Ухвала
від 21.06.2016 по справі 820/10567/15
ХАРКІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Харківський окружний адміністративний суд 61004, м. Харків, вул. Мар'їнська, 18-Б-3, inbox@adm.hr.court.gov.ua

У Х В А Л А

про залучення третіх осіб

21.06.2016 року № 820/10567/15

Харківський окружний адміністративний суд у складі:

головуючого судді - Мельникова Р.В.,

за участю секретаря судового засідання - Кульчій А.М.,

представника позивача - ОСОБА_1,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду у м. Харкові питання про залучення третьої особи до участі в адміністративній справі за позовом сільськогосподарського багатофункціонального обслуговуючого кооперативу "Ленінське" до Красноградської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування розпорядження,

В С Т А Н О В И В :

Сільськогосподарський багатофункціональний обслуговуючий кооператив "Ленінське" звернувся до Харківського окружного адміністративного суду з позовною заявою, в якій просив суд визнати протиправним та скасувати розпорядження першого заступника голови Красноградської районної державної адміністрації Харківської області ОСОБА_2, № 276 від 22 червня 2015 року "Про надання дозволу ТОВ "Украгростандарт" на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення в натурі (на місцевості) меж земельних ділянок для оформлення права користування на умовах оренди із земель не витребуваних земельних часток (паїв) на території Ленінської сільської ради Красноградського району Харківської області" загальною площею 52,3 гектарів.

У судовому засіданні 21.06.2016 суд поставив на обговорення питання про залучення до участі у розгляді справи як третю особу товариство з обмеженою відповідальністю "Украгростандарт", у зв'язку із тим, що рішення по даній справі може вплинути на права та обов'язки даного підприємства.

Представник позивача проти залучення третьої особи не заперечував.

Заслухавши пояснення представника позивача, дослідивши заявлене клопотання та матеріали справи, суд дійшов до наступного висновку.

Згідно частини 2 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України, якщо адміністративний суд при прийнятті позовної заяви, підготовці справи до судового розгляду або під час судового розгляду справи встановить, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Відповідно до частини 3 статті 53 Кодексу адміністративного судочинства України, питання про вступ до участі у справі третіх осіб вирішується ухвалою. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Судом встановлено, що позивач звернувся до суду з позовною вимогою про скасування розпорядження першого заступника голови Красноградської районної державної адміністрації Харківської області ОСОБА_2, № 276 від 22 червня 2015 року "Про надання дозволу ТОВ "Украгростандарт" на розробку технічної документації із землеустрою щодо встановлення в натурі (на місцевості) меж земельних ділянок для оформлення права користування на умовах оренди із земель не витребуваних земельних часток (паїв) на території Ленінської сільської ради Красноградського району Харківської області" загальною площею 52,3 гектарів.

Таким чином, враховуючи викладене, суд приходить до висновку, що судове рішення може вплинути на права і обов'язки товариства з обмеженою відповідальністю "Украгростандарт", у зв’язку з чим вважає необхідним залучити його до участі в справі як третю особу, яка не заявляють самостійних вимог на предмет спору.

Відповідно до частини 1 статті 150 Кодексу адміністративного судочинства України, суд відкладає розгляд справи у випадках, встановлених цим Кодексом, а також у разі неможливості розгляду справи у зв'язку з необхідністю заміни судді (в результаті задоволення заяви про відвід чи з інших причин) або залучення до участі у справі інших осіб.

Керуючись статтями 53, 150, 160, 165 Кодексу адміністративного судочинства України, суд

У Х В А Л И В :

Залучити товариство з обмеженою відповідальністю "Украгростандарт" (61146, АДРЕСА_1, код ЄДРПОУ 39517581) як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, до участі в адміністративній справі № 820/10567/15 за позовом сільськогосподарського багатофункціонального обслуговуючого кооперативу "Ленінське" до Красноградської районної державної адміністрації про визнання протиправним та скасування розпорядження.

У зв'язку з залученням третьої особи до участі у справі відкласти судовий розгляд адміністративної справи до 10 години 00 хвилин 15 серпня 2016 року.

Направити третій особі копію ухвали та копію позовної заяви та роз’яснити, що вона має права і обов’язки, визначені статтями 49, 54 Кодексу адміністративного судочинства України.

Ухвала оскарженню не підлягає. Заперечення проти ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Повний текст ухвали виготовлено 29 червня 2016 року.

Суддя Р.В. Мельников

Дата ухвалення рішення21.06.2016
Оприлюднено05.07.2016
Номер документу58702260
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування розпорядження

Судовий реєстр по справі —820/10567/15

Постанова від 04.10.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 21.06.2016

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Мельников Р.В.

Ухвала від 22.12.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Ухвала від 15.10.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

Ухвала від 15.10.2015

Адміністративне

Харківський окружний адміністративний суд

Тітов О.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні