Ухвала
від 22.09.2016 по справі 711/5565/16-ц
ПРИДНІПРОВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Придніпровський районний суд м.Черкаси

Справа № 711/5565/16-ц

У Х В А Л А

22.09.2016 року Придніпровський районний суд міста Черкаси у складі:

головуючого судді Шиповича В.В.

при секретарі Євтушенко М.В.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Черкаси цивільну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до ОСОБА_2 державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради про визнання права власності на квартиру, зобов'язання зареєструвати право власності, -

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 звернулася до суду з позовом до ОСОБА_2 державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради та просила суд визнати за нею право власності на квартиру №69 в будинку №403 по бул. Шевченко у м. Черкаси та зобов'язати відповідача зареєструвати її право власності на квартиру.

В судове засідання 22.09.2016 року позивач надала письмове клопотання про заміну первісного відповідача ОСОБА_2 державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради належним відповідачем - Черкаською міською радою. При цьому посилалася на те, що ОСОБА_2 держреєстрації не є юридичною особою, а тому не може бути відповідачем в суді.

Суд оголосивши клопотання позивача, вивчивши матеріали справи виходить з наступного.

За змістом ч. 1 ст. 33 ЦПК України суд за клопотанням позивача, не припиняючи розгляду справи замінює первісного відповідача належним відповідачем, якщо позов пред'явлено не до тієї особи, яка має відповідати за позовом.

Згідно ст. 11 ЦПК України суд розглядає цивільні справи не інакше як за зверненням фізичних чи юридичних осіб, поданим відповідно до цього Кодексу, в межах заявлених ними вимог і на підставі доказів сторін та інших осіб, які беруть участь у справі. Особа, яка бере участь у справі, розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Оскільки ОСОБА_1 вважає, що за її позовом повинна відповідати Черкаська міська рада, клопотання позивача про заміну первісного відповідача підлягає задоволенню.

Крім того, за ініціативою суду до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору необхідно залучити Житлово-будівельний кооператив №89 в якому розташована спірна квартира.

Відповідно до положень ч. 2 ст. 35 ЦПК України якщо суд під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Керуючись ст.ст. 10-11, 33, 35 ЦПК України, суд -

УХВАЛИВ:

Замінити у цивільній справі №711/5565/16-ц первісного відповідача ОСОБА_2 державної реєстрації департаменту організаційного забезпечення Черкаської міської ради належним відповідачем, - Черкаська міська рада.

Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору Житлово-будівельний кооператив №89 (ідентифікаційний номер 21369382, м. Черкаси вул. Шевченка, 403).

Відповідачу та третій особі направити копію цієї ухвали, копію позовної заяви з доданими до неї документами, та запропонувати, за наявності, подати заперечення проти позову із зазначенням доказів, що підтверджують такі заперечення.

У справі оголосити перерву до 06.10.2016 року 11.00 годині.

Про час і місце судового засідання повідомити осіб які беруть участь у справі.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя: ОСОБА_3

Дата ухвалення рішення22.09.2016
Оприлюднено28.09.2016
Номер документу61528933
СудочинствоЦивільне
Сутьвизнання права власності на квартиру, зобов'язання зареєструвати право власності

Судовий реєстр по справі —711/5565/16-ц

Рішення від 19.10.2016

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

Ухвала від 22.09.2016

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

Ухвала від 07.07.2016

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

Ухвала від 23.06.2016

Цивільне

Придніпровський районний суд м.Черкас

Шипович В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні