Ухвала
від 22.06.2016 по справі 14/437
ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЖИТОМИРСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

22 червня 2016 року                              Житомир           Справа № 14/437

Категорія 10.1

Суддя Житомирського окружного адміністративного суду Капинос О.В., розглянувши у письмовому провадженні заяву про заміну позивача у адміністративній справі за позовом Прокурора Богунського району м. Житомира в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира Житомирської області до Державного торгівельно-виробничого підприємства "Укрметалургторгпостач" про стягнення 43771,40 грн.,-

в с т а н о в и в:

Житомирське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області звернулося до господарського суду Житомирської області із заявою, у якій просило замінити вибувшого позивача - управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира Житомирської області його правонаступником - Житомирським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Ухвалою господарського суду Житомирської області від 02.06.2016 у справі № 14/437 направлено для розгляду до Житомирського окружного адміністративного суду заяву Житомирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області про заміну позивача правонаступником.

Представник Житомирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області до суду не прибув, подав заяву, у якій просив розглядати заяву у письмовому провадженні.

Прокурор до суду прибув, подав клопотання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Представник відповідача в судове засідання не прибув, хоча про дату, час та місце судового розгляду справи повідомлений належним чином.

Згідно зі частиною шостою статті 128 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважає за можливе розглянути справу в порядку письмового провадження.

Дослідивши матеріали справи, суд дійшов висновку, що заяву Житомирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області слід задовольнити, з огляду на наступне.

Постановою Господарського суду Житомирської області від 30.07.2007 позовну заяву Прокурора Богунського району м. Житомира в інтересах держави в особі Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира Житомирської області до Державного торгівельно-виробничого підприємства "Укрметалургторгпостач" про стягнення 43771,40 грн. задоволено частково. Стягнуто з Державного торгівельно-виробничого підприємства "Укрметалургторгпостач" на користь Управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира Житомирської області 39905,15 грн заборгованості по сплаті страхових внесків на обов"язкове державне пенсійне страхування.

Судом встановлено, що юридичні особи - управління Пенсійного фонду України в Корольовському районі м. Житомира та управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира було припинено шляхом реорганізації (злиття) в установленому законом порядку та утворено на їх базі управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області, про що 27.10.2011 внесено запис до Єдиного державного реєстру юридичних осіб і фізичних осіб-підприємців.

Згідно з постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 № 1055 "Про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України", 30.03.2016 управління Пенсійного фонду України в м. Житомирі Житомирської області - ліквідоване.

Шляхом злиття управління Пенсійного фонду України в м.Житомирі Житомирської області з управлінням Пенсійного фонду України в Житомирському районі Житомирської області утворилась нова юридична особа - Житомирське об'єднане управління Пенсійного фонду України у Житомирській області, яка є правонаступником ліквідованих управлінь.

Відповідно до статті 55 Кодексу адміністративного судочинства України, у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії адміністративного процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником.

Оскільки первинний позивач - управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира Житомирської області вибув, його правонаступником є Житомирське об'єднане управління Пенсійного фонду України в Житомирській області, тому суд вважає вимоги заявника обґрунтованими і такими, що підлягають задоволенню.

Керуючись статтями 55, 128, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України,

у х в а л и в:

Заяву Житомирського об'єднаного управління Пенсійного фонду України в Житомирській області задовольнити.

Допустити заміну вибувшого позивача - управління Пенсійного фонду України в Богунському районі м. Житомира Житомирської області його правонаступником - Житомирським об'єднаним управлінням Пенсійного фонду України в Житомирській області.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Житомирського апеляційного адміністративного суду через Житомирський окружний адміністративний суд протягом п'яти днів з дня проголошення ухвали. Якщо ухвалу було постановлено у письмовому провадженні або без виклику особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

          

Суддя                                                                                                    О.В. Капинос

СудЖитомирський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення22.06.2016
Оприлюднено24.06.2016
Номер документу58459627
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14/437

Ухвала від 22.06.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

Ухвала від 09.06.2016

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Капинос Оксана Валентинівна

Ухвала від 02.06.2016

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Ухвала від 14.10.2010

Господарське

Господарський суд Житомирської області

Костриця О.О.

Постанова від 22.07.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Данилова М.В.

Ухвала від 14.11.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Ухвала від 04.11.2011

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Літвінова А.В.

Ухвала від 06.07.2015

Господарське

Вищий господарський суд України

Данилова М.В.

Постанова від 28.04.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

Ухвала від 20.02.2015

Господарське

Київський апеляційний господарський суд

Іоннікова І.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні