Рішення
від 17.05.2011 по справі 2-242/11
ЖИТОМИРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Житомирський районний суд Житомирської області

м. Житомир, вул. Щорса, 92, 10031, (0412) 25-01-64

РІШЕННЯ ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

17 травня 2011 року

Житомирський районний суд Житомирської області

в складі: головуючого - судді Чернявського М.В.

секретаря судового засідання Барабановій Л.С.

за участі позивачів: ОСОБА_1; ОСОБА_2 ОСОБА_3; ОСОБА_4; ОСОБА_5 представника позивачів - адвоката ОСОБА_6

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м.Житомирі справу за позовом ОСОБА_1, ОСОБА_2 ОСОБА_7 ОСОБА_8, ОСОБА_4 ОСОБА_9 ОСОБА_10 до Товариства з обмеженою відповідальністю " Житомиртепломаш ", Березівської сільської ради Житомирського району про визнання права на приватизацію житла,

ВСТАНОВИВ :

Позивачі просять суд визнати за ними право на приватизацію житлового будинку № 1 по вул. Гранітній в с.Березівка Житомирського району .

У судовому засіданні позивачі підтримали заявлену ними позовну вимогу, просили суд задовольнити її в повному обсязі та пояснили суду, що вони тривалий час. проживають в житловому будинку по вул.Гранітній, 1 в с.Березівка Житомирського району. Житло їм та членам їх сімей було надано відкритим акціонерним товариством "Агротепломаш", коли вони працювали в даному товаристві. На даний час вони позбавлені можливості приватизувати житловий будинок, оскільки відповідачі відмовляються надати їм на це згоду. Зокрема, відповідач ТОВ " Жито миртепломаш " посилається на те, що він не є правонаступником ВАТ "Агротепломаш" і спірний житловий будинок не перебуває на балансі ТОВ " Житомиртепломаш ", а Березівська сільська рада посилається на те, що ВАТ "Агротепломаш" необхідно скасувати своє рішення про списання спірного житлового будинку та надати його мешканцям дозвіл на приватизацію.

Представник позивачів у судовому засіданні підтримав позовну вимогу позивачів, просив суд задовольнити її в повному обсязі посилаючись на те, що відмова відповідачів надати позивачам дозвіл на приватизацію житлового будинку в якому вони та члени їх сімей тривалий

час проживають, утримують його за власні кошти в належному для проживання стані є протизаконною та порушує, передбачене ст.47 Конституції України право позивачів на житло.

Представник відповідача-1 у судовому засіданні позовних вимог позивачів не визнав та пояснив суду, що товариство, інтереси якого він представляє в суді, не є правонаступником ВАТ "Агротепломаш" і будь- якого відношення до спірного житлового будинку немає, оскільки даний житловий будинок не перебуває на балансі товариства. З цих підстав просив суд відмовити в задоволені позовної вимоги позивачів, оскільки є неналежним відповідачем у справі.

Ухвалою суду від 11 травня 2011 року Товариство з обмеженою відповідальністю " Житомиртепломаш " визнано неналежним відповідачем та закрито провадження а даній справі в частині заявлених позивачами до нього позовних вимог.

Відповідач-2 у судове засідання не з'явився, але до суду надійшло письмове повідомлення Березівської сільської ради в якому вона позовних вимог позивачів не визнала, просила суд відмовити позивачам в задоволенні їх позову, а також просила суд проводити розгляд справи за його відсутності її представника.

Заслухавши пояснення позивачів та їх представника, з'ясувавши всі обставини справи та перевіривши надані суду докази, судом встановлені наступні факти.

Згідно довідки № 2262, виданої 10 листопада 2008 року виконавчим комітетом Березівської сільської ради Житомирського району, позивачі ОСОБА_2, ОСОБА_4, ОСОБА_5 зареєстровані за адресою: ІНФОРМАЦІЯ_1 ( а.с.19 ).

Згідно договору № 3 про найм службового приміщення у тимчасове користування, укладеного 28 вересня 1989 року між Берегівським ремонтно-транспортним підприємством ОПО " Житомирспецсільгоспремонт " в особі ОСОБА_11 ( далі наймодавець ) та працівником підприємства ОПО " Житомирспецсільгоспремонт " ОСОБА_4 ( далі наймач ), наймодавець зобов'зується надати наймачу службове житло площею 9 кв.м ( типа гуртожиток ) на час роботи на даному підприємстві ( а.с.20 ).

Згідно витягу з протоколу № ЗО засідання профспілкового комітету Березівської АПТ від 05 грудня 1995 року, голова ОСОБА_12 та члени ОСОБА_13, ОСОБА_14, ОСОБА_15, ОСОБА_16, ОСОБА_17 та ОСОБА_18 постановили: клопотати перед адміністрацією про надання дозволу розширити житлову площу працівникам підприємства ОСОБА_4 І - ?>,7 кв.м - коридор, 3 кв.м - веранду, ОСОБА_1 - 18 кв.м - кімната, а також дозволити використовувати позивачу ОСОБА_1 підсобне приміщення для зберігання палива ( а . с.21 ) .

Згідно витягу з протоколу № 7 спільного засідання адміністрації та профспілкового комітету від 22 травня 1985 року, постановлено: звільнену квартиру, загальною площею 37,6 кв.м виділити працівнику АТП ОСОБА_2 ( а.с.22 ).

Згідно витягу з протоколу № 13 засідання Березівського комітету Березівської " Агропромтехніки " від 25 жовтня 1994 року постановлено:

2

/У/./Zr.

виділити позивачу ОСОБА_1 кімнату в будинку для

тимчасового проживання, враховуючи, що після закінчення будівництва

власного будинку він виселиться ( а.с.23 ).

Згідно договору № 2 про найм службового приміщення у тимчасове

користування, укладеного 09 липня 1994 року між Березівським ремонтно-

транспортним підприємством в особі ОСОБА_11 ( далі

наймодавець ) та працівником підприємства ОСОБА_3

ОСОБА_8 ( далі наймач ), наймодавець зобов'зується надати

наймачу службове житло площею 17 кв.м ( типа гуртожиток ) на час

роботи на даному підприємстві ( а.с.24 ).

Згідно довідки № 466/366 виданої 09 квітня 2008 року Акціонерним товариством " Агротепломаш " " ATEM ", в книзі реєстрації касових

ордерів по касі підприємства, в 2000 році за реалізовані дерев'яні і

відходи отримано від ОСОБА_3 - 25 грн. 20 коп., ОСОБА_2 - 48 грн. 34 коп., ОСОБА_1 - 38 грн. 40 коп., ОСОБА_19 7 грн. 68 коп. ( а.с.27 ).

10 січня 2008 року позивачі звернулися із письмовими заявами до Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області з приводу надання дозволу на приватизацію квартир по вулиці Гранітній будинок 1, а також просили надати письмові відповіді на дані заяви ( а.с.29 - 33 ).

Відповідно до рішення 20 сесії 5 скликання Березівської сільської ради Житомирського району Житомирської області від 18 січня 2008 року ВАТ " Агротепломаш " рекомендовано скасувати рішення про списання житлового будинку № 1 по вулиці Гранітній в селі Березівка Житомирського району Житомирської області, так як рішення було упередженим і питання реєстрації мешканців будинку було неузгодженим та надати дозвіл мешканцям будинку на приватизацію житла. У разі відмоеи підприємством ВАТ " Агротепломаш " у приватизації, мешканцям будинку рекомендовано звернутися з позовом до суду ( а.с.34 ).

19 лютого 2008 року позивачі звернулися до голови правління ВАТ " Агротепломаш" з письмовими заявами, в яких просять надати дозвіл на приватизацію квартир в будинку № 1 по вулиці Гранітній в с. Березівка, Житомирського району ( а.с.35 - 39 ) .

Відповідно до свідоцтва серії А00 № 139736 про державну реєстрацію юридичної особи, Відкрите акціонерне товариство " Агротепломаш ", ідентифікаційний код юридичної особи № 03563198, знаходиться по вулиці Ковальській в с. Березівка, Житомирського району Житомирської області, зареєстровано 39 серпня 1996 року у Житомирській районній державній адміністрації Житомирської області ( а.с.42 ).

За висновком № 93/1-01-11 судової будівельно-технічної експертизи від 23 березня 2011 року житловий будинок, який розташований в с.Березівка, зул.Гранітна,1 Житомирського району Житомирської області, на момент проведення дослідження за своїм технічним станом являється придатьлс-: для проживання.

Суд::: встановлено, що між сторонами у справі є правовідносини, передбачені цивільним правом.

З

; /41

Наявність у позивачів права на приватизацію житлового будинку в якому вони проживають є підставою для задоволення їх позову в повному обсязі.

Відповідно до ст.47 Конституції України кожен має право на

житло.

Згідно ст.1 Закону України " Про приватизацію державного

житлового фонду " приватизація державного житлового фонду - це

відчуження квартир (будинків), квартир у гуртожитках,

призначених для проживання сімей та одиноких осіб (далі - жилої

площі у гуртожитках) (з урахуванням положення частини другої

статті 2 цього Закону), кімнат у квартирах та одноквартирних

будинках, де мешкають два і більше наймачів, та належних до них

господарських споруд і приміщень (підвалів, сараїв і т. ін.)

державного житлового фонду на користь громадян України.

Керуючись ст.47 Конституції України, ст.ЗО Закону України " Про

місцеве самоврядування ", ст.1 Закону України " Про приватизацію

державного житлового фонду ", ст.15,16 ЦК України, ст.10,11,57,60, ч.З

ст.209,212,213-215 ЦПК України, суд, -

ВИРІШИВ :

Позов задовольнити повністю.

Визнати за ОСОБА_1, ОСОБА_2

Андрійовичем, ОСОБА_3, ОСОБА_4

ОСОБА_20, ОСОБА_5 право на приватизацію

житлового будинку № 1 по вул.Гранітна в с.Березівка Житомирського

району Житомирської області та поставити даний житловий будинок на

баланс сільської ради.

На рішення суду протягом 10 днів з дня його проголошення, а

відповідачем з дня отримання його копії може бути подана апеляційна

скарга до апеляційного суду Житомирської області через Житомирський

районний суд.

Суддя:

Дата ухвалення рішення17.05.2011
Оприлюднено08.06.2016
Номер документу58107527
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права на приватизацію житла

Судовий реєстр по справі —2-242/11

Рішення від 20.10.2011

Цивільне

Кіцманський районний суд Чернівецької області

Усатий М. В.

Ухвала від 22.02.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Ковбель М. М.

Ухвала від 08.02.2023

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Марчук О. Л.

Ухвала від 19.09.2022

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Марчук О. Л.

Ухвала від 25.07.2022

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Ковбель М. М.

Ухвала від 29.06.2022

Цивільне

Васильківський міськрайонний суд Київської області

Кравченко Л. М.

Ухвала від 04.06.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 02.06.2021

Цивільне

Лебединський районний суд Сумської області

Стеценко В. А.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Скляренко В. М.

Ухвала від 11.04.2011

Цивільне

Іванківський районний суд Київської області

Яковенко В. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні