Ухвала
від 25.05.2016 по справі п/811/160/16
КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

КІРОВОГРАДСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД 25006, м. Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40 -------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

У Х В А Л А

про витребування доказів в адміністративній справі

25 травня 2016 року справа № П/811/160/16

Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Жука Р.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача у справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Круп'яний дім» доКіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області провизнання протиправною бездіяльність та зобов'язання вчинити певні дії , -

В С Т А Н О В И В :

Товариство з обмеженою відповідальністю "Круп'яний дім" звернулось до Кіровоградського окружного адміністративного суду з позовом до Кіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області, в якому просить визнати протиправними та скасувати:

- податкове повідомлення - рішення від 22 вересня 2015 року №0000312201, яким нараховано суму грошового зобов'язання з податку на прибуток в сумі 343891,00 грн. та застосовано штрафну (фінансову) санкцію в розмірі 171946,00 грн.;

- податкове повідомлення - рішення від 22 вересня 2015 року №0000302201, в частині нараховання суми грошового зобов'язання з податку на додану вартість в сумі 15637,00 грн. та застосовано штрафну (фінансову) санкцію в розмірі 7819,00 грн.;

- податкове повідомлення - рішення від 22 вересня 2015 року №0000332201, яким зменшено розмір від'ємного значення суми податку на додану вартість у розмірі 81186,00 грн.;

- податкове повідомлення - рішення від 22 вересня 2015 року №000032220, яким зменшено суму від'ємного значення об'єкта оподаткування податком на прибуток в розмірі 4220905,00 грн.

В процесі розгляду справи у суду виникла необхідність у з'ясуванні обставин та перевірці їх відповідними доказами.

Частиною 1 статті 69 КАС України визначено, що доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що обґрунтовують вимоги і заперечення осіб, які беруть участь у справі, та інші обставини, що мають значення для правильного вирішення справи. Ці дані встановлюються судом на підставі пояснень сторін, третіх осіб та їхніх представників, показань свідків, письмових і речових доказів, висновків експертів.

Відповідно до частини 2 цієї ж статті докази суду надають особи, які беруть участь у справі. Суд може запропонувати надати додаткові докази або витребувати додаткові докази за клопотанням осіб, які беруть участь у справі, або з власної ініціативи.

Частиною 5 статті 71 КАС України визначено, що адміністративному суду надано право збирати докази з власної ініціативи.

В процесі розгляду справи судом встановлено, що згідно договорів купівлі продажу укладених у 2012 - 2013 роках позивачем з ПП «Троя-Гранд», ТОВ «Сити Комплекс» та ТОВ «ТД ОСОБА_1» останні зобов'язуються передати у власність ТОВ «Круп'яний дім» товар (кукурудзу 3-го класу, пшеницю 3-го класу, ріпак 1-го класу, ячмінь 3-го класу, пшеницю 2-го класу, пшеницю 6-го класу).

В долучених до матеріалів справи товарно-транспортних накладних, які посвідчують факт перевезення товару вантажовідправником та замовником послуг з перевезення зазначено номери транспортних засобів, які фактично здійснювали таке перевезення та місця навантаження:

- с. Терешки, с. Якимівка Вінницької області;

- с. Новопавлівка, с. Тарасівка, с. Приют, с. Степове, с. Іванівка, с. Мар'ївка, с. Якимівка Дніпропетровської області;

- с. Мар'ївка, с. Якимівка, с. Софіївка Запорізької області;

- с. Олексіївка, м. Бобринець, с. Аджамка, смт. Олександрівка, с. Дмитрівка, с. Червоновершка, с. В.Северинка, м. Долинська, с. Оситняжка, с. Турія, с. Колосівка, с. Іскрівка, с. Тарасівка, с. Первозванівка, с. Димне, с. Приют, смт. Новгородка, с. Кандаурове, с. Обознівка, с. Злинка, с. Іванківці, с. Оситна, с. Володимирівка, с. Іванівка, с. Каніж, с. Федорівка, с. Грузьке, с. Могутнє, с. Мар'ївка, с. Якимівка, с. Компаніївка, с. Глодоси, с. Виноградівка, с. Знам'янка, м. Знам'янка Кіровоградської області;

- смт. В.Олександрівка, с. Дмитрівка, с. Тарасівка, с. Степове, с. Іванівка, с. Федорівка, с. Грузьке, с. Германівка, с. Плоске Київської області;

- с. Новопавлівка, с. Колосівка, с. Степове, с. Іванівка, с. Федорівка, с. Мар'ївка, с. Софіївка Миколаївської області;

- с. Терешки, с. Мар'ївка Полтавської області;

- смт. В.Олександрівка, с. Новопавлівка, с. Тарасівка, с. Іванівка, с. Федорівка, с. Якимівка Херсонської області;

- с. Дмитрівка, с. Тарасівка, с. Терешки, с. Софіївка Черкаської області;

- смт. Дмитрівка, с. Тарасівка Чернігівської області.

Згідно Порядку видачі сертифіката відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 грудня 2009 р. №1294 (далі Порядок), контроль за виконанням цього Порядку покладається на Держсільгоспінспекцію, що є спеціально уповноваженим державним органом у сфері державного контролю за якістю зерна та продуктів його переробки.

Пунктом 4 Порядку визначено, що сертифікат відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки (далі - сертифікат) - документ, який підтверджує, що послуги із зберігання зерна та продуктів його переробки відповідають правилам і стандартам, нормативно-правовим актам зберігання зерна та продуктів його переробки на зерновому складі (далі - правила і стандарти, нормативно-правові акти). Якщо у власності або оренді, лізингу юридичної особи перебуває кілька територіально відокремлених зерносховищ, він повинен мати сертифікат за місцем розташування кожного зерносховища. Форма сертифіката затверджується Держсільгоспінспекцією.

Відповідно до пункту 8 Порядку, сертифікація послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки (далі - сертифікація послуг) є одним з основних напрямів здійснення державного контролю за відповідністю правилам і стандартам, нормативно-правовим актам послуг, що надаються зерновими складами, підтвердженням якої є видача сертифіката.

Територіальним органом Держсільгоспінспекції є Державні інспекції сільського господарства в областях.

На виконання ухвали суду Державні інспекції сільського господарства в областях надали суду відомості щодо складів яким видано сертифікати відповідності послуг із зберігання зерна та продуктів його переробки.

Виходячи з вищенаведеного суд вважає за необхідне витребувати від юридичних осіб за якими зареєстровані сертифіковані склади інформацію щодо їх взаємовідносин з контрагентами позивача та відвантаження продукції.

Представник відповідача в судове засідання 25.05.2016 року не прибув подавши до суду клопотання про проведення судового засідання за його відсутності.

Представниками позивача в судовому засіданні 25.05.2016 року заявлено клопотання про продовження процесуального строку зупинення провадження у справі для отримання доказів витребуваних судом.

Відповідно до усної ухвали занесеної до журналу судового засідання подальший розгляд клопотання проведено у порядку письмового провадження.

Одним із конституційних принципів судочинства, який передбачений пунктом 9 частини 3 статті 129 Конституції України, пунктом 7 частини 1 статті 7 КАС України є обов'язковість рішень суду на всій території держави.

Частинами 2 та 3 статті 14 КАС України встановлено, що постанови та ухвали суду в адміністративних справах, що набрали законної сили, є обов'язковими до виконання на всій території України. Невиконання судових рішень тягне за собою відповідальність, встановлену законом.

Враховуючи вищезазначене, суд звертає увагу на обов'язковість виконання вимог даної ухвали.

Пунктом 4 частини другої статті 156 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено право суду зупинити провадження в адміністративній справі у разі наявності інших причин за обґрунтованим клопотанням сторони або третьої особи, яка заявляє самостійні вимоги на предмет спору, - до терміну, встановленого судом.

Зупинення провадження в адміністративній справі - це тимчасове припинення вчинення у справі будь-яких процесуальних дій у зв'язку з обставинами, що перешкоджають розглядові справи, до моменту, коли ці обставини перестануть існувати або будуть вчинені необхідні дії.

Відповідно до ст. 102 КАС України, пропущений з поважних причин процесуальний строк, встановлений законом, може бути поновлений, а процесуальний строк, встановлений судом, - продовжений судом за клопотанням особи, яка бере участь у справі.

На підставі викладеного, частини другої статті 69, частини четвертої статті 71, статті 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, Кіровоградський окружний адміністративний суд, -

У Х В А Л И В:

1.Зобов'язати ПП «Аскон» (код - 22120822) надати суду документально підтверджену письмову інформацію: щодо взаємовідносин ПП «Аскон» з ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи зберігалась на складах ПП «Аскон» продукція, що належала ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи відвантажувалась зі складів ПП «Аскон» продукція на ім'я ТОВ «Круп'яний Дім» (код - 32892495) у 2012 - 2013 роках.

2.Зобов'язати ТОВ «Оптімус Плюс» (код - 36726843) надати суду документально підтверджену письмову інформацію: щодо взаємовідносин ТОВ «Оптімус Плюс» з ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи зберігалась на складах ТОВ «Оптімус Плюс» продукція, що належала ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи відвантажувалась зі складів ТОВ «Оптімус Плюс» продукція на ім'я ТОВ «Круп'яний Дім» (код - 32892495) у 2012 - 2013 роках.

3.Зобов'язати ПрАТ «Полтавське хлібоприймальне підприємство» (код - 05581898) надати суду документально підтверджену письмову інформацію: щодо взаємовідносин ПрАТ «Полтавське хлібоприймальне підприємство» з ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи зберігалась на складах ПрАТ «Полтавське хлібоприймальне підприємство» продукція, що належала ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи відвантажувалась зі складів ПрАТ «Полтавське хлібоприймальне підприємство» продукція на ім'я ТОВ «Круп'яний Дім» (код - 32892495) у 2012 - 2013 роках.

4.Зобов'язати ПрАТ «Таганча» (код - 33062540) надати суду документально підтверджену письмову інформацію: щодо взаємовідносин ПрАТ «Таганча» з ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи зберігалась на складах ПрАТ «Таганча» продукція, що належала ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи відвантажувалась зі складів ПрАТ «Таганча» продукція на ім'я ТОВ «Круп'яний Дім» (код - 32892495) у 2012 - 2013 роках.

5.Зобов'язати ПрАТ «Дмитрівське зернопереробне підприємство» (код - 32454122) надати суду документально підтверджену письмову інформацію: щодо взаємовідносин ПрАТ «Дмитрівське зернопереробне підприємство» з ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи зберігалась на складах ПрАТ «Дмитрівське зернопереробне підприємство» продукція, що належала ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи відвантажувалась зі складів ПрАТ «Дмитрівське зернопереробне підприємство» продукція на ім'я ТОВ «Круп'яний Дім» (код - 32892495) у 2012 - 2013 роках.

6.Зобов'язати ТОВ «Рівненський елеватор» (код 33326670) надати суду документально підтверджену письмову інформацію: щодо взаємовідносин ТОВ «Рівненський елеватор» з ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи зберігалась на складах ТОВ «Рівненський елеватор» продукція, що належала ПП «Троя-Гранд» (код - 37839813), ТОВ «Сити Комплекс» (код - 37697452) та ТОВ «ТД ОСОБА_1» (код - 37046716) у 2012 - 2013 роках; чи відвантажувалась зі складів ПрАТ ТОВ «Рівненський елеватор» продукція на ім'я ТОВ «Круп'яний Дім» (код - 32892495) у 2012 - 2013 роках.

7.Ухвалу суду належить виконати протягом 5 днів з дня отримання копії ухвали.

8.Попередити керівників установ до яких скерована ухвала про можливість застосування заходів, передбачених статтею 166 Кодексу адміністративного судочинства України та статтею 185 3 Кодексу України про адміністративні правопорушення, у разі невиконання вимог суду, у разі невиконання вимог суду.

9.Продовжити процесуальний строк зупинення провадження у справі встановлений ухвалою від 15.03.2016 року.

10.Призначити до розгляду питання щодо поновлення провадження у справі на 16 червня 2016 року о 11:00 год. у приміщенні Кіровоградського окружного адміністративного суду за адресою: 25006, м.Кіровоград, вул. Велика Перспективна, 40, 6 поверх в залі судового засідання №7.

Ухвала суду в частині зупинення провадження у справі може бути оскаржена в апеляційному порядку до Дніпропетровського апеляційного адміністративного.

В решті - ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Р.В. Жук

Дата ухвалення рішення25.05.2016
Оприлюднено01.07.2016
Номер документу58500324
СудочинствоАдміністративне
Сутьвитребування доказів в адміністративній справі 25 травня 2016 року справа № П/811/160/16 Кіровоградський окружний адміністративний суд у складі судді Жука Р.В., розглянувши в порядку письмового провадження клопотання представника позивача у справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «Круп'яний дім» доКіровоградської об'єднаної державної податкової інспекції Головного управління ДФС у Кіровоградській області провизнання протиправною бездіяльність та зобов'язання вчинити певні дії

Судовий реєстр по справі —п/811/160/16

Постанова від 07.11.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 22.08.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 18.07.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 25.05.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 12.05.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

Ухвала від 04.04.2016

Адміністративне

Кіровоградський окружний адміністративний суд

Р.В. Жук

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні