Ухвала
від 28.01.2016 по справі 755/1486/16-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 755/1486/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

"28" січня 2016 р.слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого СВ Дніпровського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого СВ Дніпровського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 42015101040000007 від 24.12.2015 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.4 ст. 190 КК України,-

ВСТАНОВИВ:

Слідчий СВ Дніпровського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 звернувся до суду із клопотанням, погодженим з прокурором, про надання тимчасового доступу до документів з можливістю вилучення їх оригіналів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , а саме документів для оформлення лізингу та придбання транспортного засобу марки VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI, кузов № НОМЕР_2 : договору про фінансовий лізинг №0010406, договору купівлі-продажу №914610 від «10» вересня 2014 року; полісу обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів №АІ/7238934; свідоцтва про державну реєстрацію транспортного засобу; розписок виконаних від ім`я ОСОБА_4 ; анкети фізичної особи ОСОБА_4 ; завірену копію паспорту НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_4 ; довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру ОСОБА_4 завіреної його підписом; та інші документи з приводу придбання вищезазначеного транспортного засобу марки VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI, кузов № НОМЕР_2 .

Клопотання слідчого мотивовано тим, що 24.12.2015 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань № 42015101040000007, внесено відомості за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » та ОСОБА_4 23 вересня 2014 року укладено договір про фінансовий лізинг №00010406 на автомобіль марки «VW», модель «Touareg NF 3/0IV6TDI», кузов № НОМЕР_2 , номер двигуна НОМЕР_4 .

Допитаний представник потерпілого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », ОСОБА_5 показав, що 23 вересня 2014 року між товариством з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПО НОМЕР_1 ), (надалі ІНФОРМАЦІЯ_2 ) та ОСОБА_4 (надалі ІНФОРМАЦІЯ_3 ) укладено Договір про фінансовий лізинг № 00010406 (надалі Договір), на автомобіль марки VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI , кузов № НОМЕР_2 (надалі - Автомобіль), з наступними умовами лізингу: вартість об`єкта лізингу - еквівалент 54 000,00 (п`ятдесят чотири тисячі) доларів США; авансовий платіж - еквівалент 18900,00 (вісімнадцять тисяч дев`ятсот) доларів США; обсяг фінансування - еквівалент 35 100,00 (тридцять п`ять тисяч сто) доларів США.

Згідно із загальними комерційними умовами внутрішнього фінансового лізингу (додаток до Договору), а саме п. 4.9, Товариство зберігає за собою право власності на об`єкт лізингу (Автомобіль), в той час як лізингоодержувач, а саме ОСОБА_4 має право на експлуатацію даного об`єкта лізингу (Автомобіль) та не має права безпосередньо або опосередковано відчужувати об`єкт лізингу (Автомобіль): здавати його у суборенду, обтяжувати або будь-яким іншим чином відчужувати об`єкт лізингу (Автомобіль) третім особам.

Лізингоодержувач, розуміючи всі правові наслідки, які можуть виникнути при невиконанні умов вказаного Договору, погодився з його умовами, підписав договір та прийняв на себе зобов`язання щомісяця здійснювати на користь товариства лізингові платежі відповідно до графіка покриття витрат та виплат лізингових платежів.

На даний час лізингоодержувач припинив сплату коштів за договором , внаслідок чого сформувалась заборгованість, яку лізингоодержувач станом на день подання заяви не погасив.

Крім того, лізингоодержувач здійснив відчуження автомобіля невстановленій особі, на що, всупереч вимог п. 4.9 загальних комерційних умов внутрішнього фінансового лізингу, додатку до Договору, не отримав попередньої письмової згоди товариства.

Згідно з довідкою №ВН-2 від 05.12.2015 року наданою ІНФОРМАЦІЯ_4 встановлено, що транспортний засіб VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI, кузов № НОМЕР_2 , за ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_1 не зареєстрований.

Зазначені вище обставини вказують на умисне, всупереч умовам договору, відчуження лізингоодержувачем майна на користь третіх осіб та усвідомлення ним того факту, що відчужуване ним майно ввірене йому на підставі підписаного ним особисто договору та того, що він не є власником автомобіля, і що у нього є заборгованість за вказаним договором. автомобіль лізингоодержувач товариству не повернув, а привласнив, чим спричинив збитки товариству.

З огляду на викладене, з метою перевірки наданої інформації,проведення почеркознавчої експертизи, підтвердження чи спростування факту підписання ОСОБА_4 документів для оформлення реєстрації/перереєстрації транспортного засобу VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI, кузов № НОМЕР_2 , які на даний час перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_5 , за адресою: АДРЕСА_2 та можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин та бути використані як докази у кримінальному провадженні, а також з метою проведення почеркознавчої експертизи, надання документам належної правової оцінки, всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучення їх оригіналів.

У судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив його задовольнити.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню за наступних підстав.

Згідно ст. 84 КПК України доказами в кримінальному провадженні є фактичні дані, отримані у передбаченому цим Кодексом порядку, на підставі яких слідчий, прокурор, слідчий суддя і суд встановлюють наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванн ю.

Кримінальним процесуальним кодексом України порядок отримання доступу до документів передбачений ст.ст.159-166.

Згідно ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає в наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку).

Відповідно до ч. 2 ст. 159 КПК України отримання тимчасового доступу до вказаних вище речей може здійснюватися лише на підставі ухвали слідчого судді, а отримати доступ до них в інший спосіб не можливо.

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що речі та документи, доступ до яких просить надати слідчий, знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », а також, що вони мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, з урахуванням можливості використати ці документи як доказ та відсутності можливості іншими способами довести обставини, що передбачається довести за допомогою зазначених документів, слідчий суддя приходить до висновку про надання слідчому слідчого відділу Дніпровського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 тимчасового доступу до документів.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 40,110, 163-165, 309, КПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Дніпровського УП ГУНП у м. Києві ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчому СВ Дніпровського УП НП України в м. Києві ОСОБА_3 тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх оригіналів, які знаходяться у володінні ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_1 (код ЄДРПОУ НОМЕР_1 ), за юридичною адресою: АДРЕСА_1 , а саме документів на підставі яких здійснювалось оформлення лізингу та придбання транспортного засобу марки VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI, кузов № НОМЕР_2 , зокрема: договору про фінансовий лізинг №0010406, договору купівлі-продажу №914610 від «10» вересня 2014 року; полісу обов`язкового страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів №АІ/7238934; свідоцтва про державну реєстрацію транспортного засобу; розписок виконаних від ім`я ОСОБА_4 ; анкети фізичної особи ОСОБА_4 ; завірену копію паспорту НОМЕР_3 на ім`я ОСОБА_4 ; довідки про присвоєння ідентифікаційного номеру ОСОБА_4 завіреної його підписом.

Строк дії ухвали встановити до 27 лютого 2016 року.

У разі невиконання ухали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя

Дата ухвалення рішення28.01.2016
Оприлюднено10.03.2023
Номер документу55760136
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/1486/16-к

Ухвала від 17.06.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

Ухвала від 10.06.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

Ухвала від 01.08.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 27.09.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

Ухвала від 28.01.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 28.01.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 28.01.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні