Постанова
від 19.05.2011 по справі 4-413/11
КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М. ПОЛТАВИ

КИЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. ПОЛТАВИ

Справа №4-413/11

Провадження № 4-413/11

П О С Т А Н О В А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

19.05.2011 року Суддя Київського районного суду м. Полтави Шаповал Т.В.., розглянувши подання старшого слідчого з ОВС СВ ПМ ДПА у Полтавській області ОСОБА_1 про надання дозволу на розкриття банківської таємниці і проведення виїмки документів, -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий з ОВС СВ ПМ ДПА у Полтавській області ОСОБА_1 звернувся до суду з поданням, погодженим з прокурором, про надання дозволу на розкриття банківської таємниці і проведення виїмки документів у банківській установі.

Посилався на знаходження в провадженні проваджені СВ ПМ ДПА у Полтавській області кримінальної справи № 11106009023, порушеній за фактом внесення службовими особами ТОВ «Скломонтаж» (код ЄДРПОУ 32337079) до офіційних документів завідомо неправдивих відомостей за ознаками злочину, передбаченого ч. 1 ст. 366 КК України.

В поданні вказував, що органами досудового слідства встановлено, що службові особи ТОВ «Скломонтаж» внесли до податкової декларації з податку на додану вартість за листопад 2009 року та її додатків завідомо неправдиві відомості про придбання робіт згідно договору купівлі-продажу від 30 жовтня 2009 року від підприємства ТОВ «ГІЗ-Контакт ЛТД», які фактично не виконувалися та подали їх до органів ДПІ. Встановлено, що між ТОВ «Компанія скло плюс глас» і ТОВ «Синтез» підрядником був укладений договір № 1/п від 05.06.2009 року на виконання підготовчих робіт по об'єкт - нежитлова будівля (виробничий та адміністративний корпуси), замовник яких - ТОВ «Гіз-Контакт ЛТД».

Також встановлено, що ТОВ «Скломонтаж», ТОВ «Гіз-Контакт ЛТД», ТОВ «Дрезднер Фенстербау», ТОВ Скло плюс глас» являються пов»язаними суб»єктами господарської діяльності .

Кошти оримані ТОВ «Гіз-Контакт ЛТД» від ТОВ «Скломонтаж» у якості оплати за виробниче приміщення, роботи і комунікаційне обладнання виробничого приміщення пройшли по ланцюгу - через рахунки пов»язаних між собою вищевказних суб»єктів господарської діяльності. У тому числі частково перераховані на банківські рахунки ТОВ «Дрезднер Фенстербау».

Посилаючись на те, що інформація про рух коштів по банківських рахунках ТОВ «Дрезднер Фенстербау» має суттєве значення для встановлення істини по кримінальній справі, всебічного, повного і об'єктивного дослідження всіх її обставин, просив суд надати дозвіл на розкриття банківської таємниці і проведення виїмки документів по рахункам вказаного товариства.

Розглянувши матеріали, приходжу до наступних висновків.

Згідно зі ст. 14-1 КПК України прослуховування телефонних та інших розмов, розкриття інформації, яка містить банківську таємницю, здійснюється з письмового дозволу власника такої інформації або за рішенням суду, крім випадків, передбачених Законом України "Про боротьбу з тероризмом".

Статтею 178 КПК України передбачено, що виїмка документів, що містять банківську таємницю, проводиться тільки за вмотивованою постановою судді і в порядку, погодженому з керівником відповідної установи.

За нормами ст. 60 Закону України «Про банківську таємницю» банківською таємницею є інформація щодо діяльності та фінансового стану клієнта, яка стала відомою банку у процесі обслуговування клієнта та взаємовідносин з ним чи третім особам при наданні послуг банку і розголошення якої може завдати матеріальної чи моральної шкоди клієнту.

Згідно положення п. 4.1 Правил зберігання, захисту, використання та розкриття банківської таємниці, затверджених постановою правління Національного банку України від 14 липня 2006 р. N 267, виїмка документів, що містять інформацію, яка становить банківську таємницю, проводиться лише за вмотивованою постановою судді та в порядку і з дотриманням вимог гл. 16 КПК.

Частиною 1 ст. 178 КПК України встановлено, що виїмка проводиться у випадках, коли є точні дані, що предмети чи документи, які мають значення для справи, знаходяться в певної особи чи в певному місці.

Тому суд приходить до висновку про необхідність задоволення подання, оскільки є підстави вважати, що в банківській установі містяться документи, що містять банківську таємницю, що мають доказове значення для справи.

Керуючись ст. ст. 14-1, 178 КПК України, ст. ст. 60-62 Закону України «Про банки і банківську діяльність», -

П О С Т А Н О В И В:

Подання задовольнити.

Надати дозвіл на розкриття інформації, яка містить банківську таємницю та виїмки у «ОСОБА_2 Аваль» у м. Києві (МФО 350805) оригіналів документів по рахунку ТОВ «Дрезднер Фенстербау» (код 24485551):

№ 226008166137 (українська гривня), за період з 16.08.2007 року по 19 травня 2011 року а саме:

-регістрів аналітичного обліку у вигляді особових рахунків та виписок з них із зазначенням контрагента, дат та часу перерахування коштів, сум перерахування, цілей платежів за весь період їх використання;

-документів про суми відкритих кредитних лімітів по рахунку за весь період використання;

-документів про залишок коштів на банківському рахунку;

-документів по операціях, які були проведені на користь і за дорученням вказаного клієнта банку, здійснених ним угодах за весь період використання банківського рахунку;

-оригіналів квитанцій про проведення еквайрінгових розрахунків по вказаному банківському рахунку;

-завірених роздруківок системи фотодокументування банкоматів (фотографій осіб, які проводили операції по банківському рахунку в банкоматах з зазначенням часу здійснення таких операцій ) за весь період використання рахунку;

-довіреностей, виданих на право користування та розпорядження іншими особами даним банківським рахунком;

-платіжних доручень, грошових чеків по банківському рахунку.

Надати дозвіл на розкриття банківської таємниці і проведення виїмки у у «ОСОБА_2 Аваль» у м. Києві (МФО 350805) оригіналів документів по рахунку ТОВ «Дрезднер Фенстербау» № 226008166137 (українська гривня),

Постанова оскарженню не підлягає.

Суддя /підпис/ ОСОБА_3

Суддя Т.В.Шаповал

Дата ухвалення рішення19.05.2011
Оприлюднено29.06.2016
Номер документу58468796
СудочинствоКримінальне

Судовий реєстр по справі —4-413/11

Постанова від 04.02.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А. Ю.

Постанова від 04.02.2011

Кримінальне

Богунський районний суд м. Житомира

Бучик А. Ю.

Постанова від 19.05.2011

Кримінальне

Київський районний суд м. Полтави

Шаповал Т. В.

Постанова від 21.11.2011

Кримінальне

Шевченківський районний суд м. Запоріжжя

Дмитрюк О. В.

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Дніпропетровський районний суд Дніпропетровської області

Озерянська Ж. М.

Постанова від 01.06.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Маріуполя

Шатілова Л. Г.

Постанова від 24.05.2011

Кримінальне

Комсомольський районний суд м.Херсона

Черниш О. Л.

Постанова від 10.11.2011

Кримінальне

Броварський міськрайонний суд Київської області

Лопатинська С. П.

Постанова від 06.09.2011

Кримінальне

Жовтневий районний суд м.Харкова

Федюшин М. В.

Постанова від 25.02.2011

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Мельник І. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні