Ухвала
від 07.06.2016 по справі 910/6853/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

07.06.2016Справа № 910/6853/16

Господарський суд міста Києва у складі судді Комарової О.С., розглянувши справу

за позовом Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Українська страхова група" , м. Київ

до відповідача: Товариства з обмеженою відповідальністю "Веста центр" м. Київ

третя особа-1, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Конте Україна"

третя особа-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Рента Сіті"

про : стягнення сплаченого страхового відшкодування

представники сторін:

від позивача: Ігнатенко Н.В. (представник за довіреністю)

від відповідача: Потапчук Н.О. (представник за довіреністю)

від третьої особи-1 Василенко Г.М. (представник за довіреністю)

від третьої особи-2 не з'явились

ВСТАНОВИВ:

Позивач, Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Українська страхова група", 13.04.2016 року звернувся до Господарського суду міста Києва з позовною заявою № 436УСГ від 12.04.2016 року до відповідача, Товариства з обмеженою відповідальністю "Веста центр" про стягнення сплаченого страхового відшкодування в порядку регресу.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.04.2016 року порушено провадження у справі № 910/6853/16, призначено розгляд справи на 17.05.2016 року та залучено до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Товариства з обмеженою відповідальністю "Конте Україна".

Через відділ діловодства суду 13.05.2016 року від третьої особи надійшли пояснення б/н б/д, які було долучено судом до матеріалів справи.

Через відділ діловодства суду 13.05.2016 року від відповідача надійшло клопотання про заміну відповідача б/н від 13.05.2016 року, яке було долучено судом до матеріалів справи.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 17.05.2016 року за клопотанням представників сторін, у відповідності до положень ст. 69 Господарського процесуального кодексу України, продовжено строк вирішення спору на 15 (п'ятнадцять) днів, розгляд справи відкладено на 07.06.2016 року та залучено до участі у справі в якості третьої особи-2, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю "Рента Сіті".

Через відділ діловодства суду 31.05.2016 року від третьої особи-2 надійшло повідомлення по справі № 13 від 30.05.2016 року, яке було долучено судом до матеріалів справи.

В судовому засіданні 07.06.2016 року представник позивача позовні вимоги підтримав, дав пояснення по суті спору, а також подав клопотання про долучення документів до матеріалів справи та клопотання про витребування доказів. Представник відповідача заперечив проти задоволення позовних вимог та дав пояснення по суті спору. Представник третьої особи-1 позовні вимоги підтримав та дав пояснення по суті спору.

Розглянувши подане позивачем клопотання про витребування доказів у Комунального підприємства «Київське міське бюро технічної інвентаризаціїта реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна» (01001, м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 4) - а саме копій технічного плану на об'єкт нерухомості (майновий комплекс) розташований за адресою: м. Київ, вул. Васильківська 30 та технічних паспортів на об'єкти нерухомості за вказаною адресою, суд дійшов висновку про його задоволення з огляду на наступне.

Відповідно до ст. 38 Господарського процесуального кодексу України, сторона або прокурор у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

Ці дані встановлюються такими засобами: письмовими і речовими доказами, висновками судових експертів; поясненнями представників сторін та інших осіб, які беруть участь в судовому процесі. В необхідних випадках на вимогу судді пояснення представників сторін та інших осіб, які беруть участь в судовому процесі, мають бути викладені письмово.

Належність доказів - спроможність фактичних даних містити інформацію щодо обставин, що входять до предмета доказування, слугувати аргументами (посилками) у процесі встановлення об'єктивної істини.

Належність доказів - це міра, що визначає залучення до процесу в конкретній справі тільки потрібних і достатніх доказів. Під належністю доказу розуміється наявність об'єктивного зв'язку між змістом судових доказів (відомості, що містяться в засобах доказування) і самими фактами, що є об'єктом судового пізнання.

Виходячи зі змісту ст. 32 ГПК України, належними слід визнавати докази, які містять відомості про факти, що входять у предмет доказування у справі, та інші факти, що мають значення для правильного вирішення спору.

Враховуючи вищевикладене, витребувані позивачем докази стосуються даної справи, є належними доказами, оскільки містять інформацію щодо обставин, що входять до предмета доказування в даній справі та необхідні для розгляду даної справи по суті заявлених позовних вимог.

Відповідно до статті 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. У справах щодо майна господарських організацій, у статутному капіталі яких є корпоративні права держави, господарський суд залучає орган державної влади, що здійснює управління корпоративними правами, до участі у справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору.

Питання про допущення або залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі у справі вирішується ухвалою суду про прийняття позовної заяви до розгляду (із зазначенням про це в ухвалі про порушення провадження у справі) або під час розгляду справи, але до прийняття господарським судом рішення, з урахуванням того, чи є у цієї особи юридичний інтерес у даній справі (п. 1.6. Постанови Пленуму Вищого господарського суду України «Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції» № 18 від 26.12.2011 року) .

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку за власною ініціативою на підставі ст. 27 Господарського процесуального кодексу України залучити до участі у справі в якості третьої особи-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Візард» (ЄДРЮОФОП 23705387, адреса: 04053, м.Київ, ВУЛИЦЯ ОБСЕРВАТОРНА, будинок 13/15) як власника приміщення по вул.Васильківська, 30, з яким укладався договір оренди вказаного приміщення.

Представник третьої особи-2 у судове засідання 07.06.2016 року не з'явився, про причини неявки до суду не повідомив, про час та місце проведення судового засідання був повідомлений належним чином.

Виходячи з того, що представник третьої особи-2 в судове засідання не з'явився, задоволеного клопотання про витребування доказів та залучення третьої особи, керуючись ст.ст. 27, 38, 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкласти на 05.07.16 о 15:15 год. судове засідання, яке відбудеться у приміщенні господарського суду м. Києва за адресою: м. Київ, вул. Б.Хмельницького, 44-Б, зал № 3.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи-3, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача - Товариство з обмеженою відповідальністю «Візард» (ЄДРЮОФОП 23705387, адреса: 04053, м.Київ, ВУЛИЦЯ ОБСЕРВАТОРНА, будинок 13/15).

3. Повторно зобов'язати позивача надати суду:

- власне письмове підтвердження того, що у провадженні судів України або іншого органу, який в межах своєї компетенції вирішує спір, немає справи зі спору між тими ж сторонами, про той же предмет і з тих же підстав та немає рішення цих органів з такого спору;

- витяги з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців (на час звернення до суду), у випадку іншої адреси відповідача - направити копію позовної заяви з додатками на їх юридичну адресу, докази чого надати до суду;

- довідку, що підтверджує несплату суми, заявленої до стягнення за поданим позовом на час розгляду справи;

- докази направлення третім особам-2, 3 копії позовної заяви № 436УСГ від 12.04.2016 року з доданими до неї документами (фіскальний чек, опис вкладення у цінний лист).

4. Повторно зобов'язати відповідача надати суду:

- відзив на позовну заяву та докази, що підтверджують направлення відзиву позивачу;

- власні установчі документи.

5. Повторно зобов'язати третю особу-2 надати суду:

- письмові пояснення та докази, що підтверджують направлення письмових пояснень сторонам у справі;

- власні установчі документи.

6. Зобов'язати третю особу-3 надати суду:

- письмові пояснення та докази, що підтверджують направлення письмових пояснень сторонам у справі;

- власні установчі документи;

- витяг з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно про реєстрацію права власності, що належить йому на праві власності та розташоване за адресою: м. Київ, вул. Васильківська, 30.

7. Зобов'язати учасників судового процесу забезпечити явку у судове засідання уповноважених представників. Явку позивача та відповідача в судове засідання визнати обов'язковою.

8. Запропонувати сторонам надати до суду письмові пояснення щодо можливості укладення мирової угоди за заявленою до стягнення сумою грошових коштів.

9. Витребувані документи подати через відділ діловодства Господарського суду міста Києва у строк до 30.06.2016 року .

10. Відповідно до ст. 38 Господарського процесуального кодексу України витребувати у Комунального підприємства Київської міської ради "Київське міське бюро технічної інвентаризації" (01001, м. Київ, вул. Трьохсвятительська, 4) належним чином засвідчені копії:

- технічного плану на об'єкт нерухомості (майновий комплекс), розташований за адресою: м. Київ, вул. Васильківська 30;

- технічного паспорту на об'єкт нерухомості (нежитлові приміщення, реєстраційний номер об'єкта нерухомого майна 25805280000): м. Київ, вул. Васильківська будинок 30, 12/100 частин майнового комплексу - нежитлові приміщення другого поверху (літ Б два штриха), загальною площею 1210,0 кв.м. Приміщення 1 пл. 953.1 кв.м, приміщення 2 пл. 6.3 кв.м, приміщення 3 пл. 3.3 кв.м, приміщення 4 пл. 9.1 кв.м, приміщення 5 пл. 1.5 кв.м, приміщення 6 пл. 1.2 кв.м, приміщення 7 пл. 10.9 кв.м, приміщення 8 пл. 5.6 кв.м, приміщення 9 пл. 110.9 кв.м, приміщення 10 пл. 5.3 кв.м, приміщення 11 пл. 6.0 кв.м, приміщення 12 пл. 13.8 кв.м, приміщення 13 пл, 8.8 кв.м, приміщення 14 пл. 7.8 кв.м, приміщення І пл. 16.4 кв.м, приміщення II пл. 16.4 кв.м, приміщення III пл. 16.8 кв.м, приміщення IV пл. 16.8 кв.м, що належить ТОВ «Веста Центр», код ЄДРПОУ 38020987, згідно рішення про державну реєстрацію прав та їх обтяжень, індексний номер 6963954 від 18.10.2013 року 17:21:49, посвідченого приватним нотаріусом Київського міського нотаріального округу Криворучко Віктором Петровичем;

- технічного паспорту на об'єкт нерухомості (нежилі приміщення реєстраційний номер майна 36906962): м. Київ, вул. Васильківська будинок 30, частка 1/1, нежилі приміщення з № 1 по № 11 (групи приміщень № 14) заг. пл. 1161.00 кв.м (в літ Б) (в тому числі виробничі приміщення пл. 1102.00 кв.м, складські приміщення пл. 59.00 кв.м) купонного цеху головного корпусу, що належить на праві власності ТОВ «Візард», код ЄДРПОУ 23705387, на підставі свідоцтва про право власності серія АЕ № 553959 від 16.05.2012, виданим Головним управлінням комунальної власності м. Києва (наказ № 317 - В від 16.05.2012 року).

Відповідь та витребувані документи прошу надіслати на адресу Господарського суду міста Києва (вул. Б. Хмельницького, 44, м. Київ, 01030) судді Комаровій О.С. по справі № 910/6853/16 та/або надати наручно представнику за довіреністю Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Українська страхова група".

11. Довести до відома учасників судового процесу, що копії процесуальних документів надсилаються лише тим особам, які не були присутні у судовому засіданні. Водночас ці сторони, прокурор, треті особи (які були присутні в судовому засіданні) мають право згідно з ч. 2 ст. 22 Господарського процесуального кодексу України знайомитись з відповідними матеріалами справи, знімати з них копії, а також заявляти клопотання про видачу їм належно засвідчених копій судових рішень (ст. 87 Господарського процесуального кодексу України, п. 3.18 Постанови № 18 від 26.12.2011р. Пленуму Вищого господарського суду України "Про деякі питання практики застосування Господарського процесуального кодексу України судами першої інстанції", п.1.13 рішення зборів суддів Вищого господарського суду України № 4 від 04.08.2010р.).

12. Копію даної ухвали направити третій особі-2, третій особі-3 у справі та Комунальному підприємству «Київське міське бюро технічної інвентаризаціїта реєстрації права власності на об'єкти нерухомого майна».

Попередити позивача, що при ухиленні від виконання вимог суду, невиконання вимог ухвали та участі в судовому засіданні відповідно до п. 5 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України позов може бути залишено без розгляду, а також про можливе стягнення штрафів, передбачених пунктами 4 і 5 частини другої статті 83 Господарського процесуального кодексу України за ухилення від вчинення дій, покладених господарським судом.

Попередити відповідача, що при ухиленні від виконання вимог суду та участі в судовому засіданні справа може бути розглянута відповідно до ст. 75 Господарського процесуального кодексу України за наявними в ній матеріалами.

У випадку неможливості з'явитись в судове засідання сторонам подати відповідне повідомлення про можливість розгляду справи за відсутності представника. Ознайомлення з матеріалами справи здійснюється щочетверга за наявності завчасно поданого через канцелярію суду клопотання, в якому просимо зазначати дату та час з'явлення представника до суду для ознайомлення з матеріалами справи.

СуддяО.С. Комарова

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Інформацію щодо руху справи можна отримати в інформаційному центрі господарського суду міста Києва по тел.284-18-98 та на інформаційному сайті http://www.reyestr.court.gov.ua.

Дата ухвалення рішення07.06.2016
Оприлюднено13.06.2016
Номер документу58183225
СудочинствоГосподарське
Суть: стягнення сплаченого страхового відшкодування

Судовий реєстр по справі —910/6853/16

Рішення від 29.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 21.10.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 23.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 09.09.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 25.07.2019

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 09.07.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Ухвала від 22.05.2018

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Разіна Т.І.

Постанова від 26.03.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 26.02.2018

Господарське

Касаційний господарський суд Верховного Суду

Жуков С.В.

Ухвала від 02.11.2017

Господарське

Вищий господарський суд України

Студенець B.I.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні