Ухвала
від 04.07.2016 по справі 925/729/16
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 45-24-38, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про порушення провадження у справі

04 липня 2016 року Справа № 925/729/16

Суддя господарського суду Черкаської області Єфіменко В.В., розглянувши матеріали за позовом ОСОБА_1 м.Бровари Київська область

до Товариства з обмеженою відповідальністю "Київпроект-Центр" м.Черкаси про визнання недійсним рішення загальних зборів,

ВСТАНОВИВ:

ОСОБА_1 посилаючись на те, що він, як учасник товариства, не був повідомлений про скликання і проведення зборів товариства; був позбавлений можливості формувати порядок денний і приймати участь у загальних зборах; рішення про перехід до модельного статуту не були підписані всіма учасниками (засновниками) товариства, звернувся до суду із вимогою: визнати недійсним рішення Загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Київпроект-Центр", оформлене Протоколом Загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Київпроект-Центр" від 13.06.2016.

У вступній частині позовної заяви позивач зазначив: "Третя особа: Солом"янська районна в місті Києві державна адміністрація".

За приписами ст.27 ГПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог на предмет спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до прийняття рішення господарським судом, якщо рішення з господарського спору може вплинути на їх права або обов'язки щодо однієї з сторін. Їх може бути залучено до участі у справі також за клопотанням сторін, прокурора.

Проте, позивач у позовній заяві не зазначив, на яких підставах, та чиїй стороні (із самостійними вимогами, чи без самостійних вимог) необхідно залучити до участі у справі Солом"янську районну в місті Києві державну адміністрацію.

Доказів того, що рішення господарського суду може вплинути на права і обов"язки Солом"янської районної в місті Києві державної адміністрації до суду не подано.

Відтак, на час прийняття позовної заяви, підстав для залучення до участі у справі Солом"янської районної в місті Києві державної адміністрації не виявлено.

У позовній заяві позивач сформулював клопотання: "Витребувати з Солом"янської районної в місті Києві державної адміністрації матеріали реєстраційної справи Товариства з обмеженою відповідальністю "Київпроект-Центр" (ідентифікаційний код 36158193), які зокрема повинні містити: копії документів, на підставі яких було проведено реєстраційні дії від 16.06.2016 за № 10731070043016348, зокрема: Протокол Загальних зборів учасників Товариства з обмеженою відповідальністю "Київпроект-Центр" від 13.06.2016.

За приписами ст.38 ГПК України сторона у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування господарським судом доказів.

У клопотанні повинно бути зазначено:

1) який доказ витребовується;

2) обставини, що перешкоджають його наданню;

3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має підприємство чи організація;

4) обставини, які може підтвердити цей доказ.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує необхідні докази.

Господарський суд може уповноважити на одержання таких доказів заінтересовану сторону.

Відтак, процесуальним законом саме на заявника покладено обов"язок при подачі клопотання про витребування доказів - довести обставини, що перешкоджають йому отримати вказані в клопотанні докази.

Доказів, які б підтверджували факт звернення позивача до Солом"янської районної в місті Києві державної адміністрації за отриманням необхідних заявнику доказів та відмови райдержадміністрації в отриманні тих, чи інших доказів, заявник до суду не надав.

Суд приходить до переконання, що клопотання позивача про витребування доказів є необгрунтованим, не відповідає вимогам ст. 38 ГПК України, а тому задоволенню не підлягає.

Керуючись ст. ст.27, 38, 61, 64, 65, 86 ГПК України, суддя, -

УХВАЛИВ:

Прийняти позовну заяву до розгляду і порушити провадження у справі.

У задоволенні клопотання позивача про витребування доказів - відмовити.

Справу призначити до розгляду на 11:00 "03" серпня 2016 р.

Засідання провести в приміщенні господарського суду, м.Черкаси, бул.Шевченка, 307, к. 219, тел. канцелярії суду: 31-21-49.

Явку у судове засідання представників обох сторін визнати обов'язковою.

Зобов'язати сторони до дня засідання подати суду такі документи:

Позивачу до 20 липня 2016 р. надати в суд:

- копії установчих документів ТОВ "Київпроект-Центр";

- копії документів про реєстрацію та місцезнаходження позивача;

- довідку про наявність/відсутність всіх відомих рішень судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Оригінали доказів надати в судове засідання.

Відповідачу до 20 липня 2016 р. надати в суд:

- копію Статуту;

- відзив на позов (письмові пояснення) по суті заявлених вимог, копію якого невідкладно надіслати позивачу, а докази надсилання надати в судове засідання;

- копії документів стосовно скликання і проведення загальних зборів 13.06.2016;

- довідку про наявність/відсутність всіх відомих рішень судів, що стосуються предмету спору, а також про всі відомі незавершені судові провадження, що стосуються предмету спору.

Оригінали доказів надати в судове засідання.

Попередити сторони про наступне:

- письмові докази подаються до суду в оригіналі, або в належним чином засвідченій копії (ст.36 ГПК України). В разі подання копії документу, вона повинна бути засвідчена відповідно до вимог чинного законодавства України (Закону України "Про нотаріат", Закону України "Про адвокатуру і адвокатську діяльність", або ін.). Відповідно до п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітку про засвідчення копії документа складають зі слів "Згідно з оригіналом", назви посади, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації іншої юридичної особи (підприємця - за наявності);

- представники сторін повинні мати паспорт, довіреність, а в необхідних випадках документ, що посвідчує їх службове становище;

- неявка сторін у судове засідання господарського суду не перешкоджає розгляду справи по суті за наявними у ній матеріалами відповідно до ст.75 ГПК України.

Попередити сторони, що всі документи на виконання вимог суду здаються через канцелярію суду з супровідним листом.

Суддя Єфіменко В.В.

Дата ухвалення рішення04.07.2016
Оприлюднено07.07.2016
Номер документу58735767
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсним рішення загальних зборів

Судовий реєстр по справі —925/729/16

Рішення від 17.11.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 01.11.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 20.09.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 30.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 11.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 03.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 03.08.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

Ухвала від 04.07.2016

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Єфіменко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні