Рішення
від 21.12.2007 по справі 2-743/2007
БОГОРОДЧАНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 2-743/2007 p.

ЗАОЧНЕ РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

21 грудня 2007 року Богород чанський районний суд Івано- Франківської області

в складі головуючого-судді : Могили А.Б.

з участю секретаря Пилипонюк К.С.

прокурора Готраш Н.М.

представника служби у спра вах

дітей Богородчанської

райдержадміністрації ОСОБА_1

розглянувши у відкритому судовому засіданні в приміще нні Богородчанського районн ого суду цивільну справу за п озовом прокурора Богородчан ського району в інтересах ма лолітньої ОСОБА_2, третя о соба на стороні позивача - слу жба у справах дітей Богородч анської райдержадміністрац ії до ОСОБА_3 про позбавле ння батьківських прав, -

встановив:

прокурор Богородчанськог о району в інтересах малоліт ньої ОСОБА_2 звернувся в с уд із позовом до ОСОБА_3 пр о позбавлення її батьківськи х прав.

В судовому засіданні проку рор позов підтримала і поясн ила, що відповідач являється матір'ю малолітньої дочки: ОСОБА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 рок у народження. Однак вона веде аморальний спосіб життя та н е забезпечує своїй дитині на лежних умов проживання. Неод норазові попередження про пр ипинення вживання спиртних н апоїв та вимоги займатися на лежним чином утриманням та в ихованням дітей позитивних р езультатів не дали. ОСОБА_3 проживає разом із співжител ем ОСОБА_4. в будинку його м атері. Будинок, в якому вони пр оживають знаходиться у занед баному стані, не опалюється, д итина проживає в антисанітар них умовах. ОСОБА_3 вихова нням дочки не займається, не з абезпечує нормального харчу вання, дівчинка часто хворіє . Оскільки функції матері від повідач не виконує, просила п озбавити її батьківських пра в.

Відповідач в судове засіда ння не з'явилася, хоча про день та місце розгляду справи пов ідомлена належним чином, що п ідтверджується розписками п ро одержання судової повістк и, повідомлення про причини ї ї неявки відсутні. За згодою п редставника позивача суд, ві дповідно до ст. 224 ЦПК України, у хвалює рішення при заочному розгляді справи.

Заслухавши думку прокурор а, представника служби у спра вах дітей Богородчанської ра йдержадміністрації, пояснен ня свідків ОСОБА_5, ОСОБА _6., дослідивши матеріали спр ави суд приходить до висновк у, що позов підлягає до задово лення.

В судовому засіданні встан овлено, що відповідач являєт ься матір'ю малолітньої ОСО БА_2, ІНФОРМАЦІЯ_1 року на родження. Відповідач ухиляєт ься від виконання обов'язку п о вихованню дочки та забезпе ченню їй нормальних умов про живання. Наведені обставини в судовому засіданні підтвер джуються поясненнями свідкі в.

Згідно висновку служби у сп равах дітей Богородчанської райдержадміністрації відпо відач ухиляється від виконан ня своїх батьківських обов'я зків. Позбавлення ОСОБА_3 батьківських прав буде відпо відати інтересам дитини. Вис новок підтвердив в судовому засіданні представник служб и у справах дітей.

У відповідності з ст. 51 Конст итуції України, батьки зобов 'язані утримувати дітей до їх повноліття.

Суд вважає, що є підстави, пе редбачені п.2 ч.1 ст.164 Сімейного кодексу України, для позбавл ення ОСОБА_3 батьківських прав щодо дочки ОСОБА_2, та к як вона не дбає про фізичний розвиток і здоров'я дитини, не виконує батьківський обов'я зок щодо її виховання та мате ріального утримання, захисту її прав та інтересів.

На підставі наведеного, ст.с т. 164, 165 Сімейного кодексу Украї ни, керуючись ст.ст. 213, 215, 224-226 ЦПК У країни, суд, -

вирішив:

Позов задовольнити.

Позбавити ОСОБА_3, ІНФ ОРМАЦІЯ_2 року народження, ж ительку АДРЕСА_1 батьківс ьких прав щодо її малолітньо ї дочки ОСОБА_2, ІНФОРМАЦ ІЯ_1 року народження.

Копію рішення направити в с лужбу у справах дітей Богоро дчанської райдержадміністр ації.

Заочне рішення може бути пе реглянуте Богородчанським р айонним судом за письмовою з аявою відповідача.

Заяву про перегляд заочног о рішення може бути подано пр отягом 10 днів з дня отримання його копії.

Рішення суду набирає закон ної сили після закінчення ст року подання заяви про апеля ційне оскарження, якщо таку з аяву не було подано. В разі под ання заяви про апеляційне ос карження, але апеляційна ска рга не була подана в строк, ріш ення суду набирає законної с или після закінчення цього с троку.

Заяву про апеляційне оскар ження рішення суду до апеляц ійного суду Івано-Франківськ ої області може бути подано п ротягом 10 днів з дня проголоше ння рішення.

Апеляційна скарга на рішен ня суду подається протягом 20 д нів після подання заяви про а пеляційне оскарження.

Заяви про апеляційне оскар ження та апеляційна скарга п одається через Богородчансь кий районний суд.

СудБогородчанський районний суд Івано-Франківської області
Дата ухвалення рішення21.12.2007
Оприлюднено11.11.2009
Номер документу5451897
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-743/2007

Рішення від 05.12.2007

Цивільне

Тисменицький районний суд Івано-Франківської області

Хоминець М.М.

Рішення від 26.01.2007

Цивільне

Ленінський районний суд м. Запоріжжя

Лисенко Л.І.

Рішення від 29.10.2007

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Бойко І.І.

Ухвала від 17.12.2007

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Кушнірова Т.Б.

Ухвала від 17.12.2007

Цивільне

Новобузький районний суд Миколаївської області

Кушнірова Т.Б.

Рішення від 22.11.2007

Цивільне

Звенигородський районний суд Черкаської області

Дудніченко В.М.

Рішення від 29.10.2007

Цивільне

Теребовлянський районний суд Тернопільської області

Бойко І.І.

Рішення від 19.12.2007

Цивільне

Миронівський районний суд Київської області

Биба Ю.В.

Рішення від 21.12.2007

Цивільне

Богородчанський районний суд Івано-Франківської області

Могила А.Б.

Ухвала від 27.11.2007

Цивільне

Заставнівський районний суд Чернівецької області

Остапович В.І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні