Ухвала
від 29.06.2016 по справі 922/2047/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ХАРКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Держпром, 8-й під'їзд, майдан Свободи, 5, м. Харків, 61022,

тел. приймальня (057) 715-77-21, тел. канцелярія 705-14-41, факс 705-14-41


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

"29" червня 2016 р.Справа № 922/2047/16

Господарський суд Харківської області у складі:

судді Лавренюк Т.А.

розглянувши матеріали

позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ знайомств", м. Харків до Закритого акціонерного товариства "Мамба", м. Москва про розірвання договору

визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду.

Товариство з обмеженою відповідальністю "Світ знайомств" звернулось до господарського суду Харківської області з позовною заявою, в якій просить суд розірвати договір комісії № 01/10/09 від 01.10.2009р. (з усіма угодами до нього), укладений між Закритим акціонерним товариством "Мамба" та Товариством з обмеженою відповідальністю "Світ знайомств", а також покласти на відповідача понесені витрати зі сплати судового збору.

Відповідно до п.11.2 договору комісії № 01/10/09 від 01.10.2009р., сторони погодили, що неврегульовані спори підлягають розгляду в судовому порядку відповідно до законодавства України (компетентним судом за місцезнаходженням Комісіонера).

Враховуючи вищевикладене, господарський суд Харківської області визнав надані матеріали за позовною заявою Товариства з обмеженою відповідальністю "Світ знайомств" до Закритого акціонерного товариства "Мамба" про розірвання договору достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду та вважає за необхідне порушити провадження у справі.

Оскільки відповідач не є резидентом України суд вважає за необхідне зазначити наступне.

За приписами ст.123 Господарського процесуального кодексу України іноземні суб'єкти господарювання мають такі самі процесуальні права і обов'язки, що і суб'єкти господарювання України, крім винятків, встановлених законом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Відповідно до ст.125 Господарського процесуального кодексу України у разі якщо в процесі розгляду справи господарському суду необхідно вручити документи, господарський суд може звернутися з відповідним судовим дорученням до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Судове доручення надсилається у порядку, встановленому цим Кодексом або міжнародним договором, згода на обов'язковість якого надана Верховною Радою України.

Оскільки Закрите акціонерне товариство "Мамба" є резидентом Російської Федерації, щодо порядку процесуального повідомлення цієї особи, суд керується Угодою про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності, укладеною державами-учасницями Співдружності Незалежних Держав (м. Київ, 1992р.) та вважає за необхідне звернутися до Арбітражного суду м. Москви (115225, Росія, м. Москва, вул. Велика Тульська, 17) з дорученням (проханням) про вручення Закритому акціонерному товариству "Мамба" копії даної ухвали суду.

Оскільки для вручення Закритому акціонерному товариству "Мамба" документів необхідний більш тривалий час, ніж особам, які знаходяться на території України, суд вважає за необхідне призначити дату судового засідання на "21" липня 2016р. об 11:00 год.

Враховуючи те, що відповідно до ч.1 ст.79 Господарського процесуального кодексу України господарський суд зупиняє провадження у справі в разі звернення господарського суду із судовим дорученням про надання правової допомоги до іноземного суду або іншого компетентного органу іноземної держави, провадження у даній справі підлягає зупиненню.

Керуючись Угодою про порядок вирішення спорів, пов'язаних із здійсненням господарської діяльності (м. Київ, 1992р.), статтями 64, 65, ч.1 статті 79, статею 86 Господарського процесуального кодексу України, суд -

УХВАЛИВ:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду.

2. Порушити провадження у справі та призначити її до розгляду у судовому засіданні на "21" липня 2016 р. о(об) 11:00 .

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду за адресою: 61022, місто Харків, майдан Свободи 5, 8-й під’їзд, 3-й поверх, кабінет № 321.

4. Зобов’язати сторони надати через канцелярію суду наступні документи:

Позивача:

- оригінали документів, що додані до позовної заяви в копіях, для огляду в судовому засіданні;

- витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, що підтверджує знаходження у Єдиному державному реєстрі на момент розгляду справи позивача;

- належним чином оформлений документ, що є доказом правосуб'єктності юридичної особи відповідача (сертифікат реєстрації, витяг з торгового, банківського або судового реєстру тощо).

Відповідача:

- відзив на позов, його правове обґрунтування;

- належним чином оформлений документ, що є доказом правосуб'єктності юридичної особи (сертифікат реєстрації, витяг з торгового, банківського або судового реєстру тощо).

Попередити учасників судового процесу:

- усі учасники судового процесу зобов’язані подавати адресовані суду документи завчасно: або за три дні до дати судового засідання через канцелярію суду, або поштою з урахуванням часу поштового перебігу та часу обробки кореспонденції службою діловодства суду;

- письмові докази подаються до суду в оригіналі або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру" або ін.) Відповідно до п. 5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів „Згідно з оригіналомВ» , назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи (ФОП - за наявності);

- представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, а в необхідних випадках документ, що посвідчує їх службове становище.

Попередити сторони, що у разі неявки їх представників у судове засідання та ненадання витребуваних судом документів, суд має право розглянути справу за наявними в ній матеріалами в порядку ст.75 Господарського процесуального кодексу України.

5. Направити до компетентного органу Російської Федерації (Арбітражний суд м. Москви 115225, Росія, м. Москва, вул. Велика Тульська, 17) доручення (прохання) про вручення за кордоном судових та позасудових документів на адресу Закритого акціонерного товариства "Мамба", ОДРН 1047796286020 (123022, Російська Федерація, м. Москва, вул. 2-га Звенигородська, 13, буд. 42) копії даної ухвали суду.

6. Провадження у справі зупинити до "21" липня 2016р.

Суддя ОСОБА_1

Примітка: Копії витребуваних судом документів можуть бути також надіслані на офіційну електронну адресу суду inbox@hr.arbitr.gov.ua. У разі надсилання електронних документів без електронного цифрового підпису та факсограм необхідно надсилати також оригінал документа в паперовій формі. Електронний документ надсилати у форматі MS Word. У назві файлу зазначати номер справи.

Дата ухвалення рішення29.06.2016
Оприлюднено04.07.2016
Номер документу58577206
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —922/2047/16

Рішення від 18.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Ухвала від 03.10.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Суслова В.В.

Рішення від 05.09.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 05.09.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 21.07.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

Ухвала від 29.06.2016

Господарське

Господарський суд Харківської області

Лавренюк Т.А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні