Ухвала
від 30.05.2016 по справі 908/852/14
ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

cpg1251

ВИЩИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД УКРАЇНИ

УХВАЛА

30 травня 2016 року Справа № 908/852/14

Вищий господарський суд України у складі колегії суддів:

Козир Т.П. - головуючого, Гольцової Л.А., Іванової Л.Б., перевіривши касаційну скаргу ПАТ "Українська залізниця" в особі регіональної філії "Придніпровська залізниця" на постанову Донецького апеляційного господарського суду від 29 лютого 2016 року та розглянувши клопотання Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради та Запорізької міської ради про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у справі Господарського суду Запорізької області за позовом ПАТ "Українська залізниця" в особі регіональної філії "Придніпровська залізниця" до Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради, Запорізької міської ради та Виконавчого комітету Запорізької міської ради, треті особи - Департамент фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради, Департамент фінансів Запорізької обласної державної адміністрації та Управління Державної казначейської служби України у м. Запоріжжі Запорізької області, про стягнення суми,

УСТАНОВИВ:

Ухвалою Вищого господарського суду України від 19 квітня 2016 року прийнято до провадження касаційну скаргу ПАТ "Українська залізниця" в особі регіональної філії "Придніпровська залізниця" на постанову Донецького апеляційного господарського суду від 29 лютого 2016 року.

Розгляд касаційної скарги ПАТ "Українська залізниця" в особі регіональної філії "Придніпровська залізниця", призначений на 11 год. 30 хв. 11 травня 2016 року не відбувся, у зв'язку з перебуванням судді-доповідача на лікарняному.

29 квітня 2016 року до суду касаційної інстанції від представника Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради та Запорізької міської ради надійшло клопотання про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції, яке відповідає вимогам ст. 74-1 Господарського процесуального кодексу України, що регулює участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Розглянувши зазначене клопотання, Вищий господарський суд України дійшов висновку про можливість його задоволення та забезпечення участі уповноваженого представника (-ів) Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради та Запорізької міської ради у судовому засіданні в режимі проведення відеоконференції Господарським судом Запорізької області.

Враховуючи, що Виконавчий комітет Запорізької міської ради, Департамент фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради, Департамент фінансів Запорізької обласної державної адміністрації та Управління Державної казначейської служби України у м. Запоріжжі Запорізької області знаходиться у м. Запоріжжі, суд касаційної інстанції вважає необхідним забезпечити можливість участі уповноважених представників Виконавчого комітету Запорізької міської ради, Департаменту фінансової та бюджетної політики Запорізької міської ради, Департаменту фінансів Запорізької обласної державної адміністрації та Управління Державної казначейської служби України у м. Запоріжжі Запорізької області у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Керуючись статтями 74-1, 86, 111-5 Господарського процесуального кодексу України, Вищий господарський суд України,

УХВАЛИВ:

Призначити розгляд касаційної скарги на 14 год. 15 хв. 15 червня 2016 року у приміщенні Вищого господарського суду України за адресою: м. Київ, вул. Копиленка, 6, зал № 5 (к. 209).

Задовольнити клопотання Управління соціального захисту населення Запорізької міської ради та Запорізької міської ради про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

Доручити Господарському суду Запорізької області забезпечити проведення відеоконференції 15 червня 2016 року о 14 год. 15 хв. у приміщенні Господарського суду Запорізької області за адресою: 69600 м. Запоріжжя, вул. Шаумяна, 4, в залі судового засідання, за участю представників відповідачів та третіх осіб.

Про час та місце проведення судового засідання в режимі відеоконференції повідомити сторони та третіх осіб.

Роз'яснити сторонам та третім особам, що вони мають право взяти участь у судовому засіданні в загальному порядку безпосередньо в приміщенні Вищого господарського суду України за адресою: м. Київ, вул. Копиленка, 6, зал № 5 (к. 209).

Зобов'язати представників відповідачів та третіх осіб в разі прийняття рішення про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції в Господарському суді Запорізької області, з метою додержання вимог Господарського процесуального кодексу України, прав та обов'язків учасників судового процесу, завчасно (до початку судового засідання) надати до Господарського суду Запорізької області належним чином засвідчені копії документів, що посвідчують право представництва інтересів в суді касаційної інстанції. Безпосередньо перед початком судового засідання представникам відповідачів та третіх осіб пред'явити для огляду оригінали документів, що посвідчують особу та право представництва інтересів в суді касаційної інстанції.

Доручити Господарському суду Запорізької області перелічені в ч. 6 резолютивної частини даної ухвали суду документи надіслати будь-яким зв'язком (електронна пошта, факсимільний зв'язок тощо) до Вищого господарського суду України до початку розгляду касаційної скарги для перевірки судом касаційної інстанції повноважень осіб на представництво інтересів в суді касаційної інстанції з обов'язковим посиланням на номер справи.

Попередити сторони та третіх осіб, що у разі неявки в судове засідання, справа буде розглянута за їх відсутності.

Про час і місце розгляду касаційної скарги повідомити сторони та третіх осіб.

Головуючий Т. Козир

Судді Л. Гольцова

Л. Іванова

Дата ухвалення рішення30.05.2016
Оприлюднено03.06.2016
Номер документу58073496
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення суми

Судовий реєстр по справі —908/852/14

Ухвала від 16.09.2016

Господарське

Верховний Суд України

Берднік І.С.

Постанова від 15.06.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Козир Т.П.

Ухвала від 30.05.2016

Господарське

Вищий господарський суд України

Козир Т.П.

Ухвала від 14.12.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 12.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 01.10.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 10.06.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 14.05.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 23.07.2015

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

Ухвала від 21.07.2014

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Азізбекян Т.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні