Ухвала
від 14.12.2015 по справі 629/4419/15-ц
АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

АПЕЛЯЦІЙНИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ


Провадження:№ 22ц/790/8336/15 Головуючий 1 інст. - Смірнова Н.А.

Справа № 629/4419/15-ц Доповідач - Карімова Л.В.

Категорія: інші

У Х В А Л А

про відкриття апеляційного провадження

14 грудня 2015 року м. Харків

Суддя судової палати у цивільних справах Апеляційного суду Харківської області Карімова Л.В., перевіривши матеріали справи за апеляційною скаргою Лозівського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Харківської обласної державної адміністрації та Державної інспекції сільського господарства в Харківській області на ухвалу Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 04 листопада 2015 року по справі за позовом Лозівського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Харківської обласної державної адміністрації та Державної інспекції сільського господарства в Харківській області до Лозівської районної державної адміністрації Харківської області, ОСОБА_1 про визнання незаконним розпоряджень, договору оренди земельної ділянки та повернення земельної ділянки,

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 04.11.2015р. визнано неподаною та повернуто позовну заяву Лозівського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Харківської обласної державної адміністрації та Державної інспекції сільського господарства в Харківській області, відповідно до ст.ст. 121, 209, 210 ЦПК України.

На вказану ухвалу 13.11.2015р. Лозівським міжрайонним прокурором подано апеляційну скаргу. З урахуванням того, що оскаржувану ухвалу було постановлено за відсутністю сторін та її копія апелянтом отримана тільки 09.11.2015р., слід вважати апеляційну скаргу поданою в установлений ч. 2 ст. 294 ЦПК України строк.

В апеляційній скарзі міститься клопотання Лозівського міжрайонного прокурора про звільнення від сплати судового збору у зв'язку з Законом України Про Державний Бюджет України на 2015 рік видатки на сплату прокурорами судового збору не передбачені.

20.11.2015р. ухвалою Апеляційного суду Харківської області відмовлено у задоволені клопотання про звільнення від сплати судового збору, залишено без руху апеляційну скаргу Лозівського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Харківської обласної державної адміністрації та Державної інспекції сільського господарства в Харківській області, та надано строк для сплати судового збору.

09.12.2015р в установлений апеляційним судом строк міжрайонним прокурором надано клопотання про звільнення від сплати судового збору. Прокурор посилається на дані відділу фінансування та бухгалтерського обліку прокуратури Харківської області, щодо якого кошторисом на 2015 рік видатки на сплату прокурорами судового збору (КЕКВ-2800 Інші поточні видатки ) не передбачені і відповідне фінансування з такою метою не здійснювалось.

За даними ГУ ДКС України у Харківській області оплата судового збору здійснюється за КЕКВ-2800 Інші поточні видатки , станом на 03.12.2015р. залишок кошторису прокуратури Харківської області по КЕКВ-2800 відсутній.

Враховуючи те, що Законом України Про Державний бюджет України на 2015 рік видатки на сплату прокурорами судового збору не передбачено та відповідне фінансування органами прокуратури не здійснювалося, будь які інші бюджетні кошти не можуть бути витрачені для сплати судового збору, оскільки це суперечить законодавству, а тому є всі підстави для звільнення судом від сплати судового збору, відповідно ст..8 Закону України Про судовий збір .

Не прийняття судом рішення щодо звільнення від сплати судового збору при поданні прокурором апеляційної скарги унеможливлюють виконання конституційної функції органів прокуратури - здійснення представництва інтересів держави в суді.

На підтвердження зазначених доводів надана до клопотання копія кошторису Прокуратури Харківської області на 2015 року.

Відповідно до ч.1 ст.8 Закону України Про судовий збір суд, враховуючи майновий стан сторони, може своєю ухвалою відстрочити або розстрочити сплату судового збору на визначений строк, але не більше як до ухвалення судового рішення у справі.

Суд може зменшити розмір судового збору або звільнити його від сплати на підставі, зазначеній у частині першій цієї статті. (ч.2 ст.8 Закону)

Враховуючи, що у зв'язку з відсутністю бюджетних призначень для сплати судового збору станом на 2015 рік, органи прокуратури Харківської області позбавлені фактичної можливості сплатити судовий збір за подання апеляційної скарги, у порядку ч.2 ст. 4 Закону України Про судовий збір , що підтверджується довідкою відділу фінансування та бухгалтерського обліку прокуратури Харківської області від 23.09.2015р. № 18-11489вн-15, вважаю за можливе звільнити Лозівського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Харківської обласної державної адміністрації та Державної інспекції сільського господарства в Харківській області від сплати судового збору за подачу апеляційної скарги.

Апеляційна скарга Лозівського міжрайонного прокурора на ухвалу Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 04.11.2015р. оформлена відповідно до вимог ст. 295 ЦПК України і підстав для залишення її без руху не вбачається.

Керуючись ст. 8 Закону України Про судовий збір , п. 1 ст. 297 ЦПК України, суддя

У Х В А Л И В:

Звільнити Лозівського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Харківської обласної державної адміністрації та Державної інспекції сільського господарства в Харківській області на ухвалу Лозівського міськрайонного суду Харківської області від сплати судового збору в сумі 243 грн. 60 коп. за подання апеляційної скарги на ухвалу ухвалу Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 04 листопада 2015 року.

Відкрити апеляційне провадження у справі за апеляційною скаргою Лозівського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Харківської обласної державної адміністрації та Державної інспекції сільського господарства в Харківській області на ухвалу Лозівського міськрайонного суду Харківської області від 04 листопада 2015 року по справі за позовом Лозівського міжрайонного прокурора, який діє в інтересах держави в особі Харківської обласної державної адміністрації та Державної інспекції сільського господарства в Харківській області до Лозівської районної державної адміністрації Харківської області, ОСОБА_1 про визнання незаконним розпоряджень, договору оренди земельної ділянки та повернення земельної ділянки.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя:

СудАпеляційний суд Харківської області
Дата ухвалення рішення14.12.2015
Оприлюднено20.01.2016
Номер документу55038092
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —629/4419/15-ц

Ухвала від 16.05.2017

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Смірнова Н. А.

Ухвала від 28.12.2015

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Карімова Л. В.

Ухвала від 17.12.2015

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Карімова Л. В.

Ухвала від 14.12.2015

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Карімова Л. В.

Ухвала від 28.12.2015

Цивільне

Апеляційний суд Харківської області

Карімова Л. В.

Ухвала від 04.11.2015

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Смірнова Н. А.

Ухвала від 26.10.2015

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Смірнова Н. А.

Ухвала від 26.10.2015

Цивільне

Лозівський міськрайонний суд Харківської області

Смірнова Н. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні