Ухвала
від 23.06.2016 по справі 711/5565/16-ц
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/5565/16-ц

У Х В А Л А

23.06.2016 року Суддя Придніпровського районного суду міста Черкаси Шипович В.В., розглянувши позовну заяву ОСОБА_1 до Управління державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради про визнання права власності на квартиру, зобов’язання зареєструвати право власності та видати свідоцтво про право власності, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до Управління державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради та просила суд визнати за нею і ОСОБА_2, який помер 18.11.2015 року право власності на квартиру №69 в будинку №403 по бул. Шевченко у м. Черкаси та зобов’язати відповідача зареєструвати за нею і ОСОБА_2 право власності на вказану квартиру та видати свідоцтво про право власності.

Вказана заява підлягає залишенню без руху з наступних підстав.

Відповідно до п.4 ч.2 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити ціну позову, щодо вимог майнового характеру.

Позивачем ціна позову не зазначена.

Крім того відповідно до п.п. 5-6 ч.2 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити виклад обставин, якими позивач обґрунтовує свої вимоги та зазначення доказів, що підтверджують кожну обставину або наявність підстав для звільнення від доказування.

Згідно відомостей зазначених у позові, - ОСОБА_2 помер 18.11.2015 року. Померлі особи не мають цивільно-правової дієздатності, а тому не зрозуміло яким чином позивач просить визнати та зареєструвати право власності на квартиру за померлим. Перехід прав та обов`язків від фізичної особи яка померла до інших осіб здійснюється шляхом спадкування.

Згідно п.2 ч.2 ст. 119 ЦПК України позовна заява повинна містити відомості щодо відповідача.

ОСОБА_1 в якості відповідача за своїм позовом зазначила Управління державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, однак при цьому не вказала, яким чином цей відповідач порушує, не визнає чи оспорює її права.

За таких обставин з метою усунення недоліків позовної заяви, позивачу необхідно вказати ціну позову щодо вимог майнового характеру, зазначити з чого вона виходила вказавши в якості відповідача за своїм позовом Управління державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради, а також на якій правовій підставі вона просить визнати та зареєструвати право власності на квартиру за померлим.

Згідно ст. 121 ЦПК України заява, подана без додержання вимог викладених у статтях 119-120 ЦПК України підлягає залишенню без руху з наданням строку для усунення недоліків, який не може перевищувати п’яти днів з дня отримання позивачем ухвали.

Керуючись ст.ст. 119, 121 ЦПК України, -

УХВАЛИВ:

Позовну заяву ОСОБА_1 до Управління державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради про визнання права власності на квартиру, зобов`язання зареєструвати право власності та видати свідоцтво про право власності залишити без руху.

Надати позивачу для виправлення зазначених недоліків заяви строк, - п’ять днів з дня отримання копії цієї ухвали.

У разі невиконання ухвали суду в зазначений строк заяву вважати неподаною та повернути позивачу зі всіма доданими до неї документами.

Ухвала суду оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення23.06.2016
Оприлюднено29.06.2016
Номер документу58473032
СудочинствоЦивільне
Сутьправо власності

Судовий реєстр по справі —711/5565/16-ц

Рішення від 19.10.2016

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

Ухвала від 22.09.2016

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

Ухвала від 07.07.2016

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

Ухвала від 23.06.2016

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні