Ухвала
від 02.10.2017 по справі 821/253/13-а
ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ХЕРСОНСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД


УХВАЛА

02 жовтня 2017 р. м. ХерсонСправа № 821/253/13-а

Херсонський окружний адміністративний суд у складі головуючої судді Хом'якової В.В. , розглянувши у порядку письмового провадження заяву Херсонського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження по адміністративній справі за позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м.Херсоні до Державної установи "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" про стягнення коштів ,

встановив:

22.09.2017 року до Херсонського окружного адміністративного суду надійшла заява Херсонського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження по справі № 821/253/13-а, відповідно до якої, заявник просить суд замінити стягувача за виконавчим листом № 821/253/13-а 2013 р. з Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області. Свою заяву мотивує тим, що відповідно до внесених змін до діючого законодавства здійснено процедуру реорганізації шляхом приєднання Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області.

В судове засідання щодо розгляду вказаної заяви сторони не прибули.

Від представника управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області до суду надійшло клопотання, в якому заявник просить суд розглядати заяву в порядку письмового провадження.

Представник Державної установи "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України" та Білозерського РВДВС ГТУЮ у ХО до суду не з'явились. Клопотань про відкладення розгляду заяви або про розгляд заяви в порядку письмового провадження, заперечень проти заяви не надавав.

Суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, що звернулися з поданням (заявою), та осіб, які беруть участь у справі. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду (частина 2 стаття 264 Кодексу адміністративного судочинства України). Таким чином, суд розглядає заяву про заміну сторони у справі в порядку письмового провадження на підставі ч.6 ст.128 та ч. 2 ст. 264 КАС України.

Вивчивши матеріали справи в частині питання щодо заміни сторони у справі, суд дійшов до висновку, що вона підлягає задоволенню, шляхом заміни сторони, виходячи з наступного.

Постановою Херсонського окружного адміністративного суду від 27.03.2013 року адміністративний позов задоволено повністю. Стягнуто з Державного закладу "Білозерська районна санітарно-епідеміологічна станція", код ЄДРПОУ 02009943, на користь Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні, капіталізовані платежі у сумі 193 259,09 грн. Постанова суду набрала законної сили 27.04.2013. Виконавчий лист видано 07.06.2013. 29.07.2015 по справі відкрито виконавче провадження постановою ВП № 48401543. Відповідно до ухвали суду від 17.12.2015 по справі замінено сторону виконавчого провадження з Державного закладу "Білозерська районна санітарно-епідеміологічна станція" на правонаступника - Державну установу "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідслужби України".

Судом встановлено, що відповідно до приписів пунктів 4,5,6 розділу VII "Прикінцеві та перехідні положення" Закону України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" від 23.09.1999 року №1105 та пункту 4 постанови правління Фонду соціального страхування України від 24.05.2017 №34 "Деякі питання реорганізації фондів соціального страхування", наказу Виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків та професійних захворювань України від 26.05.2017 року №667 "Про припинення відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні" здійснено процедуру реорганізації шляхом приєднання Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні до Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області, яке забезпечує виконання функцій та завдань, визначених Законом України "Про загальнообов'язкове державне соціальне страхування" з 01 серпня 2017 року.

Відповідно до ч. 1 ст. 264 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Статтею 55 КАС України визначено що, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов'язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов'язкові для особи, яку він замінив.

Враховуючи вищевикладене, суд вважає за необхідне задовольнити заяву про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 821/253/13-а.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 55, 128, 160, 165, 264 КАС України, суд -

ухвалив:

Заяву Херсонського відділення управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області про заміну сторони виконавчого провадження у справі № 821/253/13-а - задовольнити.

Замінити стягувача у справі № 821/253/13-а за адміністративним позовом Відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні до Державної установи "Херсонський обласний лабораторний центр Держсанепідемслужби України" про стягнення коштів, з відділення виконавчої дирекції Фонду соціального страхування від нещасних випадків на виробництві та професійних захворювань у м. Херсоні на правонаступника - Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України в Херсонській області.

Ухвалу надіслати сторонам, Білозерському РВДВС ГТУЮ у Херсонській області.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Одеського апеляційного адміністративного суду через Херсонський окружний адміністративний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 5-денний строк з дня отримання копії ухвали. Копія апеляційної скарги одночасно надсилається особою, яка її подає, до суду апеляційної інстанції.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо вона не була подана у встановлений строк. У разі подання апеляційної скарги, ухвала, якщо її не скасовано, набирає законної сили після закінчення апеляційного розгляду справи.

Суддя Хом'якова В.В.

Дата ухвалення рішення02.10.2017
Оприлюднено09.10.2017
Номер документу69274811
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення коштів

Судовий реєстр по справі —821/253/13-а

Ухвала від 26.03.2018

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 02.10.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 01.10.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 25.09.2017

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Хом'якова В.В.

Ухвала від 30.12.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 17.12.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 08.12.2015

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 07.02.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 22.01.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

Ухвала від 04.04.2013

Адміністративне

Херсонський окружний адміністративний суд

Василяка Д.К.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні