Ухвала
від 04.02.2016 по справі 210/4319/15-к
ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРИВОГО РОГУ

ДЗЕРЖИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КРИВОГО РОГУ

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

У Х В А Л А

іменем України

Справа № 210/4319/15-к

Провадження № 1-кс/210/82/16

"04" лютого 2016 р. Дзержинський районний суд м. Кривого Рогу Дніпропетровської області у складі:

слідчого судді: ОСОБА_1

при секретарі ОСОБА_2

за участі:

слідчого ОСОБА_3

прокурора ОСОБА_4

розглянувши в судовому засіданні в залі суду клопотання про проведення обшуку, по кримінальному провадженню внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань

№ 42013040710000057 від 16.08.2013 слідчим СВ Дзержинського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 , погоджене з прокурором Криворізької місцевої прокуратури №1 ОСОБА_4 ,-

ВСТАНОВИВ:

04.02.2016 року до Дзержинського районного суду м. Кривого Рогу звернувся слідчий СВ Дзержинського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 із клопотанням про проведення обшуку в нежитловому приміщенні № 81 житл ового будинку

АДРЕСА_1 , власником якого є ОСОБА_5 .

В обґрунтування клопотання зазначив, що 15.08.2013 року до прокуратури міста Кривого Рогу Дніпропетровської області надійшла колективна заява членів Первинної організації профспілки металургів і гірників України ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» (далі ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг») про те, що невстановлені посадові особи ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», протягом 2012 року зловживаючи своїм службовим становищем, діючи в супереч інтересів профспілки, здійснили закупівлю питної води для працівників підприємства на загальну суму 20,4 млн. грн., а також путівки на санаторно-курортне лікування (оздоровлення) членів профспілки на суму 2,6 млн. грн. Закупівля вказаних товарів та послуг здійсненна по очевидно завищеним цінам, так як їх ринкова вартість значно менша на ринку збуту в порівнянні з цінами за які посадові особи ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» здійснили їх закупівлю.

За вказаним колективним зверненням внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань №42013040710000057 від 16.08.2013 року за ознаками кримінального правопорушення передбаченого ч. 2 ст. 364 КК України та розпочато досудове розслідування.

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження встановлено, що між ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» в особі голови профспілки ОСОБА_6 та ТОВ «Геліос ЛТД» в особі директора ОСОБА_7 укладено договір №0401-1/1 від 04.01.2012 року з послідуючим укладанням додаткової угоди №1 від 18.11.2012 року до вказаного договору про поставку питної води, газованих напоїв «Квас» та «Тонік» на територію підприємства ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», загальна сума договору складає 20390839 грн. 77 коп.

01.02.2012 року між ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» в особі голови профспілки ОСОБА_6 та ФОП « ОСОБА_8 » було укладено договір №б/н та договір №15 від 13.02.2012 року про закупівлю санаторно-курортних (оздоровчих) путівок на загальну суму 2800000 грн. 00 коп.

Крім цього, між ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» в особі голови профспілки ОСОБА_6 та ФОП « ОСОБА_9 » було укладено договір №22 від 23.02.2012 року про закупівлю санаторно-курортних (оздоровчих) путівок на загальну суму 8400000 грн. 00 коп.

Відповідно до листа №15-266 від 28.05.2013 року за підписом директора департаменту безпеки ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» ОСОБА_10 по вищевказаним закупівлям департаментом безпеки проведено службову перевірку.

За результатами вказаної перевірки, встановлено, можливі факти зловживання службовим становищем посадовими особами ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» при здійсненні вищевказаних закупівель товарів та послуг.

Крім цього, посадовими особами департаменту безпеки ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» встановлено, можливі факти зловживання службовим становищем посадовими особами ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» при здійсненні в грудні 2012 року закупівлі у ФОП « ОСОБА_11 » консультативно-інформаційних послуг по організації концертної програми з нагоди ювілею профспілки в сумі 160000 грн. 00 коп.

В зв`язку з тим, що ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» не є структурним підрозділом ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг» посадові особи департаменту безпеки підприємства не мають змоги надати відповідну бухгалтерську документацію, яка б спростувала або підтвердила факт перевищення влади або службовим становищем з боку посадових осіб ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

У судовому засіданні слідчий зазначив, що вході досудового слідства, в рамках кримінального провадження ЄРДР №42013040710000057, достовірно встановлено, що до вчинення даного кримінального правопорушення можуть бути причетні посадові особи ТОВ «Геліос ЛТД» код ЄДРПОУ: 20262995, що розташована в нежитловому приміщенні 81 житлового будинку №2 по вул. Пушкіна в м. Кривому Розі Дніпропетровської області.

Відповідно до витягу про державну реєстрацію прав №30432291 та інформації балансу утримувача будинку ТОВ «Сітісервіс КР», вищевказане нежитлове приміщення належить на праві приватної власності засновнику ТОВ «Геліос ЛТД» ОСОБА_5 .

Досудове слідство вважає, що за юридичною та фактичною адресою ТОВ «Геліос ЛТД», а саме в нежитловому приміщенні 81 житлового будинку №2 по вул. Пушкіна в м. Кривому Розі можуть знаходитись речові докази протиправних дій невстановлених посадових осіб ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», які мали місце при закупівлі питної води у ТОВ «Геліос ЛТД», а саме комп`ютерна техніка на якій зберігаються електронні файли та інші засоби зберігання електронної інформації, фінансово-господарські документи ТОВ «Геліос ЛТД», а саме оригінальні зразки договорів та первинних документів, що стосуються фінансово господарської взаємодії між ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», банківські документи, що підтвердять факт отримання посадовими особами ТОВ «Геліос ЛТД» готівкових або безготівкових грошових коштів на виконання укладених господарських договорів про закупівлю (постачання) своєї продукції на територію ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Згідно п.7 ч.3 ст.234 КПК України необхідність проведення обшуку виникла для відшукування речових доказів протиправних дій невстановлених посадових осіб ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», які мали місце при закупівлі питної води у ТОВ «Геліос ЛТД», а саме комп`ютерна техніка на якій зберігаються електронні файли та інші засоби зберігання електронної інформації, фінансово-господарські документи ТОВ «Геліос ЛТД», а саме оригінальні зразки договорів та первинних документів, що стосуються фінансово господарської взаємодії між ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», банківські документи, що підтвердять факт отримання посадовими особами ТОВ «Геліос ЛТД» готівкових або безготівкових грошових коштів на виконання укладених господарських договорів про закупівлю (постачання) своєї продукції на територію ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Враховуючи викладене, з метою припинення злочинної діяльності, а також виявлення та вилучення речових доказів по кримінальному провадженню: а також інших предметів які будуть мати доказову базу по кримінальному провадженню, керуючись ст. ст. 131-132, 235, 237 КПК України слідчий клопоче про надання дозволу на обшук.

У судовому засіданні прокурор та слідчий просили клопотання задовольнити.

Відповідно до ч. 1 ст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Розглянувши подане клопотання, яке відповідає вимог ст. 234 КПК України, додані до нього документи, матеріали кримінального провадження, вислухавши пояснення прокурора та слідчого, слідчий суддя вважає, що слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що в нежитловому приміщенні 81 житлового будинку №2 по вул. Пушкіна в м. Кривому Розі можуть знаходитись речові, що мають доказове значення для кримінального провадження, та відшукуванні речі мають значення для досудового розслідування у якості речових доказів.

Слідчим повністю доведено і обґрунтовано необхідності проведення обшуку у вищевказаному приміщенні, з метою виявлення та вилучення речових доказів по кримінальному провадженню, а також інших предметів які будуть мати доказову базу по кримінальному провадженню.

За таких обставин, клопотання підлягає задоволенню.

Керуючись ст. 234, 235 КПК України, -

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого СВ Дзержинського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 задовольнити повністю.

Надати дозвіл на обшук слідчому СВ Дзержинського ВП КВП ГУНП в Дніпропетровській області ОСОБА_3 за юридичною та фактичною адресою ТОВ «Геліос ЛТД» код ЄДРПОУ:20262995, що розташована в нежитловому приміщенні 81 житлового будинку №2 по вул. Пушкіна в м. Кривому Розі Дніпропетровської області, під час обшуку необхідно відшукати та вилучити комп`ютерну техніку та інші засоби зберігання електронної інформації, фінансово-господарську документацію ТОВ «Геліос ЛТД», а саме оригінальні зразки договорів та первинних документів, що стосуються фінансово господарської взаємодії між ПО ПМГУ ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг», банківські документи, що підтвердять факт отримання посадовими особами ТОВ «Геліос ЛТД» готівкових або безготівкових грошових коштів на виконання укладених господарських договорів про закупівлю (постачання) своєї продукції на територію ПАТ «АрселорМіттал Кривий Ріг».

Строк дії ухвали до 04 березня 2016 року включно.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи з підстав, зазначених у клопотанні прокурора, слідчого, надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала слідчого судді, винесена під час досудового розслідування окремому оскарження не підлягає, однак заперечення проти них можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.02.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу56103500
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —210/4319/15-к

Ухвала від 13.09.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 17.12.2015

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 04.02.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Літвіненко Н. А.

Ухвала від 27.01.2016

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

Ухвала від 30.11.2015

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

Ухвала від 24.11.2015

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Вікторович Н. Ю.

Ухвала від 25.11.2015

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

Ухвала від 19.11.2015

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

Ухвала від 19.11.2015

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

Ухвала від 19.11.2015

Кримінальне

Дзержинський районний суд м.Кривого Рогу

Чайкіна О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні