Ухвала
від 23.11.2015 по справі 537/4155/15-к
КРЮКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.КРЕМЕНЧУКА

Провадження № 1-кс/537/908/2015

Справа № 537/4155/15-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

23.11.2015 року м. Кременчук

Слідчий суддя Крюківського районного суду м. Кременчука Полтавської області ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю слідчого першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 , розглянувши у судовому засіданні в м.Кременчуці клопотання слідчого першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять банківську таємницю,-

ВСТАНОВИВ:

До суду звернувся слідчий першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковник податкової міліції ОСОБА_3 з погодженим у встановленому законом порядку з прокурором прокуратури м.Кременчука клопотанням про надання тимчасового доступу до документів, які містять банківську таємницю, а саме: до оригіналів документів по відкриттю та обслуговуванню банківського рахунку № НОМЕР_1 (валюта українська гривна) відкритого в ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 , тел. (факс) НОМЕР_3 ), з можливістю вилучення належним чином завірених копій наступних документів: договорів по відкриттю та обслуговуванню рахунка (в тому числі системи «Клієнт банк») та додатків до них; виписки по рахунку (в тому числі електронний варіант) в якій зазначено рух коштів з розшифровкою контрагентів, призначення платежу, дата платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, суми платежу, вхідний та вихідний залишок коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референс кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) за період з 01.08.2015 по 14.09.2015 року.

Слідчий ОСОБА_3 в судовому засіданні з розгляду клопотання, клопотання та його мотиви підтримав в повному обсязі, посилаючись на викладені у ньому обставини.

Представник ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 » до судового засідання не з`явився з невідомих суду причин.

Заслухавши пояснення слідчого, вивчивши матеріали клопотання, слідчий суддя приходить до наступних висновків.

Як встановлено слідчим суддею, слідче управління фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області, проводить досудове розслідування у кримінальному провадженні внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №32015170090000026 від 15.09.2014 року, за фактом транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв без марок акцизного податку та документів на вантаж, на вантажному сідловому тягачі Volvo FH12, д.н.з. НОМЕР_4 з напівпричепом Ломберст, д.н.з. НОМЕР_5 , та на автомобілі MERSEDES-BENZ, E 220 D, д.н.з. НОМЕР_6 , тобто за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.204 КК України.

На час розгляду клопотання будь якій особі повідомлення про підозру не вручено, досудове слідство не закінчено.

В ході досудового розслідування встановлено, що 14.09.2015 року під час проведення слідчо-оперативних заходів по кримінальному провадженню №32015170090000021 працівниками ІНФОРМАЦІЯ_2 , оперативного та слідчого управління фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області на автодорозі Кременчук-Полтава на виїзді з м.Кременчук встановлено факт транспортування з метою збуту алкогольних напоїв на вантажному сідловому тягачі Volvo FH12, 2000 р.в., д.н.з. НОМЕР_4 з напівпричіпом Ломберст, 1998 р.в., д.н.з. НОМЕР_5 , що зареєстровані на праві власності за ОСОБА_4 . На замовлення ОСОБА_5 водій ОСОБА_6 , здійснював транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, розлитих в поліетиленові пакети місткістю 10 літрів, які поміщені в упаковки типу "бег-ін-бокс" з надписом «Пшенична» та спирту, розлитого в поліетиленові пакети місткістю 100 мл., під виглядом косметичного лосьйону торгової марки «Боярышник» (виробник ТОВ « ІНФОРМАЦІЯ_3 »: АДРЕСА_2 ) з м.Києва транзитом через м.Кременчук.

Згідно відповіді на доручення №805/16-03-09 від 21.09.2015 року, отриманого з ОУ Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області встановлено банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на який здійснювалося перерахування коштів в сумі 6000 грн. покупцем незаконно виготовлених алкогольних напоїв ОСОБА_7 , який належить громадянці ОСОБА_8 (дівоче прізвище ОСОБА_9 ), яка є дружиною ОСОБА_5 .

Згідно відповіді на доручення №5884/16-31-07-05-13 від 23.09.2015 року, отриманого з ОУ ГУ ДФС у Полтавській області встановлено, що банківський картковий рахунок № НОМЕР_1 відкритий в ПАТ КБ « ІНФОРМАЦІЯ_1 », на який здійснювалося перерахування коштів в сумі 6000 грн. покупцем незаконно виготовлених алкогольних напоїв належить громадянці ОСОБА_8 .

Відповідно до ч. 1 ст. 159 КПК України тимчасовий доступ до речей і документів полягає у наданні стороні кримінального провадження особою, у володінні якої знаходяться такі речі і документи, можливості ознайомитися з ними, зробити їх копії та, у разі прийняття відповідного рішення слідчим суддею, судом, вилучити їх (здійснити виїмку ).

Згідно ст. 163 КПК України слідчий суддя, суд постановляє ухвалу про надання тимчасового доступу до речей і документів, якщо сторона кримінального провадження у своєму клопотанні доведе наявність достатніх підстав вважати, що ці речі або документи перебувають або можуть перебувати у володінні відповідної фізичної або юридичної особи, самі по собі або в сукупності з іншими з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подається клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, не становлять собою або не включають речей і документів, які містять охоронювану законом таємницю.

Відповідно до ст.. 162 КПК України до охоронюваної законом таємниці, яка міститься в речах і документах належить відомості, які можуть становити банківську таємницю.

Враховуючи вищевикладене, слідчий суддя вважає, що в даному випадку вказані слідчим в клопотанні документи самі по собі або в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження, у зв`язку з яким подано клопотання, мають суттєве значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні, одночасно становлять собою, документи, які містять охоронювану законом таємницю, а саме банківську таємницю, перебувають у володінні ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " в зв`язку з чим клопотання слідчого в частині надання доступу до документів, які містять охоронювану законом таємницю підлягає задоволенню.

Керуючись ст.ст.159, 160, 162, 163, 164, КПК України, слідчий суддя,-

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання слідчого першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 про тимчасовий доступ до документів, які містять банківську таємницю задовольнити.

Надати слідчому першого відділу кримінальних розслідувань слідчого управління фінансових розслідувань Кременчуцької ОДПІ Головного управління ДФС у Полтавській області підполковника податкової міліції ОСОБА_3 та членам групи слідчих: ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 яким, відповідно до постанови начальника СУ ФР Кременчуцької ОДПІ ГУ ДФС у Полтавській області ОСОБА_16 від 15.09.2015 року, доручено проведення досудового розслідування у кримінальному провадженні №32015170090000026 право тимчасового доступу до охоронюваної законом банківської таємниці, а саме до оригіналів документів, а у разі їх відсутності до копій документів, по відкриттю та обслуговуванню банківського рахунку № НОМЕР_1 (валюта українська гривна) відкритого в ПАТ КБ " ІНФОРМАЦІЯ_1 " (МФО НОМЕР_2 , АДРЕСА_1 , тел. (факс) НОМЕР_3 ), з можливістю вилучення належним чином завірених копій наступних документів: договорів по відкриттю та обслуговуванню рахунка (в тому числі системи «Клієнт банк») та додатків до них; виписки по рахунку (в тому числі електронний варіант) в якій зазначено рух коштів з розшифровкою контрагентів, призначення платежу, дата платежу, часом проведення платежу, номером платіжного документа, суми платежу, вхідний та вихідний залишок коштів на рахунку на початок і кінець кожного дня, референс кожного платіжного документу (номер або інші символи, що використовуються для ідентифікації трансакції) за період з 01.08.2015 року по 14.09.2015 року.

Відповідальних за забезпечення тимчасового доступу попередити про те, що в разі невиконання ухвали про тимчасовий доступ до речей і документів слідчий суддя, суд за клопотанням сторони кримінального провадження, якій надано право на доступ до речей і документів на підставі ухвали, має право постановити ухвалу про дозвіл на проведення обшуку згідно з положеннями КПК України з метою відшукання та вилучення зазначених речей і документів.

Ухвала діє до 23 грудня 2015 року включно.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

СудКрюківський районний суд м.Кременчука
Дата ухвалення рішення23.11.2015
Оприлюднено20.03.2023
Номер документу57735987
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —537/4155/15-к

Ухвала від 13.10.2015

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 23.11.2015

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 07.12.2015

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 26.10.2015

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 07.12.2015

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 26.10.2015

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 16.09.2015

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Ухвала від 16.09.2015

Кримінальне

Крюківський районний суд м.Кременчука

Сьоря С. І.

Окрема думка від 20.11.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Маліченко В.В.

Ухвала від 20.11.2015

Кримінальне

Апеляційний суд Полтавської області

Захожай О. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні