приходить до висновку про задоволення заяви відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань України в Бериславському районі Херсонської області щодо заміни сторони виконавчого провадження.

На підставі викладеного, керуючись ст.165, ст.264 КАС України, суд -

ухвалив:

Замінити сторону виконавчого провадження за виконавчим листом №821/253/13-а державний заклад "Білозерська районна санітарно-епідеміологічна станція" її правонаступником державною установою "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України".

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Василяка Д.К.

Дата ухвалення рішення17.12.2015
Оприлюднено25.12.2015
Номер документу54466158
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —821/253/13-а

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 25.09.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 30.12.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 17.12.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 08.12.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 07.02.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 22.01.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 04.04.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні