Ухвала
від 11.07.2016 по справі 913/744/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЛУГАНСЬКОЇ ОБЛАСТІ 61022 м. Харків, пр. Науки, буд.5, тел./факс 702-10-79 inbox@lg.arbitr.gov.ua


УХВАЛА

11 липня 2016 року Справа № 913/744/16

Провадження №3/913/744/16

За позовом Біловодської районної ради Біловодського району Луганської області, с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області,

до відповідача ОСОБА_1 районна державна адміністрація, с. Станиця, Станично - Луганський район Луганської області,

за участю третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача:

- Комунальний заклад «Біловодська центральна районна лікарня» , с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області;

- Біловодська районна державна адміністрація , с. Біловодськ, Біловодський район Луганської області;

за участю третіх осіб які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні відповідача:

- Станично-Луганське районне територіальне медичне об`єднання , с. Станиця, Станично - Луганський район Луганської області;

- Головне управління Державної казначейської служби України у Луганській області , м. Сєвєродонецьк Луганської області,

- Станично-Луганська районна рада, смт. Станиця Луганська, Станично-Луганський район, Луганської області,

про стягнення 786872 грн.26 коп.,

суддя Секірський А.В.

секретар судового засідання Богуславська Є.В.

У засіданні брали участь:

від позивача - ОСОБА_2В, представник за довіреністю б/н від 25.05.2016;

від позивача - ОСОБА_3М, представник за довіреністю б/н від 08.0.2016;

від відповідача - представник не прибув;

від третіх осіб - представники не прибули ,

в с т а н о в и в:

Суть спору: Біловодська районна рада Біловодського району Луганської області (далі - позивач) звернулась до господарського суду Луганської області з позовною заявою про стягнення з ОСОБА_1 районної державної адміністрації (далі - відповідач) заборгованості за договорами № 1 від 16.06.2015 про міжбюджетні розрахунки за надання спеціалізованої акушерської допомоги вагітним, роділлям та породіллям Станічно-Луганського району міжрайонним акушерсько-гінекологічним відділенням комунального закладу «Біловодська центральна районна лікарня» та № 2 від 16.06.2015 про міжбюджетні розрахунки за надання стаціонарної медичної допомоги мешканцям Станічно-Луганського району Луганської області комунальним закладом «Біловодська центральна районна лікарня» в загальному розмірі 786 872,26 грн ., з яких:

- 233 461,60 грн. - заборгованості за договором № 1 від 16.06.2015 про міжбюджетні розрахунки за надання спеціалізованої акушерської допомоги вагітним, роділлям та породіллям Станично-Луганського району міжрайонним акушерсько-гінекологічним відділенням комунального закладу «Біловодська центральна районна лікарня»;

- 553 410, 66 грн. - заборгованості за договором № 2 від 16.06.2015 про міжбюджетні розрахунки за надання стаціонарної медичної допомоги мешканцям Станично-Луганського району Луганської області комунальним закладом «Біловодська центральна районна лікарня».

В судове засіданні прибули повноважні представники позивача, які позовні вимоги підтримали повністю.

Відповідач відзиву на позовну заяву не надав, явку свого повноважного представника у засідання суду не забезпечив, причини неявки суду не повідомив, про час та місце судового розгляду справи повідомлявся належним чином.

Треті особи які не заявляють самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача та на стороні відповідача, явку своїх повноважних представників у судове засідання не забезпечили, причини неявки суду не повідомили, про час та місце судового розгляду справи повідомлялись належним чином.

Від третьої особи яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору на стороні позивача - Комунального закладу «Біловодська центральна районна лікарня» надійшла заява про розгляд справи без участі повноважного представника, у зв`язку з хворобою в.о. головного лікаря та письмові пояснення б/н від 11.07.2016, якими вона позовні вимоги підтримує повністю, а також повідомляє суд, що відповідач не заперечує наявності заборгованості.

Зазначена заява прийнята судом до уваги.

Відповідно до ст. 27 Господарського процесуального кодексу України, 3-і особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора. Якщо господарський суд при прийнятті позовної заяви, вчиненні дій по підготовці справи до розгляду або під час розгляду справи встановить, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов'язки осіб, що не є стороною у справі, господарський суд залучає таких осіб до участі у справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Треті особи, які не заявляють самостійних вимог, користуються процесуальними правами і несуть процесуальні обов'язки сторін, крім права на зміну підстави і предмета позову, збільшення чи зменшення розміру позовних вимог, а також на відмову від позову або визнання позову.

Судом встановлено, що на момент укладання договорів №1 від 16.06.2015 про міжбюджетні розрахунки за надання спеціалізованої акушерської допомоги вагітним, роділлям та породіллям Станично-Луганського району міжрайонним акушерсько-гінекологічним відділенням комунального закладу «Біловодська центральна районна лікарня» та № 2 від 16.06.2015 про міжбюджетні розрахунки за надання стаціонарної медичної допомоги мешканцям Станично-Луганського району Луганської області комунальним закладом «Біловодська центральна районна лікарня», Станично-Луганська районна державна адміністрація мала статус військово-цивільної адміністрації, згідно Указу Президента України від 05.03.2015 № 123/2015, до повноважень якої входило складання та затвердження місцевого бюджету, внесення змін до нього, забезпечення виконання бюджету.

Згідно Указу Президента України від 04.04.2015 № 125/2016 Станично-Луганська районна державна адміністрація втратила статус військово-цивільної адміністрації та згідно п.17. ч. 1. Ст. 43 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні» на теперішній час питання затвердження районного бюджету, внесення змін до нього, тощо вирішується виключно на пленарних засіданнях районної ради.

Тому, у зв`язку з тим, що рішення по справі може вплинути на права та обов'язки Станично-Луганської районної ради, суд вважає доцільним з власної ініціативи, залучити до участі у справі в якості 3-ї особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Станично-Луганську району раду (93600, смт. Станиця Луганська, Станично-Луганський район, Луганської області, вул. Центральна, 25).

Вимоги ухвали господарського суду Луганської області від 24.06.2016 у даній справі сторонами не виконані.

Враховуючи викладене, у зв'язку з неявкою в судове засідання повноважного представника відповідача, а також з метою повного та всебічного розгляду спору по суті, розгляд справи слід відкласти.

Керуючись ст.ст. 77, 86 Господарського процесуального кодексу України, суд

у х в а л и в:

1. Розгляд справи відкласти на 15.08.2016 на 10 год. 00 хв.

2. Засідання відбудеться у приміщенні господарського суду Луганської області за адресою: м. Харків, проспект Науки, 5, ІІ поверх, в к. № 212 /суддя Секірський А.В./ .

3. Залучити до участі у справі третю особу, які не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача - Станично-Луганську району раду (93600, смт. Станиця Луганська, Станично-Луганський район, Луганської області, вул. Центральна, 25).

4. Зобов'язати позивача надати: письмові пояснення на відзив відповідача по суті; документальне підтвердження і нормативне обґрунтування викладених у поясненнях доводів; оригінали документів, які додані до позову в копіях - для огляду у судовому засіданні; при наявності - листування з відповідачами зі спірного питання.

5. Зобов'язати відповідача надати: відзив на позовну заяву по суті, докази його надсилання заявнику та позивачу; документальне підтвердження та нормативне обґрунтування викладених у відзиві доводів; документи на підтвердження правового статусу (свідоцтво про державну реєстрацію, витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців, тощо) оригінали - для огляду в судовому засіданні, належним чином засвідчені копії - до матеріалів справи; при наявності - листування з позивачем зі спірного питання.

6. Зобов'язати 3-х осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача надати: пояснення стосовно заявлених вимог.

7. Зобов'язати 3-х осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, на стороні відповідача надати: пояснення стосовно заявлених вимог.

Суддя А.В. Секірський

СудГосподарський суд Луганської області
Дата ухвалення рішення11.07.2016
Оприлюднено15.07.2016
Номер документу58899545
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —913/744/16

Рішення від 15.08.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 11.07.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

Ухвала від 24.06.2016

Господарське

Господарський суд Луганської області

Секірський А.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні