Ухвала
від 14.12.2015 по справі 464/9230/15-ц
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/9230/15-ц

пр № 2/464/2669/15

УХВАЛА

14.12.2015 року

Суддя Сихівського районного суду м. Львова Теслюк Д.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви Публічного акціонерного товариства «Кредобанк» до Товариства з обмеженою відповідальністю «КНП», ОСОБА_1, ОСОБА_2, ОСОБА_3 про стягнення заборгованості та пені за несвоєчасне виконання зобов’язань за кредитним договором,

встановив:

Позивач ПАТ «Кредобанк» звернулось в суд із позовом, в якому просить стягнути солідарно з ТзОВ «КНП», ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 на користь позивача суму заборгованості та пені за кредитним договором в розмірі 262 914,75 грн. та судовий збір.

Вивчивши матеріали позовної заяви, приходжу до висновку, що у відкритті провадження у справі за вказаним позовом в частині стягнення заборгованості з ТзОВ «КНП» слід відмовити з наступних підстав.

Статтею 15 ЦПК України передбачено, що цивільна юрисдикція - це визначена законом сукупність повноважень судів щодо розгляду цивільних справ, віднесених до їх компетенції.

Відповідно до ст.ст.1,12 ГПК України господарським судам підвідомчі справи з правом звернення підприємства, установи, організації, інших юридичних осіб (у тому числі іноземні), громадян, які здійснюють підприємницьку діяльність без створення юридичної особи і в установленому порядку набули статусу суб'єкта підприємницької діяльності, у спорах, що виникають при укладанні, зміні, розірванні і виконанні господарських договорів, у тому числі щодо приватизації майна.

Як вбачається з матеріалів позовної заяви, позивач пред'явив солідарну вимогу до ТзОВ «КНП» (юридичної особи) та відповідачів ОСОБА_1, ОСОБА_2 та ОСОБА_3 (фізичні особи).

Згідно із ст. 543 ЦК України у разі солідарного обов'язку боржників кредитор має право вимагати виконання обов'язку частково або в повному обсязі як від усіх боржників разом, так і від будь-кого з них окремо. А тому вказаною нормою передбачене право позивача звернутися в суд до кожного з боржників окремо.

Відповідно до ст. 16 ЦПК України не допускається об'єднання в одне провадження вимог, які підлягають розгляду за правилами різних видів судочинства, якщо інше не встановлене законом, суд відкриває провадження у справі в частині вимог, які належать до цивільної юрисдикції (між юридичною особою та фізичною особою), і відмовляє у відкритті провадження у справі щодо вимог, коли їх розгляд проводиться за правилами іншого судочинства (між юридичними особами).

Виходячи з наведеного, спір в частині стягнення заборгованості який виник між юридичними особами ПАТ «Кредобанк» та ТзОВ «КНП», слід розглядати за правилами господарського судочинства.

Відповідно до п.1 ч.2 ст.122 ЦПК України суддя відмовляє у відкритті провадження у справі, якщо заява не підлягає розгляду в судах в порядку цивільного судочинства.

За таких обставин, у відкритті провадження у справі в частині стягнення заборгованості з ТзОВ «КНП» слід відмовити.

Керуючись ст. ст. 15, 16, п.1 ч.2 ст.122 ЦПК України,

у х в а л и в:

Відмовити у відкритті провадження в частині вимог щодо стягнення із Товариства з обмеженою відповідальністю «КНП» на користь Публічного акціонерного товариства «Кредобанк» заборгованості та пені за несвоєчасне виконання зобов’язань за кредитним договором .

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку протягом п’яти днів з дня її отримання.

Суддя Теслюк Д.Ю.

СудСихівський районний суд м.Львова
Дата ухвалення рішення14.12.2015
Оприлюднено27.12.2015
Номер документу54521550
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —464/9230/15-ц

Ухвала від 17.05.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 29.03.2023

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Мичка Б. Р.

Ухвала від 28.03.2016

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 14.12.2015

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

Ухвала від 14.12.2015

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Теслюк Д. Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні