Ухвала
від 18.04.2016 по справі 493/2064/13-к
БАЛТСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 493/2064/13-к

Провадження № 1-кп/493/54/16

УХВАЛА

18.04.2016 року м. Балта Одеської області

Балтський районний суд Одеської області у складі:

головуючої - судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

прокурора ОСОБА_3 ,

обвинуваченого ОСОБА_4 ,

захисника ОСОБА_5 ,

представника потерпілого ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засідання в м. Балта кримінальне провадження за обвинувальним актом відносно ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 2 КК України,

В С Т А Н О В И В:

В ході підготовчого судового засідання при розгляді обвинувального акту відносно ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 2 КК України, прокурор заявив клопотання про призначення справи до розгляду та витребування даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про потерпілу сторону, а саме ТОВ «Атланта - Він», яка надала своєму представнику ОСОБА_6 довіреність від 11.01.2014. , яке було підтримано учасниками судового розгляду справи.

Представник потерпілого звернувся до суду з клопотанням про заміну потерпілого та цивільного позивача по справі, посилаючись на те, що між ТОВ «Атланта - Він» та ТОВ «ТАІС-ДІСТРИБЬЮШИН» було укладено договір від 19.12.2013. про відступлення права вимоги заборгованості ОСОБА_4 перед ТОВ «Атланта - Він» в сумі 26918,68 грн.

Прокурор, заперечуючи проти задоволення клопотання пояснив, що розгляду підлягає кримінальне провадження, в рамках якого не передбачено, за ініціативи потерпілого, заміна потерпілого, а разом з ним і цивільного позивача.

Його позиція була підтримана обвинуваченим та його захисником, яві акцентували увагу на те, що представником потерпілого не надано доказів заборгованості одного підприємства перед іншим.

Крім того представник потерпілого звернувся до суду з клопотанням про розгляд справи в режимі відео конференції, посилаючись на віддаленість Балтського районного суду Одеської області від місця його проживання.

Прокурор підтримав клопотання про розгляд справи в режимі відеоконференції, обвинувачений та його захисником ні, з посиланням на те, що в ході судового слідства будуть оглядатися бухгалтерські документи які мають бути оглянути реально, а не в режимі відео конференції.

Суд вважає цілком обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню клопотання прокурора про призначення справи до розгляду та витребування даних з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про потерпілу сторону, а саме ТОВ «Атланта - Він».

Підстав для закриття кримінального провадження або повернення його прокуророві суд не вбачає .

Обвинувальний акт складено у відповідності до вимог ст. 291 КПК України, при його затвердженні прокурором дотримані вимоги закону.

Підстав для направлення обвинувального акту для визначення підсудності не встановлено, дане кримінальне провадження підсудне Балтському районному суду Одеської області .

Дані з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про потерпілу сторону, а саме ТОВ «Атланта - Він» мають підтвердити повноваження представника потерпілої сторони.

Що стосується заміни потерпілого та цивільного позивача по справі, суд виходить з того, що за ч. 1 ст. 55 КПК України потерпілим у кримінальному провадженні може бути юридична особа, якій кримінальним правопорушенням завдано майнової шкоди.

Зважаючи на те, що претензії майнового плану до ОСОБА_4 заявлено ТОВ «Атланта - Він», суд не вбачає підставі для задоволення клопотання про заміну потерпілого та цивільного позивача за кримінальним провадженням.

Клопотання представника потерпілого про розгляд справи в режимі відео конференції, суд вважає передчасним, залишаючи його відкритим з огляду на те, що судове засідання в режимі відео може бути в подальшому доцільним та сприятиме своєчасному розгляду справи.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 314, 315, 316, 336 КПК України, суд

У Х В А Л И В :

Призначити судовий розгляд за кримінальним провадженням на підставі обвинувального акту відносно ОСОБА_4 , обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ст. 191 ч. 2 КК України у відкритому судовому засіданні в приміщенні Балтського районного суду Одеської області на 25.04.2016. о 10 год.

Витребувати відомості з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань про потерпілу сторону, а саме ТОВ «Атланта - Він».

Клопотання представника потерпілого про розгляд справи в режимі відео конференції залишити відкритим, в задоволенні інших клопотань- відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

С У Д Д Я:

СудБалтський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення18.04.2016
Оприлюднено13.03.2023
Номер документу57248791
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —493/2064/13-к

Ухвала від 15.09.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Тітова Т. П.

Ухвала від 08.02.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Бодашко Л. І.

Ухвала від 14.06.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Тітова Т. П.

Ухвала від 04.05.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Тітова Т. П.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Ільніцька О. М.

Ухвала від 25.04.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 18.04.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 31.03.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 22.02.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

Ухвала від 09.02.2016

Кримінальне

Балтський районний суд Одеської області

Мясківська І. М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні