Ухвала
від 17.06.2016 по справі 755/1486/16-к
ДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

755/1486/16к

1кс/755/2871/16

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 червня 2016 року слідчий суддя Дніпровського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого ОСОБА_3 , розглянувши клопотання слідчого Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_4 про тимчасовий доступ до речей, в межах кримінального провадження внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42015101040000007 від 24 грудня 2015 року за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 190 КК України.

ВСТАНОВИВ:

16 червня 2016 року слідчий СВ Дніпровського РУ ГУМВС України у м. Києві ОСОБА_4 звернувся до суду із клопотанням про надання тимчасового доступу до документів з можливістю вилучення їх оригіналів, а саме документів з приводу оформлення реєстрації, перереєстрації, зняття з реєстрації транспортного засобу марки VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI, кузов № НОМЕР_1 , які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Клопотання погоджено з прокурором Київської місцевої прокуратури №4 ОСОБА_5 .

Клопотання мотивоване тим, що в ході досудового розслідування встановлено, що між ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 » та ОСОБА_6 23 вересня 2014 року укладено договір про фінансовий лізинг №00010406 на автомобіль марки «VW», модель «Touareg NF 3/0IV6TDI», кузов № НОМЕР_1 , номер двигуна НОМЕР_2 .

Допитаний представник потерпілого ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_2 », ОСОБА_7 показав, що 23 вересня 2014 року між товариством з обмеженою відповідальністю ІНФОРМАЦІЯ_2 (код ЄДРПО НОМЕР_3 ), (надалі ІНФОРМАЦІЯ_3 ) та ОСОБА_6 (надалі ІНФОРМАЦІЯ_4 ) укладено Договір про фінансовий лізинг № 00010406 (надалі Договір), на автомобіль марки VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI , кузов № НОМЕР_1 (надалі - Автомобіль), з наступними умовами лізингу: вартість об`єкта лізингу - еквівалент 54 000,00 (п`ятдесят чотири тисячі) доларів США; авансовий платіж - еквівалент 18900,00 (вісімнадцять тисяч дев`ятсот) доларів США; обсяг фінансування - еквівалент 35 100,00 (тридцять п`ять тисяч сто) доларів США.

Згідно з загальними комерційними умовами внутрішнього фінансового лізингу (додаток до Договору), а саме п. 4.9, Товариство зберігає за собою право власності на об`єкт лізингу (Автомобіль), в той час як лізингоодержувач, а саме ОСОБА_6 має право на експлуатацію даного об`єкта лізингу (Автомобіль) та не має права безпосередньо або опосередковано відчужувати об`єкт лізингу (Автомобіль): здавати його у суборенду, обтяжувати або будь-яким іншим чином відчужувати об`єкт лізингу (Автомобіль) третім особам.

Лізингоодержувач, розуміючи всі правові наслідки, які можуть виникнути при невиконанні умов вказаного Договору, погодився з його умовами, підписав договір та прийняв на себе зобов`язання щомісяця здійснювати на користь товариства лізингові платежі відповідно до графіка покриття витрат та виплат лізингових платежів.

На даний час лізингоодержувач припинив сплату коштів за договором, внаслідок чого сформувалась значна заборгованість, яку лізингоодержувач станом на день подання заяви не погасив.

Крім того, лізингоодержувач здійснив відчуження автомобіля невстановленій особі, на що, всупереч вимог п. 4.9 загальних комерційних умов внутрішнього фінансового лізингу, додатку до Договору, не отримав попередньої письмової згоди товариства.

Слід зазначити, що відповідно до п. 15.1 Договору лізингоодержувач не має права переуступати або передавати всі або будь-яку частину свої прав та обов`язків за договором, а також об`єкт лізингу без попередньої письмової згоди товариства.

Крім того, шляхом надання запиту до ІНФОРМАЦІЯ_5 , з метою перевірки стану реєстрації права власності товариства на автомобіль. Згідно з довідкою №ВН-2 від 05.12.2015 року наданою ІНФОРМАЦІЯ_6 встановлено, що транспортний засіб VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI, кузов № НОМЕР_1 , за ТОВ ІНФОРМАЦІЯ_2 не зареєстрований.

Зазначені вище обставини вказують на умисне, всупереч умовам договору, відчуження лізингоодержувачем майна на користь третіх осіб та усвідомлення ним того факту, що відчужуване ним майно ввірене йому на підставі підписаного ним особисто договору та того, що він не є власником автомобіля, і що у нього є заборгованість за вказаним договором. автомобіль лізингоодержувач товариству не повернув, а привласнив, чим спричинив збитки товариству.

З огляду на викладене, з метою перевірки наданої інформації, проведення почеркознавчої експертизи, підтвердження чи спростування факту підписання ОСОБА_6 документів для оформлення реєстрації/перереєстрації транспортного засобу VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI, кузов № НОМЕР_1 , які на даний час перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 та можуть мати суттєве значення для встановлення важливих обставин та бути використані як докази у кримінальному провадженні, а також з метою проведення почеркознавчої експертизи, надання документам належної правової оцінки, всебічного, повного і неупередженого дослідження обставин кримінального провадження, забезпечення прийняття законних і неупереджених процесуальних рішень, необхідно отримати тимчасовий доступ до речей і документів та можливість вилучення їх оригіналів.

Представник ІНФОРМАЦІЯ_1 в судове засідання не з`явився, про дату та час розгляду клопотання повідомлявся належним чином, причини не явки суду не повідомив.

Заслухавши пояснення слідчого, який клопотання підтримав та просив його задовольнити з підстав зазначених в мотивувальній частині клопотання, вивчивши матеріали кримінального провадження, слідчий суддя вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Відповідно до ст. 159 КПК України, тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити їх виїмку). Тимчасовий доступ до речей і документів здійснюється на підставі ухвали слідчого судді, суду.

Для досягнення повноти, всебічності та неупередженості розслідування вищезазначених фактів, зокрема для отримання відомостей, що є необхідними для з`ясування всіх обставин справи у даному провадженні є необхідність надати слідчому Дніпровського УП ГУ НП у м. Києві ОСОБА_4 на тимчасовий доступ до речей і документів, що перебувають у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Враховуючи наявність достатніх підстав вважати, що зазначені документи знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 та те, що за допомогою доступу до вказаних речей та документів, може бути підтверджений або спростований факт вчинення кримінального правопорушення, а також те, що іншими способами довести ці обставини не є можливим, слідчий суддя приходить до висновку про обґрунтованість клопотання та необхідність його задоволення.

Враховуючи викладене, керуючись статями 159, 163164, 309, 369372 КПК України,

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції в місті Києві ОСОБА_4 задовольнити.

Надати слідчому Дніпровського управління поліції ГУ Національної поліції в місті Києві ОСОБА_4 тимчасовий доступ до документів з можливістю вилучення їх оригіналів, а саме: документів з приводу оформлення реєстрації, перереєстрації, зняття з реєстрації транспортного засобу марки VW, модель Touareg NF 3.0 I V6 TDI, кузов № НОМЕР_1 , які знаходяться у володінні ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Строк дії ухвали - один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя:

Дата ухвалення рішення17.06.2016
Оприлюднено14.03.2023
Номер документу63879743
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —755/1486/16-к

Ухвала від 17.06.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

Ухвала від 10.06.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Федюк О. О.

Ухвала від 01.08.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 27.09.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Ластовка Н. Д.

Ухвала від 28.01.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 28.01.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

Ухвала від 28.01.2016

Кримінальне

Дніпровський районний суд міста Києва

Астахова О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні