Ухвала
від 17.05.2016 по справі 802/402/16-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про зупинення провадження по справі

17 травня 2016 р. м. Вінниця

Справа № 802/402/16-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Заброцької Людмили Олександрівни, розглянувши у порядку письмового провадження клопотання представника позивача в адміністративній справі за позовом приватного акціонерного товариства «Продовольча компанія «Поділля» до Ямпільського районного управління юстиції у Вінницькій області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватне підприємство "Клембівський сервіс" та ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення,

в с т а н о в и в :

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду перебуває адміністративна справа за позовом Приватного акціонерного товариства «Продовольча компанія «Поділля» до Ямпільського районного управління юстиції у Вінницькій області, треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача приватне підприємство "Клембівський сервіс" та ОСОБА_1 про визнання протиправним та скасування рішення.

17 травня 2016 року через канцелярію суду від позивача надійшло клопотання про витребування у Ямпільської районної державної адміністрації відомостей про особу, яка на теперішній час здійснює повноваження щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області, а також зупинення провадження в справі у зв’язку з необхідністю отримання вказаних відомостей.

Також, представник позивача просив розглянути дане клопотання за його відсутності.

Інші особи, які беруть участь в справі, в судове засідання не з"явились, хоча належним чином повідомлялись про дату, час та місце судового розгляду справи.

Розглянувши матеріали адміністративної справи та вищевказане клопотання представника позивача, суд встановив наступне.

Відповідно до змісту адміністративного позову відповідачем у справі визначено - Реєстраційну служби Ямпільського районного управління юстиції у Вінницькій області.

28 квітня 2016 року в судовому засіданні судом усною ухвалою, постановленою без виходу до нарадчої кімнати, із занесенням в журнал судового засідання, здійснено заміну неналежного відповідача - Реєстраційної служби Ямпільського районного управління юстиції у Вінницькій області на належного - Ямпільське районне управління юстиції у Вінницькій області.

Разом з тим, відповідно до пункту 2 розділу II. Прикінцеві та перехідні положення Закону України «Про внесення змін до Закону України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень" та деяких інших законодавчих актів України щодо децентралізації повноважень з державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень» у разі забезпечення виконавчими органами сільських, селищних та міських рад, Київською, Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями умов, необхідних для реалізації повноважень, передбачених Законом України "Про державну реєстрацію речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень", за рішенням Кабінету Міністрів України такі органи можуть наділятися повноваженнями суб'єктів державної реєстрації прав на відповідній адміністративно-територіальній одиниці до 1 січня 2016 року; органи державної реєстрації прав, утворені Міністерством юстиції України в установленому законодавством порядку, припиняють надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на території відповідних адміністративно-територіальних одиниць за рішенням Кабінету Міністрів України, прийнятим у разі забезпечення виконавчими органами міських рад міст обласного та/або республіканського Автономної Республіки Крим значення, Київською, Севастопольською міськими, районними, районними у містах Києві та Севастополі державними адміністраціями умов, необхідних для реалізації повноважень у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень, але не пізніше 30 квітня 2016 року.

Таким чином, 1 травня 2016 року завершився перехідний період, протягом якого органи місцевої влади були наділені функцією з реєстрації нерухомого майна, юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців. З цього періоду реєстратори Міністерства юстиції і відповідних територіальних органів юстиції більше не виконують дані функції.

Пунктом 9 частини 1 статті 3 КАС України визначено, що відповідач - суб'єкт владних повноважень, а у випадках, передбачених законом, й інші особи, до яких звернена вимога позивача.

З наведеного вбачається, що на теперішній час відповідач в справі припинив надання послуг у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці, відповідно виникає необхідність отримання відомостей щодо особи, яка надає вказані послуги. У даному випадку суду необхідно встановити належну особу, яка повинна відповідати за цим адміністративним позовом.

Крім цього, підлягає з’ясуванню судом питання щодо місця знаходження реєстраційної справи щодо спірних правовідносин.

Частиною 1 статті 122 КАС України встановлено, що адміністративна справа має бути розглянута і вирішена протягом розумного строку, але не більше місяця з дня відкриття провадження у справі, якщо інше не встановлено цим Кодексом.

У відповідності до вимог пункту 4 частини 2 ст. 156 КАС України суд має право зупинити провадження у справі в разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

На підставі викладеного, суд вважає за необхідне витребувати у Ямпільської районної державної адміністрації відомості про посадову особу, яка здійснює повноваження щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області, із зазначенням прізвища, ім’я, по-батькові та службової адреси, та відомості щодо місця знаходження реєстраційної справи про державну реєстрацію речового права за договором оренди землі, укладеного між ПП "Клембівський сервіс" та ОСОБА_1, а також зупинити провадження у справі.

Керуючись ст.ст. 156, 165, 186, 254 КАС України, суд -

у х в а л и в :

Витребувати у Ямпільської районної державної адміністрації відомості щодо посадової особи, яка здійснює повноваження щодо державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та їх обтяжень на території Клембівської сільської ради Ямпільського району Вінницької області, із зазначенням прізвища, ім’я, по-батькові та службової адреси.

Витребувати у Ямпільської районної державної адміністрації відомості щодо місця знаходження реєстраційної справи про державну реєстрацію речового права за договором оренди землі ( кадастровий номер 0525683200:03:005:0020 площею 1,8995 га), укладеного між ПП "Клембівський сервіс" та ОСОБА_1.

Строк виконання даної ухвали встановити до 14.06.2016.

Провадження в адміністративній справі зупинити до 16.06.2016.

Наступне судове засідання призначити на 16.06.2016 о 10:00 год. в залі судового засідання №3 Вінницького окружного адміністративного суду, що знаходиться за адресою: м. Вінниця, вул. Брацлавська, 14.

Ухвала в частині витребування оскарженню не підлягає. Відповідно до ч. 6 ст. 254 КАС України ухвали суду, які не можуть бути оскаржені, набирають законної сили з моменту постановлення.

Ухвали суду в частині зупинення провадження набирає законної сили в порядку, визначеному ст.. 254 КАС України. Відповідно до ст.. 186 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду першої інстанції подається протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. У разі якщо ухвалу було постановлено в письмовому провадженні або згідно з частиною третьою статті 160 цього Кодексу, або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали. У разі подання апеляційної скарги судове рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті апеляційного провадження або набрання законної сили рішенням за наслідками апеляційного провадження.

Суддя Заброцька Людмила Олександрівна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.05.2016
Оприлюднено06.06.2016
Номер документу58039047
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —802/402/16-а

Постанова від 13.09.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 16.06.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

Ухвала від 17.05.2016

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Заброцька Людмила Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні