Ухвала
від 17.06.2016 по справі 14/204-4614
ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

Справа № 14/204-4614

17 червня 2016 року м.Тернопіль

Суддя Тернопільського окружного адміністративного суду Ходачкевич Н.І. розглянувши в порядку письмового провадження в м. Тернополі заяву Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну сторони виконавчого провадження по виконанні судового рішення в адміністративній справі за позовною заявою Управління пенсійного фонду України в Збаразькому районі до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія» про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

Управління пенсійного фонду України в Збаразькому районі звернулось до Господарського суду Тернопільської області з позовом до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія» про стягнення заборгованості по відшкодуванню витрат на виплату і доставку пенсій за віком, призначених на пільгових умовах.

Постановою Господарського суду Тернопільської області від 12 грудня 2007 року адміністративний позов задоволено, стягнуто з Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія» на користь Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі заборгованість в сумі 3999,25 грн.

26.05.2016 року до Господарського суду Тернопільської області поступила заява Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну сторони виконавчого провадження, а саме просить замінити особу стягувача - управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області на Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області у зв'язку з реорганізацією управління Пенсійного фонду України в Лановецькому районі Тернопільської області.

Ухвалою Господарського суду Тернопільської області від 30 травня 2016 року, на підставі ч.1 ст.12 Господарського процесуального кодексу України та ст. 17 Кодексу адміністративного судочинства України, передано заяву Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області №1032/01 від 18.05.2016 р. та матеріали адміністративної справи № 14/204-4614/2007 до Тернопільського окружного адміністративного суду.

Ухвалою Тернопільського окружного адміністративного суду від 02 червня 2016 року заяву Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області призначено до судового розгляду на 16 червня 2016 року.

В заяві про заміну сторони виконавчого провадження Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області просить розглядати дану заяву без участі представника управління.

У судове засідання призначене на 16 червня 2016 року відповідач та представник Збаразького міжрайонного відділу державної виконавчої служби не прибули, хоча в розумінні статей 33, 35 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України) особи, які беруть участь у справі, державний виконавець належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, причини неприбуття до суду не повідомили.

За правилами частини другої статті 264 КАС України неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду питання про заміну сторони виконавчого провадження.

Відповідно до ч.6 ст.128 КАС України якщо немає перешкод для розгляду справи у судовому засіданні, визначених цією статтею, але прибули не всі особи, які беруть участь у справі, хоча і були належним чином повідомлені про дату, час і місце судового розгляду, суд має право розглянути справу у письмовому провадженні у разі відсутності потреби заслухати свідка чи експерта.

Враховуючи вищевикладені обставини та положення ч.6 ст.128 КАС України, суд прийшов до переконання про розгляд справи в порядку письмового провадження.

Розглянувши подану заяву та дослідивши письмові докази, які є в матеріалах адміністративної справи, суд приходить до висновку, що заява про заміну сторони виконавчого провадження стягувача підлягає до задоволення з наступних підстав.

Як вбачається з матеріалів справи, Господарським судом Тернопільської області 06.05.2008 року видано виконавчий лист по справі № 14/204-4614/2007, на підставі якого державним виконавцем відділу державної виконавчої служби Збаразького районного управління юстиції винесено постанову від 03.09.2015 ВП № 48589476 року про відкриття виконавчого провадження. Стягувачем у даному виконавчому провадженні зазначено Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі.

Відповідно до Довідки від 03.06.2016 року № 2248/03-49/07 виданої Збаразьким міжрайонним відділом державної виконавчої служби, останній повідомляє, що на примусовому виконанні дійсно перебуває зведене виконавче провадження № 48329366 про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія» заборгованості на користь Управління пенсійного фонду України в Збаразькому районі. До складу вищезазначеного зведеного виконавчого провадження входить, зокрема: виконавче провадження № 48589476 з примусового виконання наказу № 14/204-4614/2007 виданого Господарським судом Тернопільської області про стягнення з Товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія» заборгованості на користь Управління пенсійного фонду України в Збаразькому районі 3999,25 грн. заборгованості.

Постановою Кабінету Міністрів України від 16.12.2015 року №1055 про деякі питання функціонування територіальних органів Пенсійного фонду України Управління Пенсійного фонду в Збаразькому районі Тернопільської області реорганізовано шляхом злиття з Управлінням Пенсійного фонду України в Лановецькому районі та утворено Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області.

Відповідно до положень статті 264 Кодексу адміністративного судочинства України (далі – КАС України), у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд може замінити сторону виконавчого провадження її правонаступником.

Відповідно до частини п'ятої статті 8 Закону України “Про виконавче провадження” № 606-XIV від 21 квітня 1999 року у разі вибуття однієї із сторін державний виконавець з власної ініціативи або за заявою сторони, а також сама заінтересована сторона мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, обов'язкові тією мірою, якою вони були б обов'язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Під правонаступництвом у виконавчому провадженні необхідно розуміти заміну однієї зі сторін (стягувача або боржника) з переходом прав та обов'язків від правопопередника до іншої особи (правонаступника), що раніше не брали участі у виконавчому провадженні. Так, підставою правонаступництва є смерть громадянина, що був стороною виконавчого провадження, оголошення його померлим, реорганізація юридичної особи, відступлення права вимоги, переведення боргу (глава 47 ЦК).

За наведених обставин, які підтверджені належними та допустимими доказами, суд приходить до переконання про наявність підстав для задоволення заяви Лановецького об'єднаного управління Пенсійного фонду України Тернопільської області про заміну сторони виконавчого провадження, а саме, замінити особу стягувача з "Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області" на "Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області".

Керуючись ст.ст. 160, 165, 264 КАС України, суд, –

УХВАЛИВ:

Заяву задовольнити.

Замінити сторону виконавчого провадження щодо виконання виконавчого листа № 14/204-4614/2007 виданого 06 травня 2008 року згідно постанови Господарського суду Тернопільської області від 12 грудня 2007 року у справі за позовом Управління пенсійного фонду України в Збаразькому районі до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю «Мрія» про стягнення заборгованості, а саме, особу стягувача з "Управління Пенсійного фонду України в Збаразькому районі Тернопільської області" на "Лановецьке об'єднане управління Пенсійного фонду України Тернопільської області".

Ухвала суду може бути оскаржена до Львівського апеляційного адміністративного суду через Тернопільський окружний адміністративний суд в порядку і строки, передбачені ст. 186 Кодексу адміністративного судочинства України та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 254 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя                                                                                                    Ходачкевич Н.І.

копія вірна

Суддя                                                                                                    Ходачкевич Н.І.

СудТернопільський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення17.06.2016
Оприлюднено04.07.2016
Номер документу58578649
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —14/204-4614

Ухвала від 02.06.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Ходачкевич Н.І.

Ухвала від 17.06.2016

Адміністративне

Тернопільський окружний адміністративний суд

Ходачкевич Н.І.

Ухвала від 30.10.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

Постанова від 12.12.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Руденко О.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні