Постанова
від 11.02.2016 по справі 641/701/16-к
КОМІНТЕРНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Комінтернівський районий суд м.Харкова

Номер провадження №1-кс/641/340/2016 Справа №641/701/16-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

11 лютого 2016 року Слідчий суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участю слідчого ОСОБА_3

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Харкові клопотання слідчого слідчого відділу Комінтернівського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Харківської області ОСОБА_4 про проведення обшуку за матеріалами досудового розслідування, внесених до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015220540002680 від 18.11.2015 року, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України,-

В С Т А Н О В И В :

11 лютого 2016 року до суду надійшло клопотання слідчого слідчого відділу Комінтернівського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Харківської області ОСОБА_4 , про проведення обшукуадміністративної будівлі, яку використовує ТОВ «Аллхім» (код ЄДРПОУ 35586866) за адресою: м. Харків вул. Рилєєва, 17/2, яка належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , де можуть знаходитись печатки підприємств та документація, яка відображає фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ «Крафт сіті» (код ЄДРПОУ 39493126) та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» (код ЄДРПОУ 39493110) з ТОВ «Аллхім» (код ЄДРПОУ 35586866) за період січня-березня 2015 року, а також електронні носії та інші речі, документи, які містять в собі ознаки вказаного правопорушення, а також грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

Вобґрунтування свого клопотання слідчий посилається на те, щослідчим відділом Комінтернівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 12015220540002680від 18.11.2015, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи ТОВ «Інженерно-будівельна компанія «Металан» (код 37574810), яке зареєстроване за адресою: м. Харків, вул. Зернова, 4 В, внесли недостовірні відомості до документів податкової звітності та до інших офіційних документів, які відображають фінансово-господарські взаємовідносини з юридичними особами - суб`єктами приватного права.

Відомості про вчинене кримінальне правопорушення внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № 12015220540002680 від 18.11.2015 за фактом вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Постановою заступника начальника ГУ Національної поліції в Харківській області, розслідування кримінального правопорушення доручено декільком слідчим начальнику відділення СВ Комінтернівського ВП ГУ НП в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 , начальнику відділення СУ ГУ НП в Харківській області підполковнику поліції ОСОБА_7 .

Постановою першого заступника прокурора Харківської області у даному кримінальному провадженні призначено групу прокурорів у складі прокурора відділу прокуратури Харківської області молодшого радника юстиції ОСОБА_4 та прокурора Харківської місцевої прокуратури №5 юриста 2 класу ОСОБА_8 .

Так, відповідно до податкової звітності, ТОВ «Інженерно-будівельна компанія «Металан» мало фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ «Крафт сіті», яке має ознаки фіктивності, та, відповідно, не може здійснювати законну діяльність.

Досудовим розслідуванням також встановлено, що засновником, директором та бухгалтером ТОВ «Крафт сіті», відповідно до отриманих відомостей, був ОСОБА_9 .

З метою перевірки таких даних до оперативного підрозділу було направлено доручення з метою підтвердження чи спростування вказаних фактів та допиту в якості свідка ОСОБА_9 .

Допитаний у якості свідка ОСОБА_9 надав свідчення про те, що не мав будь-якого відношення до фінансово-господарської діяльності підприємства ТОВ «Крафт сіті», документи податкової звітності та первинні бухгалтерські документи він не складав та не підписував, договори з контрагентами не укладав, грошовими коштами на банківських рахунках не розпоряджався, статуту підприємства, інших документів та печаток у нього немає та місцезнаходження їх йому не відомо. Директором зазначеного підприємства став з метою отримання грошової винагороди від невідомого чоловіка.

Крім того, ОСОБА_9 пояснив, що також є директором ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА», однак теж не мав будь-якого відношення до фінансово-господарської діяльності підприємства ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА», документи податкової звітності та первинні бухгалтерські документи він не складав та не підписував, договори з контрагентами не укладав, грошовими коштами на банківських рахунках не розпоряджався, статуту підприємства, інших документів та печаток у нього немає та місцезнаходження їх йому не відомо. Директором зазначеного підприємства став з метою отримання грошової винагороди від невідомого чоловіка.

Так, під час досудового розслідування отримано інформацію щодо фіктивності ТОВ «Крафт сіті» та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА», що свідчить про те, що зазначені суб`єкти господарювання були зареєстровані та здійснювали операції з надання податкової вигоди переважно з контрагентами, які не виконують свої податкові зобов`язання, з метою штучного формування валових витрат та податкового кредиту, які не мають реального товарного характеру, що ставить під сумнів факти постачання товарів для ТОВ «Інженерно-будівельна компанія «Металан» та інших суб`єктів фінансово-господарської діяльності та, відповідно, реальність укладених угод.

На виконання доручення від співробітників оперативного підрозділу надійшов рапорт, яким встановлено, що ТОВ «Крафт сіті» та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА», в період січня-березня 2015 року здійснювали фінансово - господарську діяльність, однак виникають підстави вважати, що вказані підприємства та їх реквізити дійсно незаконно використовуються невстановленими особами для переведення безготівкових коштів в готівку.

При проведенні аналізу інформації встановлено, що у період січня-березня 2015 року на ТОВ «Крафт сіті» та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» відсутні трудові, матеріальні ресурси, виробничі потужності, транспортні засоби, що дає змогу ставити під сумнів факт здійснення суб`єктом господарювання господарської діяльності.

Крім того встановлено, що ТОВ «Крафт сіті» та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» здійснювали діяльність спрямовану на надання податкової вигоди третім особам. Таким чином, у зв`язку з відсутністю ТОВ «Крафт сіті» та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» за податковою адресою та відсутності факту реального здійснення господарської діяльності, відсутністю виробничого обладнання, складських та торгівельних приміщень, транспорту та торгівельного обладнання, сировини, матеріалів для здійснення основного виду діяльності та формуванням податкового кредиту не підтвердженого контрагентами-постачальниками, на ТОВ «Крафт сіті» та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» вбачається відсутність об`єктів оподаткування при придбанні та продажу товарів (послуг) за 2015 рік.

Таким чином, у органа досудового розслідування є достатньо підстав вважати, що реквізити вище вказаних підприємств, використовуються невстановленими, на даний час, особами для протиправної діяльності, яка полягає у переведенні безготівкових коштів в готівку шляхом оформлення безтоварних операцій.

Так ТОВ «Крафт сіті» та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» у період здійснення незаконної діяльності, а саме в період січня-березня 2015 року мало фінансово-господарські взаємовідносини з ТОВ «Аллхім» (код ЄДРПОУ 35586866).

Встановлено, що для ведення фінансово-господарської діяльності ТОВ «Аллхім» використовує нежитлове приміщення за адресою: м. Харків, вул.. Рилєєва, 17/2 де зберігаються первинні бухгалтерські документи, виписані ТОВ «Аллхім» на користь фіктивних підприємств, підконтрольних невстановленим особам.

Крім того, єпідстави вважати, що у разі оголошення посадовим особам ухвали про тимчасовий доступ до речей та документів вказаного підприємства, документи будуть знищені, що унеможливить встановлення істини по справі.

Згідно з витягом з реєстру прав власності на нерухоме майно реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області, встановлено, що нежитлова будівля за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Слідчий вважає, що є достатні підстави вважати, в будівлі за адресою: м. Харків, вул.. Рилєєва, 17/2, може знаходитись документація, що стосується фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ «Крафт сіті» та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» з ТОВ «Аллхім», а також готівкові кошти отримані злочинним шляхом. Узв`язку з виниклою необхідністю дослідження документів та інформації, що стосується фінансово-господарської діяльності ТОВ «Аллхім», а також проведення судово-економічної та почеркознавчих експертиз, що неможливо без проведення огляду та вилучення документації щодо фінансово-господарських взаємовідносин ТОВ «Крафт сіті» та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» з ТОВ «Аллхім», відшукання електронних носіїв та інших речей, документів, які містять в собі ознаки вказаного правопорушення, а також печаток вказаних підприємств, що мають ознаки фіктивності, виникла об`єктивна необхідність у проведенні обшуку за адресою: м. Харків, вул. Рилєєва, 17/2.

У судовому засіданні слідчий СВ Комінтернівського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області майор поліції ОСОБА_3 клопотання підтримав в повному обсязі.

Слідчий суддя, розглянувши клопотання, заслухавши пояснення слідчого ОСОБА_3 , дослідивши додані до клопотання документи, вважає, що клопотання підлягає задоволенню.

З наданих до суду матеріалів вбачається, що18.11.2015року відомості про кримінальне правопорушення були зареєстровані в Єдиному реєстрі досудових розслідувань за № 12015220540002680, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 358 КК України.

Відповідно до витягу з реєстру прав власності на нерухоме майно реєстраційної служби Харківського міського управління юстиції Харківської області, встановлено, що нежитлова будівля за адресою: АДРЕСА_1 належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Статтею 234 КПК України передбачено, що обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення…

Обшук проводиться на підставі ухвали слідчого судді.

У разі необхідності провести обшук слідчий за погодженням з прокурором або прокурор звертається до слідчого судді з відповідним клопотанням.

Відповідно до ч. 2 ст. 235 КПК України ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи повинна відповідати загальним вимогам до судових рішень, передбачених цим Кодексом, а також містити відомості про:

1) строк дії ухвали, який не може перевищувати одного місяця з дня постановлення ухвали;

2) прокурора, слідчого, який подав клопотання про обшук;

3) положення закону, на підставі якого постановляється ухвала;

4) житло чи інше володіння особи або частину житла чи іншого володіння особи, які мають бути піддані обшуку;

5) особу, якій належить житло чи інше володіння, та особу, у фактичному володінні якої воно знаходиться;

6) речі, документи або осіб, для виявлення яких проводиться обшук.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що клопотання слідчого ОСОБА_3 підлягає задоволенню, оскільки слідчим доведено, що:

1.Було вчинено кримінальне правопорушення;

2.Відшукувані речі, а саме: печатки підприємств та документація, яка відображає фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ «Крафт сіті» (код ЄДРПОУ 39493126) та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» (код ЄДРПОУ 39493110) з ТОВ «Аллхім» за період січня-березня 2015 року, а також електронні носії та інші речі, документи, які містять в собі ознаки вказаного правопорушення, а також грошові кошти, отримані злочинним шляхом, мають значення для досудового розслідування;

3.Відшукувані речі, а саме: печатки підприємств та документація, яка відображає фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ «Крафт сіті» (код ЄДРПОУ 39493126) та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» (код ЄДРПОУ 39493110) з ТОВ «Аллхім» за період січня-березня 2015 року, а також електронні носії та інші речі, документи, які містять в собі ознаки вказаного правопорушення, а також грошові кошти, отримані злочинним шляхом, можуть бути доказами під час судового розгляду;

4.Відшукуванні речі знаходяться в будівлі за адресою: м. Харків, вул.. Рилєєва, 17/2, яка належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 .

Керуючись ст. ст. 234,235 КПК України,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого слідчого відділу Комінтернівського ВП ГУ Національної поліції в Харківській області майора поліції ОСОБА_3 , погоджене з прокурором відділу прокуратури Харківської області ОСОБА_4 про надання дозволу на обшук адміністративної будівлі, яку використовує ТОВ «Аллхім» (код ЄДРПОУ 35586866) за адресою: м. Харків, вул. Рилєєва, 17/2, яка належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 задовольнити.

Надати слідчому СВ Комінтернівського відділу поліції ГУ Національної поліції в Харківській області майору поліції ОСОБА_3 , начальнику відділення СУ ГУ Національної поліції в Харківській області підполковнику поліції ОСОБА_7 дозвіл на проведення обшуку адміністративної будівлі, яку використовує ТОВ «Аллхім» (код ЄДРПОУ 35586866) за адресою: м. Харків вул. Рилєєва, 17/2, яка належить ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , де можуть знаходитись печатки підприємств та документація, яка відображає фінансово-господарські взаємовідносини ТОВ «Крафт сіті» (код ЄДРПОУ 39493126) та ТОВ «Торговий Будинок «АЕЛІТА» (код ЄДРПОУ 39493110) з ТОВ «Аллхім» (код ЄДРПОУ 35586866) за період січня-березня 2015 року, а також електронні носії та інші речі, документи, які містять в собі ознаки вказаного правопорушення, а також грошові кошти, отримані злочинним шляхом.

Строк дії ухвали один місяць.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя- ОСОБА_1

СудКомінтернівський районний суд м.Харкова
Дата ухвалення рішення11.02.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56007862
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —641/701/16-к

Постанова від 21.03.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Фатєєва Н. І.

Постанова від 21.03.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Фатєєва Н. І.

Постанова від 16.03.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Фатєєва Н. І.

Постанова від 16.03.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Фатєєва Н. І.

Постанова від 01.02.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

Постанова від 02.03.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

Постанова від 02.03.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

Постанова від 11.02.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

Постанова від 11.02.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

Постанова від 01.02.2016

Кримінальне

Комінтернівський районний суд м.Харкова

Юр'єва А. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні