Ухвала
від 08.06.2016 по справі 361/2075/16-ц
БРОВАРСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 361/2075/16-ц

Провадження № 2/361/1636/16

08.06.2016

У Х В А Л А

08 червня 2016 року Броварський міськрайонний суд Київської області у складі:

головуючого - судді Селезньової Т.В.,

при секретарі Коваль А.В.,

розглянувши в попередньому судовому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до ОСОБА_2, ОСОБА_3 про виділ частки будинку в натурі, визнання права користування земельною ділянкою, усунення перешкод,

встановив:

В попередньому судовому засіданні позивачем заявлено клопотання про призначення судової експертизи на предмет визначення варіантів поділу будинку і варіантів визначення порядку користування земельною ділянкою.

Відповідачі заперечують проти призначення експертизи, вважаючи, що дане клопотання заявлено передчасно, оскільки в апеляційному суді переглядається цивільна справа, і за результатами розгляду справи в апеляційній інстанції, на думку відповідачів, у позивачки буде відсутнім право власності на вказаний будинок і відповідно інші права, пов'язані з цим. З даних підстав просили зупинити провадження у справі.

Згідно ст. 131 ЦПК України сторони повинні подати докази в попередньому судовому засіданні. Тому клопотання про призначення експертизи заявлено позивачем вчасно і підлягає розгляду саме в даній стадії судового процесу.

Враховуючи право позивача подавати докази і обов'язок доводити позовні вимоги та обставини, на які він посилається, а для визначення можливих варіантів поділу будинку та для визначення можливих варіантів визначення порядку користування земельною ділянкою необхідні спеціальні знання у відповідних галузях, то призначення експертизи є доцільним, і дане клопотання підлягає задоволенню.

Оскільки дане клопотання заявлено позивачем на підтвердження позовних вимог, то оплата експертизи покладається на позивача, і експертна установа визначається за вибором позивача, і питання експертам формулюються в тій редакції, як їх подав позивач.

Від відповідачів клопотання про призначення експертизи, до іншої експертної установи, щодо додатково поставлених питань експертам не заявлено.

Розглядаючи клопотання відповідачів про зупинення провадження у даній справі з підстав, передбачених п.4 ч.1 ст.201 ЦПК України, суд вважає дане клопотання заявленим передчасно, оскільки для вирішення всіх інших питань, в тому числі призначення і проведення експертизи, та підготовки справи до розгляду по суті наявність даної цивільної справи в апеляційному суді не є перешкодою, і крім того, відповідач не позбавлений можливості заявити дане клопотання про зупинення провадження у справі з цих підстав після закінчення виконання всіх підготовчих до розгляду справи дій, в тому числі після проведення експертизи, виходячи зі стану справ на той час.

Суд не вбачає підстав для зупинення провадження у справі з двох різних підстав одночасно.

Разом тим, згідно ст.202 ЦПК призначення експертизи у справі є підставою для зупинення провадження в ній, передбаченою в п.5 ч.1 ст.202 ЦПК України. Оскільки проведення експертизи вимагає певного часу, і дані дії відносяться до підготовки справи до судового розгляду, то провадження в справі слід зупинити саме з даної підстави - призначення експертизи - до її проведення.

Керуючись ст. 143, 144, п.5 ч.1 ст.202 ЦПК України, суд

УХВАЛИВ:

Клопотання позивача задовольнити.

Призначити комплексну судову будівельно- технічну та земельно- технічну експертизу, проведення якої доручити експертам Київського науково - дослідного інституту судових експертиз. Експертів попередити про кримінальну відповідальність за дачу завідомо неправдивого висновку та за відмову від дачі висновку за ст.384, ст.385 КК України.

На вирішення експертизи поставити такі запитання:

1.визначити можливі варіанти виділу в натурі 1/3 частини з будинку № 31 по вул. Стогнія в с.Княжичі Броварського району Київської області;

2.визначити, відповідно до можливих варіантів виділу в натурі 1/3 частини будинку, варіанти виділу в користування 1/3 частину із земельної ділянки кадастровий номер 3221284001:01:006:0027, площею 0,0189 га, для обслуговування частини будинку, що виділяється в натурі за адресою: Київська область, Броварський район, с. Княжичі, вул.Стогнія, 31.

Оплату експертизи покласти на позивача ОСОБА_1

Встановити строк для проведення експертизи 2 місяці. На час проведення експертизи провадження у справі зупинити.

У клопотанні відповідача про зупинення провадження у справі з підстав, передбачених п.4 ч.1 ст.201 ЦПК України в даній стадії судового процесу відмовити.

Ухвала в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена учасниками процесу шляхом подання апеляційної скарги протягом 5 днів з дня оголошення.

Суддя Т.В. Селезньова

СудБроварський міськрайонний суд Київської області
Дата ухвалення рішення08.06.2016
Оприлюднено10.06.2016
Номер документу58163233
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —361/2075/16-ц

Ухвала від 28.11.2018

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Селезньова Т. В.

Ухвала від 21.09.2018

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Селезньова Т. В.

Ухвала від 26.06.2018

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Селезньова Т. В.

Ухвала від 30.03.2018

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Селезньова Т. В.

Ухвала від 15.01.2018

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Селезньова Т. В.

Ухвала від 30.10.2017

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Селезньова Т. В.

Ухвала від 11.08.2017

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Селезньова Т. В.

Ухвала від 11.08.2017

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Селезньова Т. В.

Ухвала від 08.06.2016

Цивільне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Селезньова Т. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні