Рішення
від 09.06.2009 по справі 2-1883-2009
ЗАВОДСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОДЗЕРЖИНСЬКА 

Справа № 2-1883-2009

Р І Ш Е Н Н Я

іменем України

09 червня 2009 року м. Дніпродзержинськ

Заводський районний суд м . Дніпродзержинська у складі :

головуючого, судді ІЗОТ ОВА В.М.

при секретарі КРЕН А.К.,

розглянувши у відкритому с удовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2 про стягнення аліментів на утримання непо внолітньої дитини,

в с т а н о в и в:

Позивачка звернулась до с уду з зазначеним позовом пос илаючись на те, що від зареєс трованого шлюбу з відповідач ем вони мають неповнолітньог о сина, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦ ІЯ_1, який проживає разом із н ею та знаходиться на її утрим анні. Відповідач проживає ок ремо, матеріальної допомоги на утримання дитини не надає , обов' язок батька по утрима нню дитини не виконує, через щ о вона змушена звернутися до суду про стягнення з відпові дача на її користь аліментів на утримання сина у розмірі 1/4 частини з усіх видів його за робітку до досягнення повно ліття дитини.

В судовому засіданні позив ачка підтримала свої позовні вимоги, посилаючись на обста вини, викладені у позовній за яві.

Відповідач ОСОБА_2 прот и позову не заперечував та су ду пояснив, що дійсно на тепе рішній час син проживає разо м із матір' ю й знаходиться н а її утриманні, тому він згоде н сплачувати аліменти на утр имання дитини.

Вислухавши сторони, вивчив ши матеріали справи, суд вваж ає, що позовні вимоги позивач ки є обґрунтованими та підля гають задоволенню з наступни х підстав.

В ході судового розгляду, з урахуванням наданих сторона ми доказів, було встановлено , що з гідно свідоцтва про народження ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1 , виданого За водським відділом РАЦС Дніпр одзержинського міського упр авління юстиції Дніпропетр овської області, батьком ОСОБА_3 зазначено відп овідача - ОСОБА_2.

Згідно Довідки про склад сі м' ї ДП «Центральное» КП ДЖО від 14.05.2009р. ОСОБА_3 мешкає разом з позивачкою за адресо ю : АДРЕСА_1.

На момент розгляду справи сторони припинили шлюбні відносини, спільного господа рства не ведуть, дитина мешка є разом із матір' ю.

Відповідач ОСОБА_2 прож иває окремо від дитини за адр есою: АДРЕСА_2 , участі в у триманні дитини ні в грошові й, ні в натуральній формі не пр иймає.

Домовленості між батьками дитини щодо її утримання - н е досягнуто.

Стягнень на утримання інши х дітей, непрацездатної друж ини, батьків , з відповіда ча не провадиться.

Відповідно до ст.180 Сімейног о кодексу України батьки зоб ов' язані утримувати дитину до досягнення нею повнолітт я.

Згідно ч.2 ст.181 СК України за д омовленістю між батьками дит ини той із них, хто проживає ок ремо від дитини, може брати уч асть у її утриманні в грошові й і (або) натуральній формі.

Відповідно до ч.3 ст.181 СК Укра їни за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) п рисуджуються у частці від до ходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Згідно ч. 17 Постанови Пленум у Верховного суду України № 3 в ід 15.05.2006р. «Про застосування суд ами окремих норм Сімейного к одексу України про розгляді справ щодо батьківства, мате ринства та стягнення алімент ів» за відсутності домовлено сті між батьками про сплату а ліментів на дитину той із них , з ким вона проживає, вправі з вернутися до суду з відповід ним позовом. Згідно з ч.3 ст.181 СК аліменти на дитину присуджу ються в частці від заробітку (доходу) її матері, батька або в твердій грошовій сумі і вип лачуються щомісяця.

Відповідно до ч.1 ст.182 СК Укра їни при визначенні розміру а ліментів суд враховує: стан з доров' я та матеріальне стан овище дитини; стан здоров' я та матеріальне становище пл атника аліментів; наявність у платника аліментів інших д ітей, непрацездатних чолові ка, дружини, батьків, дочки, си на; інші обставини, що мають іс тотне значення.

Відповідно до ч.3 ст.181 СК Укра їни за рішенням суду кошти на утримання дитини (аліменти) п рисуджуються у частці від до ходу її матері, батька і (або) у твердій грошовій сумі.

Відповідно до ч.2 ст.182 СК Укра їни мінімальний розмір аліме нтів на одну дитину не може бу ти меншим, ніж 30 відсотків про житкового мінімуму для дитин и відповідного віку.

На підставі викладеного, з урахуванням обставин, перед бачених ст. 182 СК України, керу ючись ст.ст. 3-5, 10, 15, 60, 110, 208, 209, 213-215 ЦПК Ук раїни, ст.ст. 180, ч.3 ст.181, 182, 183, 191 СК Ук раїни, Постанови Пленуму Вер ховного суду України № 3 від 15.05 .2006р. «Про застосування судами окремих норм Сімейного коде ксу України про розгляді спр ав щодо батьківства, материн ства та стягнення аліментів» , суд

в и р і ш и в :

Позов задовольнити пов ністю.

Стягувати з ОСОБА_ 2, ІНФОРМАЦІЯ_2, уродженц я м. Дніпродзержинська Дніпр опетровської області, не пра цюючого, який мешкає: Дніпроп етровська обл., АДРЕСА_2, а ліменти на утримання сина, ОСОБА_3, ІНФОРМАЦІЯ_1, у р озмірі 1/4 частини з усіх видів його заробітку, але не менше н іж 30% прожиткового мінімуму д ля дитини відповідного віку, на користь ОСОБА _1 , починаючи з 18.05.2009 року до повноліття дитини.

Відповідно до ст. 367 ЦПК України рішення по справі в ч астині стягнення аліментів в межах суми платежу за один мі сяць допустити до негайного виконання.

Стягнути з ОСОБА_2 на користь держави: - судовий збір у розмірі 51 (п ' ятдесят одної) гривні; - витрати на інформ аційно-технічне забезпеченн я розгляду справи у розмірі 2 50 (двісті п' ятдесят) гривень 50 копійок.

Рішення може бути оск аржене в апеляційному порядк у через суд першої інстанції шляхом подачі в 10-денний стро к з дня проголошення рішення заяви про апеляційне оскарж ення і поданням після цього п ротягом 20 днів апеляційної ск арги, з подачею її копії до апе ляційної інстанції або в пор ядку ч.4 ст.295 ЦПК України.

Суддя В.М.ІЗ ОТОВ

СудЗаводський районний суд м.Дніпродзержинська 
Дата ухвалення рішення09.06.2009
Оприлюднено14.06.2010
Номер документу5628092
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —2-1883-2009

Рішення від 15.05.2009

Цивільне

Артемівський міськрайонний суд Донецької області

Протасова М.В.

Рішення від 21.09.2009

Цивільне

Амур-Нижньодніпровський районний суд м.Дніпропетровська

Якименко Лариса Григорівна

Рішення від 04.12.2009

Цивільне

Красногвардійський районний суд

Проскурня Сергій Миколайович

Рішення від 09.06.2009

Цивільне

Заводський районний суд м.Дніпродзержинська

Ізотов В.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні