Вирок
від 13.01.2016 по справі 704/1488/15-к
ТАЛЬНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Тальнівський районний суд Черкаської області

Справа № 704/1488/15-к р.

В И Р О К

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

13.01.2016 року Тальнівський районний суд Черкаської області в складі:

головуючого - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі - ОСОБА_2 ,

з участю прокурора ОСОБА_3 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м. Тальне кримінальне провадження про обвинувачення ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , уродженця с. Папужинці, Тальнівського району, Черкаської області, громадянина України, українця, зареєстрованого за адресою АДРЕСА_1 , фактично проживаючий за адресою АДРЕСА_2 , не одруженого, не працюючого, освіта середня - спеціальна, раніше не судимого, у вчиненні кримінальних правопорушень, передбачених ч.3 ст.15; ч. 3 ст. 185; ч.2 ст.304 КК України, -

в с т а н о в и в :

ОСОБА_4 обвинувачується в тому, що 16 вересня 2015 року близько 20:30 години, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, спільно із малолітнім ОСОБА_5 . ІНФОРМАЦІЯ_2 , який в силу ст.ст. 18,22 КК України не є суб`єктом злочину, передбаченого ст. 185 КК України, прийшов до огородженої і охороняємої фізичною охороною території току ПП «Папужинці», що розташоване в АДРЕСА_2 , де незаконно, протиправно, умисно, таємно, з корисливих мотивів, з метою викрадення чужого майна, маючи єдиний умисел на викрадення 6-ти мішків насіння соняшника середньою вагою одного мішка 22,5 кг. вартістю 7,80 грн. за 1 кг. насіння соняшника на суму 1 053 грн. на протязі часу із 20.30 години до 21.40 години викрав 3 мішки насіння соняшника вагою відповідно 24 кг., 24,5 кг., 22 кг., загальною вагою 70,5 кг. на суму 549,9 грн., при цьому малолітній ОСОБА_5 через руйнацію у паркані проник на територію току, де набрав 3 мішки насіння соняшника, які переніс і подав через місце проникнення ОСОБА_4 , що в свою чергу знаходився за територією току з метою попередження малолітнього ОСОБА_5 у разі появи людей чи транспорту, після чого ОСОБА_4 з викраденим з місця скоєння злочину зник. Продовжуючи свою злочинну діяльність, ОСОБА_4 спільно із малолітнім ОСОБА_5 в період часу із 23.00 години до 23.20 години вищевказаним способом викрав 1 мішок насіння соняшника вагою 19,5 кг. на суму 152 грн., але ОСОБА_4 свій злочинний умисел щодо викрадення 6-ти мішків насіння соняшника не було доведено до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки малолітній ОСОБА_5 був виявлений на території току охоронцем приватного підприємства «Папужинці» ОСОБА_6 ІНФОРМАЦІЯ_3 , а тим самим злочинні дії ОСОБА_4 були припинені.

Він же 16 вересня 2015 року близько 20:30 години, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, знаходячись в районі току приватного підприємства «Папужинці», що розташоване в с.Папужинці Тальнівського району Черкаської області по вулиці Перемоги,4-А, достовірно знаючи, що ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 є малолітньою особою, втягнув останнього у злочинну діяльність, в результаті чого 16 вересня 2015 року близько 20:30 години, ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, спільно із малолітнім ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , який в силу ст.ст. 18,22 КК України не є суб`єктом злочину, передбаченого ст. 185 КК України, прийшов до огородженої і охороняємої фізичною охороною території току ПП «Папужинці», що розташоване в АДРЕСА_2 , де незаконно, протиправно, умисно, таємно, з корисливих мотивів, з метою викрадення чужого майна, маючи єдиний умисел на викрадення 6-ти мішків насіння соняшника середньою вагою одного мішка 22,5 кг. вартістю 7,80 грн. за 1 кг насіння соняшника на суму 1 053 грн. на протязі часу із 20.30 години до 21.40 години викрав 3 мішки насіння соняшника вагою відповідно 24 кг., 24,5 кг., 22 кг., загальною вагою 70,5 кг. на суму 549,9 грн., при цьому малолітній ОСОБА_5 через руйнацію у паркані проник на територію току, де набрав 3 мішки насіння соняшника, які переніс і подав через місце проникнення ОСОБА_4 , що в свою чергу знаходився за територією току з метою попередження малолітнього ОСОБА_5 у разі появи людей чи транспорту, після чого ОСОБА_4 з викраденим з місця скоєння злочину зник, а продовжуючи свою злочинну діяльність, ОСОБА_4 спільно із малолітнім ОСОБА_5 в період часу із 23.00 години до 23.20 години вищевказаним способом викрав 1 мішок насіння соняшника вагою 19,5 кг. на суму 152 грн., але ОСОБА_4 свій злочинний умисел щодо викрадення 6-ти мішків насіння соняшника не було доведено до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки малолітній ОСОБА_5 був виявлений на території току охоронцем приватного підприємства «Папужинці» ОСОБА_6 .

Представник потерпілого надав до суду заяву в який просив справу розглядати в його відсутність, претензій матеріального та морального характеру до обвинуваченого не має.

Допитаний в судовому засіданні як обвинувачений ОСОБА_4 свою вину визнав повністю та пояснила, що дійсно 16 вересня 2015 року близько 20:30 години, перебуваючи в стані алкогольного сп`яніння, спільно із малолітнім ОСОБА_5 , прийшов до огородженої і охороняємої фізичною охороною території току ПП «Папужинці», де на протязі часу із 20.30 години до 21.40 години викрав 3 мішки насіння соняшника, при цьому малолітній ОСОБА_5 через руйнацію у паркані проник на територію току, де набрав 3 мішки насіння соняшника, які переніс і подав йому через місце проникнення. Він знаходився за територією току з метою попередження малолітнього ОСОБА_5 у разі появи людей чи транспорту, після чого він з викраденим з місця скоєння злочину зник. В подальшому, він спільно із малолітнім ОСОБА_5 в період часу із 23.00 години до 23.20 години вищевказаним способом викрав ще 1 мішок насіння соняшника, але він свій злочинний умисел щодо викрадення 6-ти мішків насіння соняшника не довів до кінця з причин, що не залежали від його волі, оскільки малолітній ОСОБА_5 був виявлений на території току охоронцем приватного підприємства «Папужинці»,у скоєному щиро кається просив суд суворо не карати.

Враховуючи те, що обвинувачений ОСОБА_4 не оспорював фактичні обставини справи, і як встановлено судом, обвинувачений правильно розуміє зміст цих обставин, будь-які сумніви у добровільності та істинності його позиції відсутні, заслухавши думку учасників судового розгляду та, роз`яснивши їм положення ст. 349 КПК України, суд визнав недоцільним дослідження інших доказів по справі в повному обсязі, а саме показів потерпілого, свідків та письмових доказів в повному обсязі, оскільки фактичні обставини ніким не оспорюються та відсутні сумніви стосовно добровільності та істинності позиції обвинуваченого.

Оцінюючи зібрані по справі докази в їх сукупності, в результаті всебічного, повного і об`єктивного їх розгляду в судовому засіданні, суд вважає, що пред`явлене обвинувачення за ч.3 ст.15; ч. 3 ст. 185; ч.2 ст.304 КК України доведено.

Дії обвинуваченого ОСОБА_4 по епізоду викрадення 6-ти мішків насіння соняшника суд кваліфікує за ч.3 ст.15; ч. 3 ст. 185 КК України, як незакінчений замах на таємне викрадення чужого майна (крадіжка), поєднану з проникненням у сховище.

Дії обвинуваченого ОСОБА_4 по епізоду втягнення малолітнього ОСОБА_5 у злочинну діяльність, суд кваліфікує за ч. 2 ст. 304 КК України, як втягнення малолітньої особи у злочинну діяльність.

Призначаючи покарання обвинуваченому, у відповідності зі ст. 65 КК України, суд враховує ступінь тяжкості вчинених кримінальних правопорушень, особу обвинуваченого та обставини, що пом`якшують чи обтяжують покарання.

Обставинами, що пом`якшують покарання ОСОБА_4 , згідно ст. 66 КК України, суд визнає щире каяття обвинуваченого, сприяння розкриттю злочинів, те що він притягується до кримінальної відповідальності вперше.

Обставини, що обтяжують покарання ОСОБА_4 , згідно ст. 67 КК України, вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння.

Враховуючи тяжкість вчиненого обвинуваченим злочинів, особу обвинуваченого, який за місцем проживання характеризується позитивно, суд вважає, що його виправлення та перевиховання можливе при призначенні йому покарання у виді позбавлення волі.

Приймаючи до уваги, що ОСОБА_4 щиро розкаявся у вчинених злочинах, сприяв у розкритті злочинів, вперше притягується до кримінальної відповідальності, позитивно характеризується за місцем проживання, суд приходить до висновку про можливість його виправлення без відбуття призначеного йому покарання і вважає за можливе звільнити його від відбуття покарання з випробуванням на підставі ст. 75 КК України.

Судові витрати відсутні.

Цивільний позов не заявлявся.

Речові докази: чотири мішки із насінням соняшнику загальною вагою 87,9 кг., які передані на зберігання директору ПП «Папужинці» ОСОБА_7 передати по належності ПП «Папужинці»; поліпропіленовий пустий мішок білого кольору, який передано ОСОБА_4 передати по належності ОСОБА_4 .

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 369, 370, 371, 373 КПК України, суд

з а с у д и в:

Визнати ОСОБА_4 винним у вчиненні злочинів передбачених ч.3 ст.15; ч. 3 ст. 185; ч.2 ст.304 КК України,-

Призначити ОСОБА_4 покарання за ч.3 ст.15; ч.3 ст.185 КК України у вигляді 3 років позбавлення волі.

Призначити ОСОБА_4 покарання за ч.2 ст.304 КК України у вигляді 4 років позбавлення волі.

На підставі ч.1 ст.70 КК України за сукупністю злочинів, шляхом часткового складання, остаточно призначити покарання у вигляді 4 років 6 місяців позбавлення волі.

На підставі ст. 75 КК України звільнити ОСОБА_4 від відбуття покарання з випробовуванням, встановивши йому іспитовий строк тривалістю 2 роки.

На підставі ст.76 КК України зобов`язати ОСОБА_4 повідомляти органи кримінально-виконавчої системи про зміну місця проживання та роботи, періодично з`являтись для реєстрації в органи кримінально виконавчої системи.

Цивільний позов по справі не заявлявся.

Судові витрати відсутні.

Речові докази: чотири мішки із насінням соняшнику загальною вагою 87,9 кг., які передані на зберігання директору ПП «Папужинці» ОСОБА_7 передати по належності ПП «Папужинці»; поліпропіленовий пустий мішок білого кольору, який передано ОСОБА_4 передати по належності ОСОБА_4 .

Міру запобіжного заходу ОСОБА_4 не обиралась.

На вирок суду може бути подано апеляційну скаргу до апеляційного суду Черкаської області через Тальнівський районний суд протягом 30 днів з дня проголошення вироку.

Вирок набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо таку скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги вирок, якщо його не скасовано, набирає законної сили після ухвалення вироку судом апеляційної інстанції.

Учасники судового провадження мають право отримати в суді копію вироку суду. Копія вироку негайно після його проголошення вручається обвинуваченому та прокурору.

Суддя ОСОБА_1

СудТальнівський районний суд Черкаської області
Дата ухвалення рішення13.01.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55070165
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —704/1488/15-к

Ухвала від 23.01.2018

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

Ухвала від 16.01.2018

Кримінальне

Згурівський районний суд Київської області

Денисенко Н. О.

Ухвала від 01.12.2015

Кримінальне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

Постанова від 11.12.2015

Кримінальне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

Вирок від 13.01.2016

Кримінальне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

Ухвала від 13.01.2016

Кримінальне

Тальнівський районний суд Черкаської області

Фролов О. Л.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні