Ухвала
від 24.06.2016 по справі 913/744/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

про порушення провадження у справі

24 червня 2016 року Справа № 913/744/16

Провадження №3/913/744/16

Суддя господарського суду Луганської області Секірський А.В., розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 районної ради Біловодського району Луганської області, с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області,

до відповідача ОСОБА_2 районна державна адміністрація, с. Станиця, Станично - Луганський район Луганської області,

за участю третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача:

- Комунальний заклад «ОСОБА_1 центральна районна лікарня» , с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області;

- ОСОБА_1 районна державна адміністрація , с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області;

за участю третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- ОСОБА_3 районне територіальне медичне об`єднання , с. Станиця, Станично - Луганський район Луганської області;

- ОСОБА_4 управління Державної казначейської служби України у Луганській області , м. Сєвєродонецьк Луганської області,

про стягнення 786872 грн.26 коп.,

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 районна рада Біловодського району Луганської області звернулась до господарського суду Луганської області з позовною заявою про стягнення (далі - позивач) з Станично-Луганскої районної державної адміністрації (далі - відповідач) заборгованості за договорами №1, №2 від 16.06.2015 про міжбюджетні розрахунки за надання спеціалізованої акушерської допомоги вагітним, роділлям та породіллям Станічно-Луганського району міжрайонним акушерсько-гінекологічним відділенням комунального закладу «ОСОБА_1 центральна районна лікарня» в загальному розмірі 786 872, 26 грн, з яких:

- заборгованість за договором № 1 - 233 461,60 грн.;

- заборгованість за договором № 2 - 553 410,66 грн.

Також позивачем заявлено клопотання про залучення до участі у справі в якості третіх осіб, що не заявляють самостійних вимог, на стороні відповідача: ОСОБА_3 районне територіальне медичне об`єднання , ОСОБА_4 управління Державної казначейської служби України у Луганській області.

Зазначене клопотання мотивоване наступним чином.

На думку позивача слід залучити Комунальний заклад «ОСОБА_1 центральна районна лікарня» тому що він безпосередньо здійснює надання медичної допомоги жителям Станично-Луганського району та головний лікар установи уповноважений підписувати акти щодо виконання умов Договору № 1 та Договору № 2.

Також слід залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача ОСОБА_1 районну державну адміністрацію, адже відповідно до п. 4 ч. 1 ст. 4, п. 1 ч. 1 ст. 18 Закону України «Про місцеві державні адміністрації» саме місцева державна адміністрація в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечує підготовку та виконання відповідного бюджету, звітує перед відповідною радою про його виконання. Отже, у разі задоволення позову рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки ОСОБА_1 районної державної адміністрації щодо виконання бюджету Біловодського району Луганської області з урахуванням надходження наведених вище коштів, з приводу стягнення яких заявлено позов.

Стосовно третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача, позивач зазначає наступне.

Слід залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_3 районне територіальне медичне об'єднання, адже його уповноважено підписувати акти щодо виконання умов Договору № 1 та Договору № 2, та рішення господарського суду у даній справі може вплинути на права і обов'язки щодо питання належного виконання відповідних повноважень.

Крім того, відповідач вважає, що слід залучити до участі у справі у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача ОСОБА_4 управління Державної казначейської служби України у Луганській області, адже відповідно до приписів бюджетного законодавства, в тому числі Порядку, субвенції з одного місцевого бюджету іншому перераховуються органами Казначейства. Отже у разі задоволення позову у даній справі рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області як уповноваженого органу Казначейства щодо перерахування коштів, стосовно стягнення яких заявлено позов.

Відповідно до приписів статті 27 Господарського процесуального кодексу України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

Таким чином, у зв'язку з тим, що рішення по справі може вплинути на права та обов'язки Комунального закладу «ОСОБА_1 центральна районна лікарня», ОСОБА_1 районної державної адміністрації, Станично-Луганського районного територіального медичного об`єднання , Головного управління Державної казначейської служби України у Луганській області, суд задовольняє клопотання позивача та вважає за необхідне залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Комунальний заклад «ОСОБА_1 центральна районна лікарня», код 37336064, адреса: 92800, с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області, вул. Петровського, 32; ОСОБА_1 районну державну адміністрацію, код 04052028, адреса: 92800, с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області, вул. Центральна, 103, а також залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_3 районне територіальне медичне об`єднання , код 01983602, адреса: 93600, с. Станиця, Станично - Луганський район Луганської області, вул.. 5-та лінія, 39; ОСОБА_4 управління Державної казначейської служби України у Луганській області, код. 37991110, адреса: 93405, м. Сєвєродонецьк Луганської області, прос. Радянський, 59.

Суддя визнав достатніми надані матеріали для прийняття позовної заяви до розгляду, і керуючись статтями 27, 61, 64-67, 86 Господарського процесуального кодексу України,

у х в а л и в:

1. Порушити провадження у справі та прийняти заяву до розгляду.

2. Розгляд справи призначити на 11.07.2016 о 10 год. 00 хв.

3. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, проспект Науки, 5, ІІ поверх, в к. № 212 /суддя Секірський А.В./ .

4. Залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача - Комунальний заклад «ОСОБА_1 центральна районна лікарня», код 37336064 (92800, с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області, вул. Петровського, 32); ОСОБА_1 районну державну адміністрацію, код 04052028 (92800, с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області, вул. Центральна, 103).

5. Залучити до участі у справі третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - ОСОБА_3 районне територіальне медичне об`єднання , код 01983602 ( 93600, с. Станиця, Станично - Луганський район Луганської області, вул.. 5-та лінія, 39); ОСОБА_4 управління Державної казначейської служби України у Луганській області, код. 37991110 (93405, м. Сєвєродонецьк Луганської області, прос. Радянський, 59).

6. Зобов'язати позивача надати: письмові пояснення на відзив відповідача по суті; документальне підтвердження і нормативне обґрунтування викладених у поясненнях доводів; оригінали документів, які додані до позову в копіях - для огляду у судовому засіданні; при наявності - листування з відповідачами зі спірного питання.

7. Зобов'язати відповідача надати: відзив на позовну заяву по суті, докази його надсилання заявнику та позивачу; документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів; документи на підтвердження правового статусу (свідоцтво про державну реєстрацію, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, тощо) оригінали - для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії - до матеріалів справи; при наявності - листування з позивачем зі спірного питання.

8. Зобов'язати 3-х осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача надати: пояснення стосовно заявлених вимог.

9. Зобов'язати 3-х осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача надати: пояснення стосовно заявлених вимог.

Суддя А.В. Секірський

Дата ухвалення рішення24.06.2016
Оприлюднено04.07.2016
Номер документу58577404
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення 786872 грн.26 коп

Судовий реєстр по справі —913/744/16

Рішення від 15.08.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 11.07.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 24.06.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні