Ухвала
від 03.06.2016 по справі 201/6068/16-к
ЖОВТНЕВИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ДНІПРОПЕТРОВСЬКА

справа № 201/6068/16-к

провадження № 1-кс/201/5147/2016

У Х В А Л А

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 червня 2016 року Жовтневий районний суд

м. Дніпропетровська

У складі:

Головуючого судді ОСОБА_1

При секретарі ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні заяву ОСОБА_3 про відвід судді Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_4 від участі у судовому провадженні з розгляду клопотання ПП «Фунтик» про скасування арешту майна, -

ВСТАНОВИВ:

01 квітня 2016 року в провадження судді ОСОБА_1 надійшла заява ОСОБА_3 про відвід слідчого судді Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_4 від участі у судовому провадженні з розгляду клопотання ПП «Фунтик» про скасування арешту майна. В обґрунтування своїх вимог заявник посилався на те, що суддя ОСОБА_4 розглядає цивільну справу за позовом ПП «Фунтик» до ОСОБА_3 про визнання права власності на приміщення та ухвала слідчого судді від 16.03.2016 про відмову в накладенні арешту на майно скасована, що заявник вважає неправомірним.

Заявник та слідчий в судове засідання не з`явився, про дату, місце та час судового засідання були повідомлені належним чином, про причини неявки суду не повідомили.

Особа, якій заявлено відвід у судове засідання не з`явилась, що не є перешкодою для розгляду заяви.

Відповідно до вимог ч.1 ст.81 КПК України, у разі заявлення відводу слідчому судді, який здійснює судове провадження одноособово, його розглядає інший суддя цього ж суду.

Заявник, в якості підстав для відводу слідчого судді посилався на те, що суддя ОСОБА_4 розглядає цивільну справу за позовом ПП «Фунтик» до ОСОБА_3 про визнання права власності на приміщення, що заявник вважає неправомірним.

Відповідно до Глави 3 КПК України процедура судового розгляду розпочинається з відкриття судового засідання, оголошення складу суду, роз`яснення права відводу. Питання про відвід вирішується судом згідно статтями 75-81 цього кодексу.

Статтею 75 КПК України, встановлено виключні підстави для відводу слідчого судді, останній не має права брати участь у кримінальному провадженні, якщо він є заявником, потерпілим, цивільним позивачем, цивільним відповідачем, близьким родичем чи членом сім`ї слідчого, прокурора, підозрюваного, обвинуваченого, заявника, потерпілого, цивільного позивача, цивільного відповідача; якщо він брав участь у цьому провадженні як свідок, експерт, спеціаліст, перекладач, слідчий, прокурор, захисник або представник; якщо він особисто, його близькі родичі чи члени його сім`ї заінтересовані в результатах провадження; за наявності інших обставин, які викликають сумнів у його неупередженості; у випадку порушення встановленогочастиною третьою статті 35цього Кодексу порядку визначення слідчого судді, судді для розгляду справи.

Підстави, на які посилається заявник у своїй заяві про відвід слідчого судді, не містять в собі будь-яких відомостей, щодо можливої упередженості слідчого судді під час розгляду його скарги, не ставлять під сумнів його об`єктивність, а також не вказують на будь-які інші підстави передбачені законом для його відводу.

Посилання заявника на те, що суддя ОСОБА_4 не може брати участь у розгляді клопотання у зв`язку з розглядом цивільної справи та оскільки ухвала слідчого судді від 16.03.2016 про відмову в накладенні арешту на майно скасована - є безпідставні та необґрунтовані, та ґрунтуються лише на особистих припущеннях заявника.

Статтею 47 Закону України «Про судоустрій і статус суддів» визначено засади самостійності судді при здійснені ним процесуальної діяльності, а саме те, що суддя у свої діяльності щодо здійснення правосуддя є незалежним від будь-якого незаконного впливу, тиску або вручання. Суддя здійснює правосуддя на основі Конституції України, Законів України, керуючись при цьому принципом верховенства права. Втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя забороняється і тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Таким чином заявлення відводу слідчому судді з такими підставами є виключно способом впливу на правосуддя.

На підставі вищевикладеного, вказані заявником обставини не можуть бути підставами для відводу слідчого судді ОСОБА_4 .

Інші доводи заявника також не можуть бути прийняті до уваги, оскільки його міркування про необ`єктивність та упередженість судді є по суті необґрунтованими і випливають лише з особистих суб`єктивних оцінок заявника відводу.

Приймаючи до уваги вищезазначене, суд вважає, що відсутні передбачені законом підстави для відводу слідчого судді ОСОБА_4 від участі у розгляді скарги.

На підставі викладеного та керуючись ст.ст. 75, 81, 303 КПК України,

УХВАЛИВ:

У задоволенні заяви ОСОБА_3 про відвід судді Жовтневого районного суду м. Дніпропетровська ОСОБА_4 від участі у судовому провадженні з розгляду клопотання ПП «Фунтик» про скасування арешту майна відмовити.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_1

СудЖовтневий районний суд м.Дніпропетровська
Дата ухвалення рішення03.06.2016
Оприлюднено15.03.2023
Номер документу58082877
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —201/6068/16-к

Ухвала від 27.09.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Ухвала від 27.09.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Ткаченко Н. В.

Ухвала від 03.06.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Батманова В. В.

Ухвала від 17.05.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Демидова С. О.

Ухвала від 23.05.2016

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Дніпропетровська

Черновськой Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні